| |
nemo262 |
Tegnap |
Tisztelt Tisza Volán és illetékesek!
Nem gondoltam volna, hogy valaha is panasszal kell élnem Önökkel szemben, de most elérkezettnek tartom az időt. Tanuló vagyok és már dolgozó ember is, így természetesen a korai órákban indulok itthonról, persze busszal. A problémám az, hogy mindenki tisztában van vele, hogy szeptember 1. óta minden busz tömve van diákokkal, dolgozó emberekkel, idős emberekkel. Ennek ellenére Zákányszékről 6 óra után egyetlen busz megy Szegedre, 6.30-kor. A többi busz Öttömösről, Pusztamérgesről, Kiskunhalasról indul, így képzelhetik, hogy nemhogy a domaszékiek, de már a zákányszékiek sem férnek szinte fel a buszra. Én, mint nem jó állóképességű ember, azért teszek panaszt, mert nem heringek vagyunk, hogy összepréselődve jussunk el a célállomáshoz, főleg nem úgy, hogy még el is ájulunk útközben, ezzel hosszabbá téve az utat mindenki másnak is. A tavalyi tanév alatt nem csak 6.30-as,hanem 6.20-as ill. 6.40-es busz is volt, ami Zákányszék központjából indult (megjegyzem: még az is majdnem kevés volt). Szerintem nem csak én, hanem utastársaim is örülnének neki, ha ez ellen tennének valamit. Ha pl. Makóra 15-20 percenként indulhat busz, akkor egy plusz járat nem hiszem, hogy nagy anyagi kárt jelentene maguknak. Ha változást nem tapasztalok, én akár aláírásgyűjtést is szervezek - higgyék el, lenne támogatóm bőven, főleg ha még több rosszullét lesz a buszon (nem csak magamról beszélek). Köszönöm hogy figyelembe veszik kérésemet! |
|
564555 |
2010.09.07 11:23:19 |
| Uraim, egy pohár bor mellett illene ezt megtárgyalni! |
|
mai.erdekesseg |
2010.09.06 20:36:53 |
-Tudta-e, hogy a brit Wight-sziget a legnagyobb dinoszauruszfosszília-lelőhely Európában? S azt tudta-e, hogy - utasszámlálás-kori statisztika alapján - átlagosan 2, azaz kettő megállót utaznak az emberek?
|
|
Nógrádi György |
2010.09.06 10:54:57 |
Tisztelt Rokker úr! Miért unalmas Önnek ez a téma? Ön illetékes-e az ügyben? Ha igen, akkor kérem, tájékoztasson, kihez fordulhatok panaszommal. Ha meg nem illetékes, ne küldjön el máshová firkálni. Egyébként sem vall jó modorra.
|
|
rokker |
2010.09.03 22:17:41 |
Ugyan már Nógrádi Úr! A Képek jól sikerültek....valóban.... de ez nem a Tisza Volán hatásköre! Hagyjuk már e unalmas témát! Máshova firkáljon! |
|
Nógrádi György |
2010.09.02 08:16:13 |
A 2010.08.19 16:31:40 hozzászólásban tett kérésemet a következő képekkel támasztom alá: http://img10.indafoto.hu/10/9/102969_6e38d14abf5ebc72dda05571f8a98f81/9188593_27d78930736aad4a175880fcc9de5952_m.jpg http://img9.indafoto.hu/10/9/102969_6e38d14abf5ebc72dda05571f8a98f81/9188591_6c77b25ec8056e424058307ee9cdf21d_m.jpg |
|
Citadis |
2010.08.31 13:09:26 |
Tisztelt illetékesek! Kérem jelezzék a tegnap 17:30-as Makkosházi indulású 83-as busz (LIF-765) vezetőjének, hogy már egy ideje használatban van a Honvéd téri megálló a körúton is, mert annak ellenére, hogy minden ajtónál jelezve volt mert lettek volna leszállók, továbbá az utastájékoztató is bemondta a megálló nevét, mégis lassítás nélkül továbbment. Tudom nem nagy a következő megállóhoz a távolság, de szakadó esőben az a plusz pár sarok is kellemetlen, főleg ernyő nélkül. Köszönettel, Citadis |
|
mai.erdekesseg |
2010.08.28 12:38:48 |
Tudta-e, hogy 40 éve még az Aral-tó 68 ezer négyzetkilométeres volt, ma már csak 18 ezer, s kiszáradásának legfőbb oka a víz szivattyúzása a gyapotföldek ellátásához.
S azt tudta-e, hogy az emberek 95 %-ának nagyon fájhat a lába, mert nagyon lassan szállnak fel, még az alacsonypadlós buszra is.
|
|
mai.erdekesseg |
2010.08.20 20:29:03 |
+Tudta-e, hogy egy amerikai kutatás eredményei azt mutatták, hogy egy hír elolvasásának valószín?sége 55 százalékkal megnövekszik, ha az színes.
S azt tudta-e, hogy a cigarettás miután mindenki felszállt, a csengő megszólalása után dobja el cigarettáját, majd az ajtó becsukódása után hevesen integet, hogy ő is fel akar szállni.
|
|
Nógrádi György |
2010.08.19 16:31:40 |
Tisztelt Tisza Volán!
Utastársaim nevében is kérem, hogy a Mars téri pályaudvaron folyó munkálatok keretében kerítsenek végre sort annak a mélyedésnek a feltöltésére, ami miatt esős idő esetén az 5-ös kocsiállásnál pocsolyában állva, azt kerülgetve kell felszállnunk hosszú évek óta. Köszönettel: Nógrádi György |
|
Skylineman |
2010.08.17 12:58:28 |
Nem állt szándékomban sehová letenni, és nem üres dobozról volt szó...nem kukának akartam használni a járművet...
Nem volt előttem senki, meg nem is ültem, tehát nem tartottam az előttem lévő nyakába az üveget, az ilyen rövid buszok leghátulján ülés sincs, csak egy nagy szabad tér. Valószínűleg te is ilyen okostojás vagy, mert egyszer csak felvettek téged is oda, ha már nem ott dolgozol...XD Talán jobb is...ha már a menetrendnél tartunk...érdekes van olyan, aki mindig tud időben jönni (max. 1-2 perces késéssel) és vannak, akik sorozatban 5-10 percet késnek, azért ezt nem lehet mindig ráfogni a dugóra, meg a sok jelzőlámpára...
Mellesleg meg akinek a táskájában van, az is bármikor elővehet bármit menet közben,sőt sokszor a vezetőfülkében is ott állnak a palackok, véletlenül nem csavarja rá elég erősen, és egy fékezésnél eldől, kifolyik, rá a kábelekre meg a fülke belsejébe, szóval maradjunk annyiban,hogy éppen rossz helyen voltam rossz időben és velem kellett szórakozni.
De az vigasztal, hogy vannak tényleg nagyon rendes sofőrök is, majd jelzem is ezt az oda vágó fórumban!:) |
|
ex-volános |
2010.08.15 20:41:44 |
én meg csak annyit kivánok hogy legközelebb egy hirtelen fékezéstöl a mögötted lévö utas a nyakadba boritsa nála levö bármit .... (nem tudom akkor hol reklamálnál....)
Van felvétel a volánnál!(ilyen okostojásokat keresnek akik kivülröl tudják a menetrendet!!) |
|
rokker |
2010.08.15 12:02:19 |
Nah...én meg csak annyit szólnék,utaztam már úgy,hogy az ülés alatt gurultak ilyen fém dobozos üres üdítős flaskák + műanyagost is láttam már! Sőt még láttam már szalámi karikát is. Biztos valamelyik szendvicsből gurult oda.:) Ilyenkor a kedves utas kidobja vagy a táskájába teszi vagy lazán az ülés alá? Lehet,emiatt szólt a buszvezető,mert már lehetett ilyen tapasztalata. .....ennyi..... |
|
564555 |
2010.08.15 10:04:05 |
Skylineman Sajnos a kolléga valószínűleg túlterelt. A depresszió egyik formája elkaphatta, ami sajnos bárkivel előferdülhet. Egy hosszabb pihenéssel (és nem a ház építéssel, segédmunkával!) eltöltött idő mindent helyre hozhat. De félek, ma nem az a világ van:( |
|
Skylineman |
2010.08.14 16:56:19 |
Tisztelt Tisza Volán / Fórumozók!
A mai napon érdekes élményben volt részem, az amúgy is fülledt időben munkából hazafelé indulva várva a 2-es buszra...ami hétvége lévén is 5 perces késéssel jött, de most nem ez a lényeg, ez mindennapos. A buszvezető "úriember" előzékenyen csak az első ajtót nyitotta ki a 30 felszállónak, majd egy kis idő múlva a másodikat is, de kifordulva a székből figyelgette az utasokat. Kezemben volt egy 0,33-as alu dobozos üdítő. Mikor mindenki felszállt, hátrajött, mondván dobjam ki, mert csak akkor maradhatok fent a buszon, persze tele volt, így ez nem volt szándékomban.Mondtam neki, hogy másnál is van innivaló, de rendben, akkor elteszem a táskámba, mire a reakció: "Engem az nem érdekel, hogy másnál mi van, ezzel nem lehet utazni" Elhiszem, hogy meleg van meg szar az élet, de nem kellene az emberrel szórakozni, főleg, hogy 5 perces késéssel érkezik a megállóba...bár ezek után sejtem, hogy miért...XD Tudomásom szerint olyat nem lehet felvinni a járműre, ami mások ruházatának épségét, tisztaságát és a busz belsejének tisztaságát veszélyezteti. Egy fém dobozos üdítőital mióta minősül ilyennek?? Remélem azért a cégtől is valaki ezt elolvassa, hogy legalább tisztában legyenek vele, hogy ilyenek is történnek, bár az lenne a legjobb, ha az adott buszvezető Úr is elolvasná...XDXD De adjunk a részletekre is: nagyobbacska darab buszvezető vastag bajusszal, 14:20-kor indult (?) Makkosházáról a 2-es vonalon, egy régi Cora járatos busszal, oldalán Cora felirattal, sárga rendszámtáblás "CMX-849" forglami rendszámú rövid autóbusszal. Ha esetleg valaki találkozik vele, mindent dugjon el a táskájába..XDXD |
|
Archer |
2010.08.12 17:36:31 |
Tisztelt Hócipő!
Értesültem a mai nap folyamán az Ön által belinkelt rendeletről. Kissé viccesnek hangzik, de valójában nem az. Itt azért nem igazán fordul elő az, hogy meztelen felsőtestű utasok vegyék igénybe a Tisza Volán szolgáltatásait. Természetesen biztosan előfordul, de általában az autóbuszvezetőn múlik, hogy felengedi-e felső ruházat nélkül, vagy esetlegesen nem. A másik dologról nem nyilatkoznék:). Köszönöm, további kellemes napot! |
|
hócipő |
2010.08.11 21:15:59 |
Kedves Archer! :)
Kis érdekesség:
http://index.hu/bulvar/2010/08/11/tilos_budosen_buszra_szallni_eszeken/
..vágyakozva olvastam a cikket... :)
További szép estét!
Üdv.: H. |
|
mai.erdekesseg |
2010.08.10 19:34:46 |
-Tudta-e, hogy a légkör CO2-koncentrációja 1750-től napjainkig 31 százalékkal megnövekedett. Ez idő alatt a metán koncentrációja 149 százalékkal emelkedett.
S azt tudta-e, hogy a leszállás a hátsó ajtókon van, kivéve túlzsúfoltság esetén.
|
|
mai.erdekesseg |
2010.08.07 11:42:46 |
Tudta-e, hogy az angol Gloucestershire reptéren Tina Turner zenéket használnak arra, hogy elriasszák a madarakat a kifutópálya közeléből.
S azt tudta-e, hogy ha 20 ember tartózkodik a megállóban, akkor -néhány kivétellel- a 2. ajtónál akarnak felszállni, menetidőt növelve ezzel.
|
|
JT |
2010.07.29 18:23:13 |
Tisztelt Tisza Volán Vezetősége!
Ha lehetne a szőregi járatokra "normális sofőröket" kérnének az utasok, mert a menetrendje igen szélsőséges. Vagy elmegy pár perccel hamarabb, vagy éppen pontos a járat, vagy késik, mert a sofőr beszélget, vagy sétajáraton képzeli magát. Amúgy volt szerencsém, olyan sofőrhöz is akit egyáltalán nem érdekel az, hogy a csatlakozásokat nem éri el az ember, azt mondta FLEGMÁN, hogy indul még busz, amire igaz várni kell vagy 20 percet, mikor rohannál éppen időre valahová. Ezt az észrevételt már több emberrel is megvitattam a buszra várva. Én kifizetek majd 6000 Ft-ot a bérletre, azt hiszem, hogy joggal várnék el egy színvonalasabb szolgáltatást!!
Tisztelettel egy Utas |
|
Archer |
2010.07.17 20:52:17 |
Látja kedves Hőcipő panasza megértő fülekre talált:). Annyit megjegyeznék, hogy a Tisza Volán mindig azt tartja szem előtt, hogy az utozóközönség igényeinek, elvárásainak maradéktalanul megfelejen. Bizonyára sokan megértik azt, hogy ez nem mindig kivitelezhető. A tökéletességre törekedni lehet, de elérni sajnos sohasem. A Tisza Volán sem a tökéletességre szeretné elérni, hanem lehetőségeihez mérten a legjobb szeretne lenni az általa nyújtott szolgáltatás területén. Arra viszont büszkék lehetünk, hogy ezen cég az elsők között van a Volán társaságok között országos szinten. Ezzel lehet vitatkozni, de a tények ezt igazolják. Sajnos ha valaki szolgáltat, akkor meg kell barátkoznia azzal, hogy mindig vannak elégedetlenkedők, olykor jogosan, olykor jogtalanul. Azt elmondanám, hogy nincs is baj ezzel, mert akkor mi hajtaná előre a céget, mi ösztönözné a jobbra és a mégjobbra.
Én is csak ogyanazt tudom kívánni Önnek és természetesen itt mindenkinek. Akkár ebből a melegből rakhatnánk el a téli hidegebb napokra is:). Üdvözlettel: A. |
|
hócipő |
2010.07.17 13:41:14 |
Kedves Archer!
Szeretném megköszönni Önnek, illetve annak aki segitett elintézni, hogy kellemesen, kényelmesen utazhassunk munka után hazafele délutánonként.
Maradok tisztelettel :) és kivánok kellemes (forró) hétvégét!
Hócipő |
|
Archer |
2010.07.17 09:32:29 |
Tisztelt Ribizli25!
Nagy érdeklődéssel olvastam hozzászólását. Azt elhiheti nekem, hogy számos autóbuszvezetőnek nagyon jól esik eszmefuttatása. Ritkán olvasni ilyet főleg eme helyen. A klímázásról meg annyit, hogy ilyen hőviszonyoknál a légkondícionáló berendezés nem feltétlen tudja a levegőt lehűteni a megfelelő hőmérsékletre. Másrészről nem is szabad a kinti hőmérséklethez képest radikális hőcsökkentést létrehozni az autóbusz utasterében. Már 5 celsius fok is sokat számít. Annyit hozzáfűznék, hogy sok autóbusz esetében a Tisza Volán Zrt-nél a klímaberendezés megléte ellenére a gépkocsivezetőre nem feltétlenül van "jóvilág "elől. Hátul lehet megfelelő hőmérséklet, de elől nem biztos. Vigyázzanak egymásra ebben a nagy melegben, ne csak a buszon, hanem az utcán is. Kellemes utazást mindenkinek és élményekben teli nyarat kívánok!:) |
|
ribizli25 |
2010.07.16 22:30:33 |
Igaz történet, ott voltam, láttam, halottam: 10:40 - Uram, kérném kapcsolja be a klímát, mert nagyon meleg van a buszon. 10:48 - Elnézést, ha kérhetném vegye lentebb a klímát, mert kiskabátban is fázom a buszon. 10:56: - Ne haragudjon, ezt mégis hogy gondolja, hogy 40 fokban nem kapcsolja be a klímát a buszon. Ez embertelenség! 11:12 - Ne haragudjon, de ezt nem tűröm tovább és mindenképp jelenteni fogom az illetékesnek. Még ilyet! Kint van 40 fok, amikor felszállok a buszra pedig csak 20. Ezt a hőkülönbséget senki nem bírja! Ha megkérhetném, máris kapcsolja ki a klímát. .......és így tovább végig amíg utaztam, sorra jöttek az emberek, mindig más....... Csak jöttek és jöttek a Tisztelt Utasok a "klíma-problémával". Már kezdtem magam úgy érezni utazás közben, hogy a globális felmelegedés világméretűvé válása csekély "hopp, kifutott a tej" szindróma. Némán ültem és figyeltem a sofőr reakcióit. (Sokat tanulhatnánk...) Az autóbusz vezető, állandó 25 fokra állítva a klímát vezeti a buszt, minden tőle telhetőt megtéve az utasok legmegfelelőbb komfortérzetének érdekében. Bár a buszon soha nem lesz ennyi a belső hőmérséklet, hiszen az ajtók ki,-be csukódnak és az utasok is járnak némi hőtermeléssel. (Bár a klíma igyekszik, de nagyon.) Tisztelt Utastársaim: valóban szükség van arra, hogy ilyen és ehhez hasonló agyament, idegtépő, szőrszálhasogató "problémákkal" zavarjuk a sofőröket??? (Vezetés közben?) Gondoljanak csak bele: Ők ott ülnek az ajtó mellett, ahol folyamatosan ki vannak téve a legnagyobb hőmérséklet ingadozásnak (pl. le és felszálláskor). Az Önök panaszáradata közepette még figyeljen a közlekedésre is, hiszen ilyen melegben mindenkinek pattanásig feszülnek az idegei, agresszívabbá és meggondolatlanabbá válik, hogy az utakra kiszabaduló "mazsolákról" ne is beszéljek, akik egy körforgalmi csomópontban nem tudják, hogyan kell közlekedni (manapság ugye már mindenki kaphat jogsit). És naná, hogy mindez még nem elég és jövünk mi utasok és 10 percenként kérjük, hogy klíma: ki vagyis nem, inkább be, de ha jobban belegondolok, mégis inkább ki. Ááá, ez így mégiscsak elviselhetetlen, inkább be... És mindezek mellett elvárjuk az autóbusz vezetőktől, hogy mindig pontosan, tökéletesen, MINDEN szabályt betartva és csakis az ÉN igényemnek megfelelően cselekedjék... Tisztelt Utastársaim: aki tömegközlekedéssel közlekedik, az tudja, hogy TÖMEG közlekedik és nincs ÉN, van helyette MI! Minden tiszteletem Tisztelt Autóbusz vezetők!!! |
|
skorpio |
2010.07.16 08:20:38 |
Ezt a vezetés közbeni telefonálást már unom! Azóta téma ez, amióta a jogalkotók kitalálták, hogy büntetni kell a telefonálást vezetés közben!Statisztikákat néztem és az alábbi eredményre bukkantam: 2008-2009 és 2010-ben az eddigi balesetek okozója NEM a vezetés közbeni telefonálás miatt történt. Nézzetek már magatokba emberek!A gyalogosok többsége telefonálás közben megy át a piroson, váratlanul lép le az útról, vagy éppen nem figyel a megkülönböztető jelzéssel közlekedő autóra és figyelmetlen! Nem vagyok buszvezető, de látom és tudom, hogy pont nem a buszvezető fog hibát elkövetni azzal, hogy telefonál vezetés közbe- le a kalappal előttük, hiszen ők azok akik a legtöbb dologra tudnak koncentrálni. Régebben nekem is voltak megvetéseim a Tisza Volánnal kapcsolatban!De amikor ezeket megosztottam egy jó ideig figyeltem a buszvezetőket és az utasokat!Azóta azt mondom, hogy én egy-két vezető helyett már nem bírtam volna tovább és felpofoztam volna egy-két embert! u.i.: A szabály az szabály, nem szabad telefonálni vezetés közben, kivéve kihangosítva vagy headsetes megoldással. Emberek: nézzetek már magatokba én mint (napi) utas mondom, hogy kiborító amit utastársaim csinálnak! Akinek nem inge, az lopta! Szép napot! Jó munkát Archer, és kitartás mindenkinek ebben a forróságban!!!!!! |
|
zsolt0716 |
2010.07.15 20:59:33 |
bala321 2010.07.12 22:15:03
Ha már az első ajtónál szálltál le akkor miért nem kérdezted meg mikor indul vissza stb!!
Telefonálásos dologra, nem épp a legjobb ha vezetés közben telefonál! |
|
Archer |
2010.07.14 13:04:53 |
Kedves Dertzuik! Igen a Volán szabályzatot bújom egész nap. Azt én nem mondtam, hogy jogosan ütött meg nem megfelelő hangnemet az említett gépkocsivezető a kedves utasokkal szemben. Hol látja ezt leírva, ha megtalálja kérem szóljon:). ------------- Az egy dolog, hogy sokan nem tartják be, de a szabály az szabály, így van leírva. "buszvezető jog nélkül leszállíthat"-itt talán a buszvezető a hátsó ajtón való felszállást tekintette az utazási feltételek be nem tartásának, s ezért hívta oda Önöket és fenyegetőzött a leszállítással, ahogy leírta. Hogy jogosan vagy jogtalanul az kérdéses. Szerintem jogosan, de ez nem indokolja a durva hangnemet. Nem hiszem, hogy annyian lettek volna az Erdélyi tér nevű buszváróban, hogy indokolt legyen a hátsó ajtó igénybe vétele.
De jó végre egy kis élet a fórumon, nem lehetne szaporítani a kellemes tapasztalatok bejegyzéseinek hozzászólásait is. Nem hiszem el, hogy nem érik Önöket kellemes tapasztalatok. Azok kifejtése is sokat számítana. Látom itt csak a panaszoknak tulajdonítanak nagyobb jelentősséget.
|
|
volvob10b |
2010.07.14 11:01:17 |
Kedves mindenki! Ez az első ajtós beszállítás már évek óta nem működik! Kivéve egy-két szabályokat betartó embernél. Ha csak első ajtón lehetne felszállni akkor a menetrendet nem lehetne tartani. Szerintem, nem véletlen nyitják ki az összes ajtót a helyi járaton. Én sem mindig elöl szállok fel ha netán buszra szállok. Pl: Széchenyi tér. És egyéb zsúfolt megállok. Viszont ha az utas nem idős vagy nincs valami mozgás szervi baja, akkor én sem szeretem ha az első ajtón akar leszállni. |
|
dertzuik |
2010.07.14 10:43:38 |
| Kedves Archer! Őn netán volán dolgozó? Mert nagyon tudja a szabályokat! De ha már az utasoknak ennyire be kel tartani a szabályokat, akkor a "kedves" buszvezetőknek miért nem? Miért kel egyből bunkó módon hozzá állni az utasokhoz? BALA321-nek igaza van! |
|
bala321 |
2010.07.14 10:32:55 |
| Még azt az egy dolgot szeretném megkérdezni, hogy van ilyen a buszon hogy felszállás csak az első ajtónál, leszállás csak a hátsón, kérem nézze meg hány ember tartja be ezt a szabályt. Nem azt mondom hogy szabálysértő vagyok, de jóformán senki sem tartja be.Volt egy olyan eset is, hogy egy idős bácsi akinek fájt a lába, leakart szállni az első ajtónál mert ott ült le mellette. És a buszvezető nem engedte le csak 2 perc könyörgés után. Így ez a szabály elég erős nem? |
|
bala321 |
2010.07.14 10:27:35 |
| Akkor nézd meg amit írtam:"Eztuán az Erdélyi tértől - a Mars térig folyamatosan telefonált" akkor ezt szabad? És a bérlet hátulján van egy olyan szöveg hogy a buszvezető jog nélkül leszállíthat a buszról? Mert nem csak buszozgattunk, eltévettünk. Ha ilyen van a bérlet hátulján kérem szóljon valaki és megértem. |
|
pizsu |
2010.07.14 10:20:54 |
Üdv a nagyérdeműnek...
Látom, hogy itt 2 év alatt nem sok változás történt, mióta hanyagolom a fórumot (pár ember örömére,) :)
külön respekt ex-volánosnak...
by |
|
Archer |
2010.07.14 09:33:07 |
Én is úgy hiszem, hogy teljesen jogtalan bala321 felháborodása. Úgy tudom, hogy a 2-es helyi járat nem körjárat. Meg ugye, ahogy ex-volános említette mióta szokás a hátsó ajtón felszálni az autóbuszra. Ajánlanám figyelmébe az utazás feltételek nevű rövidke kis szösszenetet, hogy legközelebb tudja mikor jogos és jogtalan a felháborodása. A másik dolog, hogy régen történt-mennyi ilyet hallottunk már. Ez kb olyan, mint "Hol volt, hol nem volt". Nem is értem, hogy a Tisza Volán vezetésnek min kellene javítani. Önnek kellne javítani hiányos ismeretein az utazási feltételekről. Az, hogy valakinek bérlete, nem mindenre jogosítja fel.
További szép napot és kellemes utazást kívánok! P.s.: Ne feledje, csak az első ajtón
|
|
ex-volános |
2010.07.13 21:45:29 |
"Ezen kérem javítsanak, mert ha a bérletet én megveszem akár egész nap utazhatnék vele."
Ez azért nem teljesen igy van!Ajánlom figyelmedbe a bérlet hátuljára apró betükkel irt szöveget mint utazási feltételek legfontosabb szabályait!!
A végállomáson még azonnali visszaindulás esetén is el kell hagyni a járművet!!!(akkor miről is beszélünk!)
Ha elhagytad a járművet és utazni szeretnél fel kell szállni újra (az első ajtónál mert ugye tizenöt éve elsöajtós beszállitási rend működik a volánnál és BÉRLETET kell mutatni!a köszönést már nem irom ide mert .......)
nem tartottad be az utazási feltételeket és még te reklamálsz!!!
|
|
bala321 |
2010.07.12 22:15:03 |
Tisztelt Volán! Személyleírása:(sofőr) 60 év körüli kicsit szakállas. (Régen történt az eset, de nyaralni voltam ezért csak most tudok írni.)Sajnos nem tudom melyik nap volt így nem lehet be azonosítani, hogy ki volt.A 2-es számú LIF-765 rendszámú buszon egyik barátommal utaztam. A végállomásig mentünk(Erdélyi tér), és rossz irányba szálltunk fel a buszra.A végállomáson leszálltunk mert azt hittük, hogy még a buszvezető pihen. Az első ajtónál szálltunk és a középső ajtónál pedig vissza. Aztán oda hívott a sofőr és megkérdezte hogy "miért játszunk vele?" Mi mondtuk hogy nem direkt buszozgattunk csak rossz fele mentünk. Ezután elkérte a bérletemet, és azzal fenyegetőzött hogy leszállít minket a buszról elég szigorú arcal. Eztuán az Erdélyi tértől - a Mars térig folyamatosan telefonált és a forgalmat veszélyeztette ezzel. Ezen kérem javítsanak, mert ha a bérletet én megveszem akár egész nap utazhatnék vele.:) |
|
naggab25 |
2010.07.01 23:57:30 |
Tisztelt Volán! A domaszéki 21.45-ös már nem először nem jött be a szabadság térre és még a sofőrnek áll feljebb, ha szólok! Szóljanak nekik ki van kiért! Köszönöm Nagy Gabriella |
|
Hajni7 |
2010.07.01 16:53:49 |
Tisztelt Tisza Volán! Most a nyári szünet alkalmával szokásosan változtak a menet rendek,az ember már tudja ezt,és nem szól.De most mégis!Van egy olyan járat aminek a változását sokan nem értjük minek kellett,ez a 6:20-as Röszkén át Mórahalomra,szóló buszt,előre hozni ezt 5 perccel,vagyis 6:15-re.Az a baj nem gondolnak bele,hogy sokszor az az 5 perc mennyit jelent,a mi esetünkben sokat.Eddig el bírtuk érni kényelmesen,mivel a Szegedi vasút állomástól ami indul 90-es busz 6:15-kor azzal elértük a 6:20-as Röszkén át Mórahalomra buszt a Szeged,Rákóczi utca végén /mi cserepes sori megállónak neveztük el,mivel ahhoz van közel/,lévő buszmegállónál,mivel a 6:20-as busz kb.6:25-re volt ott annál a megállónál.Abban az esetben is elértük ha véletlenül a 90-s busz később indult. Most mivel 6:15-re tették át a Röszke Mórahalmi buszt így minimális a lehetőség hogy elérjük,mivel a 90-es busz is akkor indul nekünk így ha késik,már lekéstük.Csak abba reménykedik az ember,hogy a Röszkei busz késik. Arról van még szó,hogy vannak még olyan munkatársaim akik ha nem érik ezt a járatot el,akkor csak 9 órakor van a következő buszuk.Akik lehúznak éjszakás műszakot nem hiszem,hogy az minden vágya hogy 9 óráig Szegeden legyen,csak azért mert 5 percet változtattak a menetrenden. Szeretném kérni,hogy tegyék vissza,6:20-ra a Röszkén át Mórahalomra induló buszt. Köszönöm:Hajni7
Ezt a héten írtam a menetrendek fórumhoz,de választ nem kaptam,hogy van e rá lehetőség a vissza módosításhoz. Köszönöm |
|
hócipő |
2010.07.01 07:50:43 |
Jó reggelt!
Hm, akkor jogosan hiányolom? Immár harmadik hete utazunk a helyettesités gyanánt kapott dinószaurusz csontvázzal... Egyébként köszönöm az információt.
Szép napot! |
|
Archer |
2010.06.30 20:14:41 |
Tisztelt Hölgyem!
Az Ön által hiányolt jármű minden bizonnyal csak az éves műszaki vizsgán lehet. Felújjításon biztos nincs, mivel még túl fiatal ahhoz. Egy műszaki vizsga nem igényel sok ráfordított időt. Mivel elég fiatal autóbusz, s műszakilag is rendben van, úgy vélem nemsokára viszont fogja látni. Kellemes estét, jó pihenést:)! |
|
hócipő |
2010.06.30 19:26:23 |
Kedves Archer!
A viszontlátni kivánt jármű rendszáma: HHR 853. Segitséget és az információt köszönöm! :)
Szép estét! |
|
skorpio |
2010.06.29 08:23:04 |
| Én magam 25 éve utazok busszal, azon belül is a Tisza Volánnal, helyijáraton! Nekem is volt már problémám a Volánnal, de azt egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor!Szerintem az egy jó arány!Én azt mondm, le a kalappal sok volános dolgozó előtt!A negatívumok mellett sok sok ezer dolog van, aminek örülni tudok,amikor utazok! Az embereknek,vezetőknek meg lehet rossz napjuk, hiszen emberek!Ezen túl azt kéne tenni, ha valaki panasszal él, akkor írja meg ide, de gondolkozzon el, hogy érte-e valami pozitívum is. Ha igen, akkor írja oda a panasza végére azt is!Csak úgy, u.i.-ként. |
|
ribizli25 |
2010.06.28 21:43:40 |
Tisztelt Fórumozók! Nem értem, hogy mindenki miért van felháborodva... Java részt, amit megemlítenek problémákat, nem a Volán társaságok tehetnek róla, hanem maga a korrupt állam... Örüljünk, hogy nem gyalog vagy biciklivel kell közlekednünk, legyen szó -20 vagy +40 fokról, hanem vannak tömegközlekedési járműveink, melyek azért nagyban lerövidítik a menetidőt (hiszen mindenki siet haza). Aki pedig nem érzi magát biztonságban, hát járjon autóval vagy amivel tud (hisz ilyen rettent magas üzemanyag árak mellett sem gondolkodnak nagyon sokan, hogy autóba üljenek-e vagy se). Szeretnék minden kedves utast megnyugtatni, hogy az autóbusz vezetők igen kemény orvosi vizsgálatoknak vannak kitéve... A menetidőt pedig ugyebár be kell tartani, hiszen ha mégsem sikerül, akkor pedig azért jön a morgás :-) |
|
Archer |
2010.06.26 08:05:49 |
Kedves Hócipő!
Ahogy ígértem magácskának a tegnapi nap folyamán körülnéztem a járműfelújjító részlegen. Csupán egyetlen egy autóbusz van a végső kiszerelés fázisában, amely egy Ikarus EAG E95-ös, mivel Ön azt említette, hogy a legkondícionáló berendezés, csak álom, úgy vélem ez az autóbusz nem a kegyed által hiányolt jármű. Esetleg forgalmi rendszámmal tudna nekem segíteni? |
|
zsolt0716 |
2010.06.24 20:42:47 |
Kedves forgabi! Az alábbi bejegyzésére 2010.06.21 19:29:19
Egy kicsit bővebben ha kérhetném esetleg rendszám időpont, viszonylat száma, megálló ahol az eset történt! Mert így elég nehéz utána nézni! |
|
hócipő |
2010.06.24 20:42:08 |
..a légkondi csak álom volt.. ha nem is rém.. :) köszönöm az információt! Nyugodt estét! |
|
Archer |
2010.06.24 19:52:36 |
Nem tudom mikor vitték el, de valóban 2, 2 és fél hónap egy autóbusz felújjítása. Majd holnap ránézek. Sztem E95-ös mivel a felújjításon lévő buszok közül csak ennek a típusnak van légkondícionáló berendezése. A türelem rózsát terem, de hátha ez csak ideiglenes állapot, és átcsoportosítanak egy esztétikailag jobb állapotban lévő járművet. Köszönöm, valóban frissítettem.
Jó éjszakát! :) |
|
hócipő |
2010.06.24 19:41:30 |
.. és azért küldi el 3x,mert nem szabad frissiteni... :) (tapasztalat) Jó éjszakát és jó pihenést! |
|
hócipő |
2010.06.24 19:40:33 |
....ööö, ez a tipus lenne? (jelezném, nő vagyok) fogalmam sincs.. de az biztos, hogy Szegedről fél5kor expressz jelleggel indul Makóra.. :) két-három hónap? és addig azzal a busszal fogunk közlekedni amit most jár? ez igazán rossz hir lenne.. a jelenlegi busz tényleg gyalázatos.. és finoman fogalmaztam..
|
|
Archer |
2010.06.24 19:31:26 |
Az említett busz Ikarus EAG E95-lenne? Ha nagyon kíváncsi állapotára holnap ránézek és értesítem. Ez most komolyan mondom:)Általában egy felújjítás 2-3 hónap.
Gondoltam, hogy nem tőlem kedves Hócipő. Én is csak kis pont vagyok. |
|
hócipő |
2010.06.24 19:24:20 |
hm, még a végén ideszokok.. igazából örülök,ha elindul egy beszélgetés és kiderül mindenki véleménye az állapotokról, a hozzájárulásokról, az utazási költségekről vagy egyéb dolgokról.. a kritika ha nem is hizelgő, de épitő jellegű lehet.. a megoldást nem Öntől várom, kedvesArcher.. (azt is tudom, hogy csak egy kis pont vagyok ebben a történetben.. ) viszont elvárom (és második körben meg is kaptam) a korrekt választ és az indulat nélküli, normális hangnemet :) (megjegyzem, a szokásos buszunkat még mindig nem kaptuk vissza.. lehet tudni,hol tart a felújitás? műszakiátvétel? átépités? légkondicionálófelszerelés? oké,oké, csak álmodozom:) )
|
|
|
|