| |
Mona |
2005.10.26 10:27:03 |
| Édesanyámnak sokszor reggel 5-re kell mennie dolgozni, de sajnos reggel Kiskundorozsmáról az első busz 4:45-kor indul és emiatt nem ér be időben a munkahelyére. Nem lehetne e megoldani, hogy egy buszt hamarabb (fél 5-kor) indítanának. Lehet ez akár 75-ös, akár 36-os busz is? |
|
MODERÁTOR |
2005.10.25 15:31:52 |
Tisztelt vajkuj !
Észrevételét köszönettel vettük. Az Ön által jelzett időszakban 10 percenként indulnak a 10-es vonalon járatok, így óra 35 perckor és óra 45 perckor is. Valóban, mint Ön is megállapította, forgalmi okból lehetnek pár perces késések, de az kizárható, hogy ekkora késéssel érkezett volna a megállóhelyre. Az utazóközönség részéről a helyi irányításhoz nem érkezett reklamáció arra vonatkozóan, hogy az óra 35 perces 10 jelzésű járat ne indult volna el. Ezeken a járatokon már az indulóhelyen is 40-50 fő felszálló van. Járművezetőink a decentrumokban lévő rádiójel irányítású órákhoz kötelesek óráikat igazítani. Járműveinken évek óta az elsőajtós beszállítási rend van érvényben, járművezetőink kötelesek ezt munkavégzésük során betartani. Reméljük hasonló kellemetlenségben, a jövőben nem lesz részük.
Tisztelettel Árgyelán Péter üzletágigazgató |
|
MODERÁTOR |
2005.10.25 13:37:10 |
Tisztelt rareness !
A 7.00 órakor induló autóbusz a 11-es vonalán csuklós. Ezen a napon műszaki meghibásodás miatt végezte a 7.00 órás járatot szóló autóbusz. Csuklós autóbusz beállítására a csúcsforgalmi időszak és üzemi okok miatt nem volt lehetőségünk. Szíves megértését kérjük.
|
MODERÁTOR |
2005.10.21 08:54:35 |
Tisztelt gyalog !
Társaságunkhoz érkezett észrevételére az alábbi tájékoztatást adjuk. Megvizsgálva a 16.15 és 18.50 órakor Kiskunmajsáig közlekedő járatok utasforgalmát, valamint figyelembe véve a jelenlegi magas üzemanyagárakat Társaságunk nem tervezi a 17.15 órakor Csólyospálosig közlekedő járat Kiskunmajsáig történő közlekedtetését. Visszairányban menetrend meghírdetett Kiskunmajsáról Szegedre közlekedő járatok mellett (18.05; 18.55; 20.10 óra) az utazási igény nagysága új járat beállítását nem indokolja.
Tisztelettel Káity Károly forgalomfejlesztési osztályvezető |
|
mokka |
2005.10.20 08:46:03 |
| A gyerekeim a korábbra hozott járattal szeretnének járni, több társukkal együtt! Móraholom felől nem indul három, csak egy busz, igaza van pagonynak, rendezzék át a belterületen közlekedőket! |
|
Patis |
2005.10.19 21:30:34 |
Kedves pagony! Elhiszem,hogy ez önöknek jó,de nekem,és sok utastársamnak gondot okoz a változás.De nem látok semmi reagálást a volán felől,pedig érdekelne hogyan akarják megoldani a gondot??Vagy úgy vannak vele,hadd morgolódjunk,úgysem lesz változás. |
|
pagony |
2005.10.19 13:34:30 |
| Miért vitatkozunk ezen? A tanyaiaknak kell ez a busz, hogy Szeged távolabbi pontjaira beérjenek időben. Arról csak egy busz van ilyenkor. Pont. A cukrászdától indulókon variáljanak, ha kell. |
|
jojartne |
2005.10.19 11:59:17 |
| Tisztelt "pagony"! Igazán nem vitatkozni akarok, de milyen iskola az, ahol 6 óra 40 perckor kezdődik a tanítás? Még az.un. "nulladik" óra is később kezdődik,még a 7 órakor Röszke Központba levő busszal is be lehet érni a nulladik órára is.Vagy -1.óra is van? |
|
pagony |
2005.10.19 09:11:35 |
| Még mindig szeretném tudni, hogy hol találok Mórahalom - Röszkén át menetrendet? Ezen a honlapon nem leltem ilyet. |
|
pagony |
2005.10.19 09:09:52 |
| M. Róbinak: A központi buszokkal variáljanak akkor, ne a mórahalmit próbáljuk visszahelyezni! Így már egyetértünk! Eddig a korábbival jártak a tanyai gyerekek, vagy kisétáltak a T&T-hez! |
|
rareness |
2005.10.17 19:45:51 |
Üdvözlet mindenkinek! Lenne egy kérdésem. 2005.10.17-én reggel 7:00 órakkor indul a Víztorony téröll egy 11-es busz. Azt szeretném megtudni,hogy miért kell a 7:00 órási járatnak kisbuszt berakni, mikor a csuklós buszon is alig férünk el. Előre is köszönöm a választ.
Rareness |
|
Róbert |
2005.10.17 19:03:39 |
Pagonynak üzenném a legnagyobb tisztelettel hogy ehhez 4 db busz szükségeltetik???és különben se azt mondtam hogy rosz a rendszer hanem nem stimmel hogy 1 csuklós busz üresen meg egy sima "kis" busz üres az egyik meg tele...............meg 35 ös 8 éven keresztül volt és ki is volt használva rendesen!!!! nemtom hogy idáig hogy jártak be a diákok??!!! |
|
erebusz |
2005.10.17 15:25:12 |
| Ma láttam, hogy az általam kifogásolt járat már 7:15-re beért Makóra, ami finoman szólva is túlzás a korábbi 7:25-höz képest, igaz ez is korábban jött néha, amennyire tudom, de az még nem volt ilyen feltűnő, szóval továbbra is érdekelne, hogy mi értelme volt ennek a változtatásnak? |
|
pagony |
2005.10.17 11:17:10 |
Azt szeretném megtudni, hogy hogyan juthatnék hozzá egy Mórahalom - Röszkén át - Szeged és vissza autóbuszmenetrend-táblázathoz? M. Róbernek üzenenem, hogy a röszkei tanyavilág diákjai csak úgy érnek be az iskoláikba Szegedre, ha az a busz 10 perccel korábban indul. Végre rájuk is gondol valaki! |
|
iresz |
2005.10.16 20:21:58 |
Tisztelt Utaztató Társaság! Szeretném megérdeklődni, hogy ki az aki ellen örzi a járatokat tulzsufolság szempontjából, vagy nincs ilyen mert nem fért már fel. Konkrétan:két családom van az egyikük Szegeden (gimiben), a másikuk Kecskeméten tanul (GAMF). Vasárnap utaznak a leírt városokba, pénteken haza szentesre vissza. Vasárnap este úgy 19h körül megy egy néhány járat mindkét irányba, de mindegyiken nagyon nagy a zsúfoltság, nagy csomagokkal mennek, nem csak ők hanem mindenki aki egy hétre távol van otthonról. A kényelmes utazást én valahogy nem így képzelem el ahogy látom amikor összepréselődve állnak a buszokon. Ha kényelmesen akarnak utazni akkor jóval korábbi járattal kell elmenni itthonról(othonról), vagy akinek van saját jármüve az sokat tud tenni gyermekei kényelme érdekében. A jegyek ára elég magas már ahhoz szerintem, hogy kényelmesen lehessen utazni, probléma esetén ki vállalja a felelősséget azért mert túlzsufolt volt a busz; a sofőrt máris felmenteném mert ő szeretne mindenkit elvinni, hiszen azért várják, hogy utazzanak valahová. Talán lehetne rá megoldás mégpedig, ha valaki rászánná magát és utána járna, hogy mennyi utas is van ilyenkor iskola időszakban. Talán lehetne mentesítő buszt indítani, sokat jelentene minden utazó számára. Remélem a hozzászolással senkit nem bántottam meg, de úgy gondolom egy kicsit kényelmesebb utazást minden diák megérdemelne. Nem szabad elfelejteni mi is voltunk diákok. TISZTELETTEL. |
|
erebusz |
2005.10.15 14:40:07 |
| Pusztán a kínácsiság hajt, amikor megkérdem, hogy miért hozták előbbre a Makóról Maroslelén át Hódmezővásárhelyre induló 7:30-as árat indulását öt percel? Én sok értelmét nem látom, csak a menetrend lett áttekinthetetlenebb, eddig Maroslele felé a buszok a késő délutáni és esti óráktól eltekintve mindig egész óra 30-kor indultak, most ez megtört, de ez még elfogadható, csak nem értem, a gond szerintem azzal van, hogy emiatt (mivel ugyanaz a busz csinálja mindkét járatot) a szikáncsi 6:45-ös járat 6:40-kor indul, nos szerintem ez a járat eddig pont jókor ment, mi értelme volt előbbre hozni, ezen a buszon sok a Makón tanuló középiskolás, most nekik nem hiszem, hogy jobb lett, pl. a gimnáziumban 8:00-kor kezdődik a tanítás, eddig is sokat vártak, de most kénytelenek még plusz öt percet, tehát én nem igazán látom értelmét a változtatásnak, és remélem, hogy ez valóban csak kísérleti jellegű változás, de továbbra is érdekel, hogy milyen szempontok miatt döntöttek így? |
|
Róbert |
2005.10.13 21:20:39 |
Tisztelt illetékesek!!!!
Azért igy kezdem a mondanivalom mert láttam hogy igy kezdik a "felnöttek is"!!!
Mivel ugy veszem észre hogy az utazóközönségük nagyrészének a véleményére nem kiváncsiak vagyis a diákok véleményére mivel nekem a következő a problémám........ Én röszkén lakok közel 8-éve és most nemtudom minek hatására átszervezték a menetredet a reggeli busz indulások terén és véleményem-(nyünk)szerint eléggé roszul!!! Azért beszélek többes számba mert a fiatalok vagyis a diákok akik az idájig létező 6:35 ös busszal jártak ami csuklós busz volt azt törölték:(!!!!! És ehelyett az idáig már létező 6:25-ös busz mellé rakták be.Mivel oktober 10.-től a busz tehát 6:25-kor jár ez igy nem tul jo mert 3 busz jön egyszerre, a régi 6:35-ös busz ami csuklós busz szinte üresen megy végig röszkén és CSAK a központba áll meg az egyik sima (nem csuklós)busz üres a másik meg mintha versenyezne a többivel a lehetö legtöbb embert zsufolja össze egy buszra.... Nemtudom hogy ki és miért szorgalmazta ezt a változást de jobblenne ha kitalálnának valamit vagy a régi (már jól bevált)rendszert visszaállitanák!!! A másik problémám amikor aláirást gyüjtöttek hogy visszaálitsák a régi rendszert akkor nem a legfőbb érdekelteket hallgatták meg hanem a nyugdijas bácsikákat meg nénikéket akiket a változás nem is érintett mivel nem jártak a szobanforgó busszal!!!
A legnagyobb Tisztelettel:M. Róbert (Röszke) 17 éves Diák!!! |
|
heidrich |
2005.10.13 10:49:16 |
Tisztelt Illetékes!
Egyetlen kérdésem volna jelenleg: mi az oka, hogy a helyközi buszok (konkrétan most a Tiszaszigeti érdekelne) nem állnak meg a Csongrádi sgt. sarkán a Mars tér felé menetben, esetleg visszafelé is? Újszegeden még minden bokornál le lehet szállni, itt - ahol pl. Rókus felé egyetlen értelmes módon lehetne átszállni - viszont nem.
A cipőgyártól csak a 84-es van ebben az irányban, a Mars tér forgalmát pedig nem kell ecsetelnem, ez önmagában is több perc késést jelent, az átszállási maceráról nem is beszélve. A Csongrádinál viszont már buszok és trolik "tömkelege" áll rendekezésre, és akkor még nem említettem, hogy mennyi minden van gyalog is elérhető távolságban! Mivel úgyis igény szerint állna meg a busz,felszálló pedig nincs, hisz helyközi járat, a menetidőt nem befolyásolná jelentősen, a reggeli késést nem itt szedi össze a busz, hanem a Szőregi úton, és a hídon. Ha már viszont késik, legalább akiknek ez közelebb lenne, kevesebbet késnének.
Tisztelettel:
Heidrich Attila |
|
sztamas6 |
2005.10.12 19:14:23 |
Tisztelt Illetékes! Érdeklődni szeretnék, hogy a távolsági járatok menetrendjének összeállításakor milyen szempontokat vesznek figyelembe.
Történt ugyanis, hogy nemrégen az önök egyik járatával utaztam Pécsről Szegedre. Sokszor utazom ezen a vonalon, ám szinte mindig gyorsjáratokkal utazom. Most azonban egy "lassú" busszal voltam kénytelen elindulni.
De szó szerint lassú volt!! Az út jelentős részén kb 40-50-el kellet "haladnunk", hogy a menetrendet tartani tudjuk. Az 55-ös úton szinte végig torlódott mögöttünk a kocsisor, sőt Mórahalmon még balaset is lett ebben a bizonyos kocsisorban. Bár ebben az önök alkalmazottja egyáltalán nem volt vétkes!
A kérdésem az lenne, hogy ha érezhetően lehetne gyorsabban is menni (természetesen a KRESZ maradéktaklan betartásával), akkor miért kell majd' 4 és fél órát ülni egy ilyen járaton? Pláne úgy, hogy egy átlagos hétköznapon csupán a Körös Volán Rt. kínál (1db) gyorsjáratot a két város között. Én tudnék mit kezdeni +20 perc idővel!!
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Szabó Tamás |
|
MODERÁTOR |
2005.10.10 08:41:41 |
Tisztelt mogyi !
A megjelölt járatot nagy befogadóképességű 3 tengelyes autóbusszal végezzük. A kibocsátott férőhelykapacitás jelenleg megfelelő. Gyorsjárat beállítását nem tervezzük, minden ilyen intézkedésnél figyelembe kell vennünk gazdálkodási szempontokat is.
Tisztelettel Csaba István üzletágigazgató |
|
dezi |
2005.10.08 14:07:09 |
Tisztet Tiszavolán!
Szeretnénk,ha Szeged-Tompa járatát bővítenék egy késöbbi időponttal mivel legkésőbbi járat 15:30-kor indul,és vannak olyanok akik munkából mennének haza,vagy a diákok péntekenként később végeznek és épphogy, vagy elsem érik azt a járatot!Ha tudnának indítani egy késöbbi (mondjuk 5óra körül)járatot talán a 15:30-ason sem lennének annyian,és eltudna idulni időben és a késések száma is csökkene! Reméljük hogy megoldható ez a probléma!?
Köszönettel!
Dezi |
|
mogyi |
2005.10.06 18:33:41 |
| A délután fél 4-es makói buszon a munkától elfáradt emberek nagyon szeretnek még egy 45-50 percet szenvedni hazáig...mert csak 1 lassú járat megy Makóig, ami már a Mars téren dugig van...esetleg nem kellenne egy gyors járatot is küldeni fél 4kor is? |
|
gyalog |
2005.10.05 10:37:03 |
| B) A 15:00-kor Mars térről induló járat (Pápai) sajnos csak Kiskummajsára visz legközelebbre utasokat. Szeretnénk ha Csólyospálosra is vinne már utasokat! Hétköznap félig van csak a busz. 15:30-kor induló járat pedig túlzsúfolt. Sokszor nem is lehet felférni. Érdekes az eset, mert Csólyosra nem lehet a pápaival elmenni, pedig a busz Csólyospálos központban minden nap megáll, hogy Kiskunmajsára utasokat vigyen. Kérdem én ezért nem szállhat fel Szegeden aki Csólyosra megy?!! Tudom ez nem a Tisza volán hibája, de kérem jelezzék az illetékes volántársaság felé. |
|
gyalog |
2005.10.05 10:28:37 |
| A) Sajnos Kiskunmajasára Szegedről egyetlen járat sincs 16:15 és 18:50 között. Sokakat érint ez a probléma. Ezen enyhíthetnének ha legalább az 17:00-kor vagy inkább a 17:15-kor Csólyospálosra induló járatot Kiskunmajsáig közlekedtetnék. Ez könnyen megvalósítható lenne, mert az említett buszoknak ez a nap folyamán az utolsó útjuk és igazán nem sok idő lenne Majsig elmenni. Kérem vegyék fontolóra javaslatomat. |
|
MODERÁTOR |
2005.10.04 15:52:09 |
Tisztelt zsuka !
A 13-as jelzésű járataink közlekedését folyamatosan figyelemmel kísérjük. Sajnos a menetrendi útvonal forgalmi viszonyai kiszámíthatatlanul változóak. Ez okozhat előre nem látható késéseket. A járatok pontos indítása elemi érdekünk, hogy a késések ne fordulhassanak elő, és az esetleges menetrend változtatási igényünket az Önkormányzat felé jelezhessük.
|
hemper |
2005.10.04 10:02:32 |
Tisztelet Volán!
Csak tolmácsolni szeretném száz-egynéhány Hódmezővásárhelyi "bajtársam" kérését ebbe a fórumba. Nevezetesen a Hmvhelyről Makó felé induló dél körüli buszokról van szó. Miért van az, hogy 12.30-tól 14.05-ig nem indul busz makóra? Az iskolásoknak (az utazóközönség 80%-a ebben az időszakban) pont 12.30, vagy 45-kor van vége az iskolának. Így a 14.05-ös buszon hatalmas a torlódás, ráadásul háromnegyed 1-től 2-ig kell várni. Véletlenül nem tervezik kettő közt járatot indítani? A helyzet tarthatatlan! Köszönet. |
|
MODERÁTOR |
2005.09.30 09:45:03 |
Tisztelt erebusz !
A Szép u., Szakképző iskola előtti része nem alkalmas helyközi autóbusz-közlekedés lebonyolítására. Az ingyenes helyijárat bővítését megelőző bejáráson a bizottság úgy döntött, hogy a napi egy-egy járat forgalma megengedhető ezen a szakaszon. A helyközi járatokat nem tervezzük a szakmunkásképző felé vinni.
Tisztelettel Szirbik Csaba kirendeltség igazgató |
|
Rita |
2005.09.24 07:33:46 |
Jó napot kívánok!!
A késés gondolom azért is előfordulhat, mert már nem is egy helyen nem megfelelő a kiírás, pl a 64-es busz kimegy a reptérre?? Mert én tegnap, amikor rajta ültem, nem úgy vettem észre, pedig oda szerettem volna eljutni!! Így ezek nemcsak a honlapon, de a megállókban se jól vannak kiírva!! Megköszönném, ha frissítenék, és a helyes információk szerepelnének máskor!! Köszönettel Rita |
|
vajkuj |
2005.09.22 17:03:04 |
Tisztelt Tisza Volán!
A Tarjáni végállomásról induló buszok indulási idelye teljesen bizonytalan. Ma például a 8.35-kor induló 10-es busznak sikerült 8: 45-kor elindulnia. A busz kb. 6-7 perc elteltével ért be, majd a sofőr még ált pár percet várt mint aki várja az indulás idelyét. Erre (mármint a késés idelyére) még rá tudom fogni, hogy reggel nagy a forgalom, ezért van a késés. De ezt már tapasztaltam napközben amikor alig voltak az úton, valamint este felé is. Néha még rá is tronfolnak a sofőrök és csak az első ajtót nyitják ki. Megvárják míg mindenki előveszi a bérletét, a jobbak legalább ilyenkor meg is nézik. Ez a jelenség nem csak a 10-esen van a többi buszon is. Néhány távoli rokonunk már inkább fél órával korábban kiindul a Vasúti pályaudvarra, mert már unják a futást a 11-esről.(Megjegyzem ilyenkor nem ép szép szavakat mormolnak közbe, és nem a jó hírét viszik a Társaságuknak.) A családdal gondoltunk ra is, hogy az óránkkal van a baj és siet. Ha ez így van, akkor azt szeretnénk megtudni, hol lehet olyan órát venni ami a sofőröknek van. Akkor biztos számunkra is mindig pontosan indulnának a buszok.
Köszönettel várom a válaszukat. |
|
7-es troli |
2005.09.22 16:49:29 |
Tisztelt Illetékesek!
A 92E jezésű járatuk megállókba kihelyezett menetrendje továbbra is félreérthető adatokat tartalmaz. A 4 felsorolt indulási időpntból cska két alkalommla indul a busz Móraváros felé, mert a másik kettő indulási idő a Mars térről Újszeged felé történő indulást jelzi. Azonban ezt nem biztos hogy mindne laikus utas tudja! Kérem csillagozzák be az újszeged felé való indulási időpontokat, és írják a menetrend aljára magyaráztaként hogy újszeged felé indulás időpontjai.
Köszönettel: 7-es torli |
|
zsuka |
2005.09.21 12:03:01 |
Tisztelt Tisza Volán!
Azt vettem észre, hogy a 13-as busz elég sokat késik reggelente, még szerencse, hogy egy héten csak egyszer kell ezzel a járattal mennem (mit szóljon az, akivel ez nap mint nap megtörténik). A Kendergyár előtt szoktam felszállni. Ma reggel mikor odaértem a megállóba kb. 7.35-kor, a busz akkor ment kifelé a kenyérgyár felé. Ezt onnan tudom, mert megnéztem a rendszámát és ez a busz jött vissza. Gyanítom h. ugyanez történt a múlt héten is (akkor megy kifelé, mikor már indulnia kellene). Én megértem, hogy forgalom van, és hogy a menetrenden feltüntetett idő csak hozzávetőleges, de legalább induljon el pontosan a járat a végállomásról. Szerintem 6-7 perces késés már sok. Üdvözlettel Zsuzsa |
|
ADRIAN |
2005.09.21 10:46:46 |
| T:TISZA VOLÁN AZT SZERETNÉM MEGTUDNI,HOGY MIKOR LESZ AZ ÁSOTTHALMI 18:40 KOR INDULÓ BUSZ MODERNEB,MERT NAGYON KELEMETLEN 35KM UTAZNI RAJTA,NEMBESZÉLVE A KORÁROL,KÉNYELEMRÖL,A MENETIDÖRÖL EGYÁTALÁN A KONFORTÉRZÉSRÖL ÉS A BÉRLET ÁRÁROL KÖSZÖNETTEL 1 ÁSOTTHALMI |
|
MODERÁTOR |
2005.09.16 12:25:22 |
Tisztelt Károly !
Társaságunkhoz érkezett észrevételére az alábbi tájékoztatást adjuk. Szegedről Kiskunhalasra a jelenleg érvényes menetrendnek megfelelően, 11.30 és 13.50 órakor van közvetlen autóbuszjárat. Várhatóan 2005. novembertől Szeged autóbuszállomásról a Kunság Volán Rt. üzemeltetésében, 12.50 órakor új autóbuszjárat beállítására kerül sor. Ezzel kapcsolatban bővebb információ a Kunság Volán Rt.-től szerezhető be.
|
MODERÁTOR |
2005.09.16 10:15:52 |
Tisztelt KovKat !
- A diákigazolvány az utazási kedvezmények igénybevételéhez szükséges valamennyi adatot nem rögzíti, ezért egyes kedvezmények esetén a jogosultság megállapításához külön igazolásra is szükség van. Az utazási kedvezményeknek ehhez a köréhez tartozik a levelező tagozatos hallgatók átszállással történő utazása is. - Átszállásos utazás esetén az érvényességi viszonylatok feltüntetésére az „Igazolás diákok kedvezményes utazásainak viszonylatairól” megnevezésű nyomtatványon történik. - A 67,5%-os kedvezményű menetjegy csak érvényes diákigazolvány és az Igazolás egyidejű felmutatásával érvényes. - Az Igazolást az utazási viszonylat szerint illetékes autóbuszállomások pénztárainál lehet váltani. Meg kell nevezni az utazásoknál átszállásra igénybevételre kerülő állomásokat, valamint azt, hogy autóbuszról autóbuszra vagy más közlekedési eszközről/re autóbuszra/ról történik e. Ha Ön lakóhelye és a képzés helye közötti távolságot részben vasúton vagy más közlekedési eszközzel teszi meg, az Igazolás a lakóhely és az átszállási állomás, illetve az átszállási állomás és a képzés helye közötti útvonalra is érvényesíthető.
Tisztelettel Heintz Ferenc kereskedelmi és közönségkapcsolati ov. |
|
MODERÁTOR |
2005.09.16 10:02:10 |
Tisztelt Dincsi !
A helyközi járatokra van félhavi bérletjegy rendszeresítve. Ára a havi bérlet árának 50%-a. (25 km-es bérlet: havi: 13.220,-Ft, félhavi: 6.610,-Ft.) Félhavi bérletjegy érvényessége: a hónap első felére szóló: 04-én 0.00 órától – 20-án 24.00 óráig, a hónap második felére szóló: 19-én 0.00 órától – következő hónap 5-én 24.00 óráig. A helyközi járati havi és félhavi bérletjegy használatához az autóbuszállomások elővételi pénztáraiban váltható „Igazolvány” szükséges. Az Igazolvány kiváltásakor a személyazonosságot igazolni kell és szükséges egy új készítésű (6 hónapnál nem régebbi) 3x4,5 cm méretű arckép. A havi/félhavi bérletjegyet bárki megválthatja. A havi/félhavi bérletjegy árából a munkáltató által fizetendő költségtérítés 80%. (78/1993 (V.12) Korm. sz. rendelet) A Szeged helyi tömegközlekedési eszközökre érvényes, bárki által megváltható bérletjegyek: havi bérletjegy, kétheti bérlet. A havi bérletjegy ára: 3.890,-Ft, érvényes 01-én 0.00 órát követő hónap 5-én 24.00 óráig. A kétheti bérlet ára: 2.550,-Ft, érvényes a vásárláskor megjelölt 14 napon át. A havi és félhavi bérletjegyet vagy az előzőekben leírt igazolvánnyal vagy személyi igazolvánnyal ill. útlevéllel lehet használni. A bérletjegyre a választott igazolvány számát kell feljegyezni.
Tisztelettel Heintz Ferenc kereskedelmi és közönségkapcsolati ov. |
|
7-es troli |
2005.09.15 17:55:28 |
Tisztelt Árgyelán Péter Úr!
Köszönöm válaszát! Sajnos látom, mi több tapasztalom nap mint nap a Rókusi krt-i dugókat. |
|
MODERÁTOR |
2005.09.15 15:05:02 |
Tisztelt 7-es troli ! Válasz 7-es troli 2005.09.01-i bejegyzésére.
Tájékoztatjuk, hogy a panaszában leírtak rajtunk kívül álló ok miatt (a délutáni csúcsforgalomban a Rókusi krt. forgalma bedugult) következett be. Járataink Petőfitelep végállomásról pontosan indultak, de sajnos a Személy pu-nál már majdnem utolérték egymást. Az okozott kellemetlenségért szíves elnézését kérjük. A tömegközlekedési járművek menetidejének tarthatóságát nagymértékben befolyásolja a közlekedés többi résztvevőjének hozzáállása. Részünkről mindent igyekszünk megtenni azért, hogy utasainkat minél színvonalasabban tudjuk kiszolgálni.
|
Dincsi |
2005.09.15 09:05:57 |
Tisztelt Tisza Volán! Kérdezni szeretném, hogy lehet e dolgozói félhavi bérletet venni, helyi járatra és helyközi járatra is? 25 km-es bérletem van, és szegedi kombinált. Mennyibe kerülne a félhavi, és mennyibe a teljes havi? A dolgozói bérletről mit kell tudni? Mivel érvényes? Legyenszíves írjon meg mindent róla. |
|
KovKat |
2005.09.14 12:26:25 |
Tisztelt Tisza Volán!
Levelező tagozatos diák vagyok, Szeged-Ajka között utazom minden második héten. Mivel közvetlen járat nincs a két város között, az esetek döntő többségében Szegedről felutazom Bp-re, majd onnét Ajkára. Mivel levelező tagozaton tanulok, a diákom alapján nem utazhatok csak úgy akármerre 67,5%-os jeggyel. Attól függően, hogy melyik járatot érem el előfordul azonban az is, hogy Szegedről először Fehérvárra utazom (majd onnét Ajkára), de az sem ritka, hogy a Pápára induló buszt választom Veszprémig.
A kérdésem: Ezidáig még nem volt probléma az utazásom során, de ha felszáll egy ellenőr és tegyük fel én a Fehérvári buszon vagyok, el fogja nekem hinni, hogy jogosan vásároltam meg a jegyet? Vagy kell kérnem igazolásokat valamelyik Volán irodánál minden lehetséges viszonylatra? Hadd ne soroljam fel a lehetséges eseteket (tovább bonyolítja a helyzetet a téli időjárás, amikor az ember kénytelen az utazás egy részét vonattal megtenni, és csak Pestről busszal utazni tovább.
Válaszukat előre is köszönöm.
Kovács Katalin |
|
MODERÁTOR |
2005.09.13 12:14:27 |
Tisztelt Dincsi !
A nappali tagozatos tanulók 2005. augusztus 27-től szeptember 20-ig iskolalátogatási igazolással vagy hiteles, aláírással és bélyegzővel ellátott diákigazolvány-igénylőlappal utazhatnak.
Tisztelettel Heintz Ferenc kereskedelmi és közönségkapcsolati osztályvezető |
|
Dincsi |
2005.09.13 12:08:42 |
| Kérdezni szeretném, hogy még nem kaptuk meg az iskolától a bélyeget,meddig érvényes így a bérletem, meddig fogadják el az ellenőrök? |
|
sosiforda |
2005.09.08 23:11:19 |
m38 !
MÁV menetrendkönyv ügyben tudnék segíteni, az itt, a bal felső sarokban megjelenő e-mail címedre írtam ezügyben már néhány napja. Üdv: sosforda |
|
Károly |
2005.09.08 14:32:50 |
Tisztelt Tisza Volán Rt.!
Egy olyan problámával fordulok társaságukhoz,amely már régebb óta problémát jelent. Kiskunhalasra sajnos 11:10 és 13:50 között lehetetlen eljutni,pedig volna igény rá,viszont előtte pedig mindössze 25 perccel megy el egy másik busz. Érdeklődnék,hogy van-e esély rá,hogy legalább csütörtöki és pénteki napokon lesz egy járat a két időpont között,mondjuk kb.12:15kor? Az is megoldás lenne,ha a 12:00-kor Kiskunmajsára induló autóbusz Halasig menne. Várom mielőbbi válaszukat
Köszönöm |
|
erebusz |
2005.09.07 20:33:12 |
Az előző hozzászólásomhoz fűznék még hozzá annyit, hogy vizsgálák meg, hogy az új Galamb József Szakmunkásképzőnél létrehozott helyijáratos megálló nem lenne-e megfelelő a helyközi buszoknak is? Már eddig is gyakran láttam, hogy a Makó-Maroslele-Hmvhely vonal autóbuszsofőrjeinek nincs igazán állandó útvonaluk a Makó autóbuszállomás és a Kórház bejárati út nevű megálló között. Van aki a József Attila utcán megy, van, aki a Szép utcán, régebben olyan is volt, hogy a Marcibányi téren fordultak rá a Szép utcára, újabban ezt a módot nem látom, gondolom a taxiállomás áthelyezése miatt. Alapvetően ezt nem tartottam problémának, sőt még érdekes is volt a számomra. Sok sofőr választja a József A. utca-Teleki L. utca-Szép u. útvonalat, nos így pont érintik az új megállót a Szakmunkásképzőnél, tehát nem kellene változtatniuk a buszok útvonalán, hogy ezt a megállót is érintse mind. Csupán azon sofőröknek jelentene változást, akik eddig a József A. utcán mentek és a Kálváriáról fordultak a Szép utcára. Azt, hogy lenne-e fel és leszálló kár is vitatni, ha mások nem a reggel Maroslele felől jövő szakmunkásképzős fiatalok leszállnának itt. Gondolom délután pedig nem caplatnának el a buszállomásig csak úgy passzióból, hanem ott várnák be a buszt. Emellett gondolom a maroslelei gimnazisták is itt szállnának le, lévén, hogy a gimi is nagyon közel van. A bejárós diákok pedíg gyűlölnek visszafelé menni, és ez nem vicc, a buszállomásig reggel egyikük se megy el, ha teheti, a kiszombori diákok mind leszállnak az ABC megállónál, a csanádpalotai és apátfalvi buszok pedig utasaik 90%-át kiszállítják a Városháza megállóban. Mert inkább mennek onnan, mint a buszállomástól gyalog (ők ez a visszutat feleslegesnek érzik, bár meg kell hagyni igazuk van), ez már itt utaspszichológia, a okokba inkább nem mennék bele. Amúgy a Szakmunkásképző helyközi megállóját biztos igénybe vennék azok is, akik a fürdőbe jönnek, innen jóval közelebb van, mint a buszállomástól, vagy a Kórház bej. úttól. De a városközpont is rövidebb sétával lenne elérhető, mint a pályaudvartól. Tehát én biztos vagyok benne, hogy lenne forgalma a megállónak. Ha megnézzük, az új Almási u. megálló is bevált, szinte mindig van le, vagy felszálló utas. Számomra az új megálló kialakítása csak két dolog miatt kétséges, egyrészt így tovább nőne a menetidő legalább egy percel, abban sem vagyok biztos, hogy az a napi kétszer járó kisforgalmú helyijáratnak tervezett megálló egyáltalán alkalmas-e nagyobb buszok befogadására, úgy, hogy azok ott szállítanak be. Amennyire emlékszem nincs buszöböl (bár az Almási u. -nál sincs). Tehát ilyen szempontból ez problémás, bár tudom, hogy ez a város és nem a volán hibája. Ezért kérem, hogy vizsgálják meg a javaslatomat, és, ha realizálható, akkor álljanak meg a helyközi buszok is a Szakmunkásképzőnél.
Egyébként szeretném utólagos elnézésüket kérni azügyben, hogy tavaly nyáron az én hozzászólásom után szedték le a Lonovics sugárúti és a vasútállomásnál lévő megállótáblát, őszintén szólva, mivel akkor úgy informáltak, hogy az 1-es járat nem indul újra nem gondoltam, hogy valaha is használni fogják a megállókat, ezért kértem a megszüntetésüket. Arra végképp nem gondoltam, hogy miután 99-től öt éven át nem használták őket majd pont azután egy évvel kellenek megint, mikor beveszik a megállótáblát. Ha tudtam volna, hogy így alakul nem kértem volna én sem a táblák bevételét. |
|
macilány |
2005.09.02 22:02:10 |
| Szia andriska!Miért szeretnéd tudni hogy AKD-601 kint lesz-e holnap?Ha meg szabad kérdeznem? |
|
erebusz |
2005.09.02 17:50:59 |
Tisztelt illetékesek! És tisztelt Szirbik Csaba! (mivel a hozzászólásom a makói helyi közlekedést érinti)
Makó helyi újságjában olvastam, hogy hétfőtől új menetrend van érvényben a makói (hivatalos nevén 7-es) helyijáraton! Ami érdekes, hogy önök nem írnak erről a honlapjukon az aktuális menüpont alatt, ez gondolom csupán egyszerű késés, és néhány napon beleül felteszik a változásról szóló bejegyzést. Maga a változtatás nekem nem kifejezetten tetszik, bár tisztában vagyok vele, hogy az önkormányzat döntése volt. Ez a 7-es járat, már eddig is hosszú volt, most egész maratoni 34 perces lesz. Az újságban nem írnak arról, milyen napokon közlekedik eztán, tehát továbbra is csak munkanapokon jár, vagy kiterjed a menetrend a hétvégére is? Sajnos járatsűrítés sem történt, ráadásul azzal, hogy hosszabb idő alatt jut el a központba reggel még kevesebb tanuló fogja használni, bár gondolom a szakmunkásképzősök maradnak, elvégre ők kaptak saját megállót(ez jó döntés volt) és így hamarabb jutnak el az iskolaépületig, mint eddig, hiszen le kellett szállniuk a kórháznál. Bár abban nem vagyok biztos, hogy nagyon örülnek ennek eddig 7:54-re odaértek a kórházhoz onnan meg max.3perc volt az iskolaépület, lehet, hogy így az új menetrend miatt elkésnének, és nem veszik majd igénybe a buszt. Bár ez majd csak hétfőtől derül ki. Ami elég nagy vágás lenne, elvégre ők (három-négy fő) alkotta a járat állandó és stabil utazóközönségét. Azt azonban rendkívül sajnálom, hogy nem lett sűrűbb a menetrend.
A másik két vonalat érinti a menetrendváltoztatás? |
|
andriska |
2005.09.02 15:33:04 |
| Az akd-601 holnap 74-esen kintlesz??? |
|
7-es troli |
2005.09.01 09:48:27 |
Tisztlet Illetékesek!
Tegnap egy meglepő jelenség szemtanúja voltam. A Vám térnél álltama villamosmegállóban (4-es villamosra várva), miközben azt láttam, hogy 17:40-kor egy csuklós 90F-es busz beáll az ottani buszmegállóba. Utascsere megtörtént, amjd indul tovább a busz Szeged Pu. felé. Ezt követően 17:42-kor ugyebbe a megállóba beáll egy szóló 90-es busz. Utascsere megtörténi, majd továbbhalad a busz Szeged Pu felé. Kérdezem, hol itt a 10 perces követési távolság? Vagy netán valami dugó miatt a csuklós busz le volt maradva, esteleg a szóló busz túlságosan előre járt a menetrendjéhez képest?
Egyébként a héten már tapasztaltam ilyen jelenséget. A pontos időpontot nem jegyeztem fel. Annyit tudok, hogy a 417-es 90-es busz mögött szorosan ott közlekedett az ELR-434-es busz 90F-es jelzéssel (esteleg lehet hogy pont a 417 volt F-es, az Ik280as meg 90-es). Mindkettő a Csáky utcai megállónál állt egyik délután(Szeged Pu felé tartottak). Mindkettő utasokkal teli. A furcsa a dolgokban, hogy pont elkaptam azt a pillanatot, amikor visszafelé menet tarján felé ugyanígy egymáshoz tapadva ment a két busz. Itt hol lehetett a 10 perces követési idő a két busz között? |
|
MODERÁTOR |
2005.08.31 10:56:58 |
Tisztelt Szegedy József !
Társaságunkhoz érkezett kérdésére tájékoztatjuk, hogy az 5030 Szeged – Röszke – Röszke, határátkelőhely vonalon 2005. szeptember 1-jétől a Szegedről 18.30 órakor induló járatot 10 perccel korábban, a Röszke határátkelőhelyről 19.10 órakor induló járatot pedig, 15 perccel később közlekedtetjük.
|
MODERÁTOR |
2005.08.31 08:31:03 |
Tisztelt erebusz !
2005. szeptember 1-jétől újra közlekedtetjük naponta az Expressz járatot Makó - Budapest - Makó viszonylatban.
|
|
|