| |
geologi |
2005.04.14 18:48:00 |
Tisztelt Heintz Úr! Köszönöm a válaszát. Részemről csak egy javaslat lett volna, de természetesen Önök alakítják ki üzletpolitikájukat, mi utasok csak alkalmazkodunk. Ha jól értelmeztem a mondatát, ha én váltok egy minimális km-re dolgozói bérletet, akkor szombaton, vasárnap és az ünnepnepokon, abban a hónapban a megyén belöl ingyen oda utazok ahova akarok?!?! |
|
MODERÁTOR |
2005.04.13 13:30:39 |
Tisztelt Atus !
A helyi autóbuszközlekedéssel kapcsolatos észrevételeit köszönettel vettük. Tájékoztatom, hogy (mint az Ön előtt is ismert) 2004. évben oly nagymértékű változások voltak a helyi tömegközlekedésben, amelyek az információs rendszert is érintették. A megállóhelyeken eddig alkalmazott információs „kiadványokat” felváltották a menetrendkönyvi oldal formátumú tájékoztatók, melyek azonos adattárból, azonos adattartalommal nyújtanak integrált utastájékoztatást. Társaságunk törekszik a jól olvasható megállóhelyi tájékoztatások alkalmazására, azonban lehetőségeink behatároltak. A jelenlegi információs táblákon is általában ugyanannyi autóbuszvonali információt tudunk elhelyezni, mint régen (A/4-esen 4 db), s a betűméret sem kisebb. Az előző menetrendek már közismertebbek voltak, s így kevesebbet kellett őket „böngészni”. A 16-os jelzésű autóbusz nyomvonalával kapcsolatos észrevételével kapcsolatban társaságunk is egyetért, ezért a Tarján irányába haladó járatok Centrum Áruház felé közlekedtetését mi is kezdeményeztük. A Dugonics tér – Dáni u. csomópontnál lévő megállóhelyek használata mind a jelenlegi, mind a tervezett nyomvonalnak megfelel, ezért változtatására ez ügyben egyelőre nincs szükség. Amennyiben a nyomvonal módosítás megtörténik, azzal egyidejűleg az a probléma is megoldódik, hogy a Dugonics tér felé haladva Tarján irányú, vagy Móraváros irányú-e a járat. Megértését s türelmét kérem.
Tisztelettel Káity Károly forgalomfejlesztési osztályvezető |
|
heidrich |
2005.04.13 09:52:39 |
Egy dolgot nem értek, egy dolgot javasolnék:
1. Miért kellett a kettes buszt a Mars tér felé irányítani? Eddig is zsúfolt volt az az irány, nem hiányzott oda még egy járat SZERINTEM. Sem a Mars tér, sem a Széchenyi tér nem alkalmas már a jelenlegi járatszámra sem. Utóbbin nem is egy helyen állnak meg még az egy irányba induló buszok, de ha egy helyen állnának meg, mint pl. a Mars téren, akkor még rosszabb a helyzet, mert a feltorlódó buszok miatt mindenki mérgezett egérként rohangál előre hátra 20-30 métereket, ráadásul a másik 50%-kal ellenkező irányban. Le/felszállásban engem speciel nem érint, de Újszeged-Rókus viszonylatban az amúgy is hosszú menetidő még vagy 6-8 perccel hosszabb lett a Mars téri keringő miatt. Persze nyilván rengeteg embernek így a jobb, de ha ez mégis csak egy próba, akkor részemről jelezném, hogy az eredeti sokkal jobb volt!
2. Miért nem jár az Újszegedi oldalon a kettes (vagy a kár a 71-es is) busz körbe a Szőregi út felé? Nem érkezne az Erdélyi térre üresen, hisz aki befelé megy, mind felszállhatna már menetben. Lehetne akár felváltva jobbra-balra kerültetni, mint a 60/60Y Szőregen! Ezzel át is kötnék a másik érvemre: utóbbi említett buszokra gyakran fel sem lehet szállni azon a szakaszon, amire így a kettes is felkerülne. Én ugyan a Kamaratöltésnél szoktam nézni a teli buszokat, amik már meg sem állnak, de mondjuk a Thököly végére, a Traktur utcához elmenni nem nagy séta. |
|
MODERÁTOR |
2005.04.13 09:10:28 |
Tisztelt geologi !
- Javaslatával megegyezően, Szegeden már több olyan kedvezményes áru utazási igazolvány létezik, amely vonzóvá teheti a tömegközlekedési utazást. Ezek: gyűjtőjegy, napijegy, három napra szóló jegy, hetijegy, kétheti bérletjegy. - Helyközi/távolsági járatainkon is nyújtunk üzletpolitikai célból kedvezményt – éppen a hétvégi utazások elősegítésére – igaz, hogy nem az eseti, hanem dolgozó havi (félhavi) bérletjeggyel rendelkező utasaink részére. Az un. törzsutas kedvezmény értelmében a társaság helyközi/távolsági járataira váltott dolgozó havi, félhavi bérletjeggyel rendelkező utasoknak szombat, vasárnap és ünnepnapokon Csongrád megyében a km-övezetnek megfelelő távolságon, bármely viszonylatban a társaság járatain nem kell fizetniük. (egyébként a bérletjegy csak meghatározott viszonylatban érvényes) - A jelenlegi díjszint nem teszi lehetővé, hogy a kedvezményes utazások körét bővítsük.
Tisztelettel Heintz Ferenc kereskedelmi és közönségkapcsolati ov. |
|
MODERÁTOR |
2005.04.12 08:38:11 |
Tisztelt erebusz !
A javaslatait értem és jónak is tartom. Bizonyára Ön is tudja, hogy az említett járat az utasok részére ingyenes, hiszen az önkormányzat finanszírozza. A járatok számának növelése az önkormányzat hatáskörébe tartozik, a felmerült tényleges utazási igényeknek megfelelően. Következő probléma szintén a finanszírozás, mely ismét önkormányzati feladat.
Tisztelettel Szirbik Csaba kirendeltség igazgató |
|
geologi |
2005.04.07 19:11:30 |
Tisztelt Tisza Volán!
Hamarosan itt a túristaszezon, kirándulnak az emberek. Nem tudok olyan lehetőségről amivel Önök a túristákat támogatnák, ezért javasolni szeretnék egyet. A hétvégeken a járataik többségén nagy a pangás. Kevesen utaznak dolgozni, de -szerintem- kirándulni annál többen igénybe vennék a járataikat. A járatok kölsége adott, kis mértékben befolyásolja csak az utazó létszám. Ezért javasolnám Önöknek a hétvégi bérlet bevezetését. Egy olyan bérletét amely nem csillagászati árú, esetenként 1 hétvégére szól (2nap) és korlátlan utazást tenne lehetővé a Tisza Volán területén helyközi viszonylatban. Ugyanúgy javasolnám a HETI túristabérlet bevezetését is a helyi járatokon. Egy túrisa csak pár napra jön, Önöknek sem mindegy hogy esetenként üresen megy egy járat, vagy egy kedvezőbb árú túristabérlettel igénybe veszik a szolgáltatásaikat! |
|
MODERÁTOR |
2005.04.06 11:20:31 |
Tisztelt bunteto ! Válasz bunteto 2005.03.06-i bejegyzésére.
A 11-es busz menetrendjére és közlekedésére vonatkozó észrevételeit köszönettel vettük. Járművezetőink kötelesek a kiadott menetrendnek megfelelően közlekedni. Sajnálatos módon -nem kétségbe vonva az Ön által mondottakat - inkább kisebb késések fordulnak elő az adott vonalon. Az új menetrend bevezetése óta folyamatosan figyelemmel kísérjük a vonalakon bekövetkezett változásokat, hogy a szükséges korrekciókat az önkormányzattal együttesen megtegyük. A 11-es vonalon közlekedő járatokat fokozottan figyelemmel kísérjük. Az emberi mulasztásból keletkező panaszokat szankcionáljuk. Reméljük, hogy hasonló kellemetlen tapasztalatokban nem lesz része a jövőben, és megelégedéssel veszi igénybe szolgáltatásainkat.
Tisztelettel Árgyelán Péter üzletágigazgató |
|
Nagy Gábor |
2005.04.01 23:12:58 |
Annak idején már írták/tuk, hogy a 16-os Tarján felé azért nem a Centrum felé megy, mert az ottani csomópontban a balra kanyarodási kapacitás a közös tömegközlekedési sávból meglehetősen szűkös, és további járatok odavitele már valószínűleg zavarná az egyenesen közlekedő buszokat és villamosokat.
Az apróbetűvel egyetértek, a választ is előre tudom: ha nagyobb lenne, nagyobb táblára kéne ráragasztani, ami nincs... De legalább fokozatosan el lehetne kezdeni a lecserélést (először a forgalmasabb megállókban például). |
|
Atus |
2005.04.01 10:04:05 |
| Tisztelt Tisza Volán! Nekem most három kérdésem lenne önökhöz.A helyi járatos buszok megállóiban elhelyezett menetrendek miért olyan apró betükkel és számokkal lettek elkészítve?Nekünk idösebb korosztályúaknak már nem olyan éles a látásunk mint régen és kicsit körülményes megnézni,hogy mikor jön a buszunk.A további két kérdésem a 16-os járattal kapcsolatos.Ennél a járatnál a buszok a Dugonics tér és a Moszkvai krt.között egy úton járnak akár Tarján,akár Móraváros felé mennek.Viszont a volt Kossuth Zsuzsa iskolánál csak az áll meg amelyik a Cserepes sor felé megy.Ha jön az ember pl.az IKV-tól és a Cserepes sorra akar menni és meglátja a körforgalomnál a 16-ost akkor honnan tudja azt,hogy fusson a megállohoz mert az a 16-os jön amelyik neki jó(a Cserepes sor felé megy)vagy fölösleges neki futni mert a másik(a Mars tér felé menő)jön?A Tarján felé közlekedö 16-os miért nem megy a Centrum felé tovább és úgy ki a Mars térre? |
|
Csányi Panna |
2005.03.31 23:48:13 |
Tisztelt Tisza Volán! Azt szeretném megkérdezni, hogy mi szükséges ahhoz, hogy új, később induló buszjáratok indítását kezdeményezzük. Hallottam már bizonyos számú aláírás eléréséről és hasonlókról. A problémánk az, hogy Üllésre hétvégén nincs este fél 10es, az utolsó járat pedig teli van discosokkal. Ezúton szeretném megkérdezni, hogy miért szükséges az utolsó buszoknak ennyire korán elmenniük. Ha kérhetném, ne az alapellátási kötelezettséggel magyarázzon.. |
|
7-es troli |
2005.03.30 22:30:33 |
Tisztelt Tisza Volán Rt!
Nekem egy elég apróságnak tűnő, de szerintem mégiscsak fontos dologgal kapcsolatosan élnék kéréssel Önök felé. Méghozzá két autóbuszmegálló haszsnálatában szeretnék változtatást kérni. A helyszín a Csongrádi sgt. vége: Makkosház végállomás előtti megálló, a körforgalom után, ahol a körforgalomhoz közelebbi megállóban a 83,83A,84-es jelzésű buszok, valamint a helyközi és távolsági járatok állnak meg, illetve a körforgalomtól távolabb eső megálló, ahol csak a 2-es busz áll meg.
Úgy látom, úgy gondolom célszerűbb, és praktikusabb lenne mind a buszvezetők, mind az utasok számára ha a két megállót a következő elosztásban használnák a volán járműei: a körforgalomhoz közelebbi megállót csak és kizárólag a helyi járatok (2,83,83A,84) használnák, és a körforgalomtól távolabb esőt pedig csak a helyközi és távolsági buszok. Esetleg ehhez a megállóhoz egy fedett váró is kerülhetne, mert nagyon sok embert szoktam látni, amint hóban, fagyban, esőben, szélben várják a szegedről kifelé haladó autóbuszokat.
Kérem vegyék fontolóra javaslatomat, és amennyiben lehetősg van rá, úgy mihamarabb bevezetni szíveskedjenek az általam vázoltakat.
Köszönettel: 7-es troli |
|
erebusz |
2005.03.25 09:28:43 |
Tisztelt Szirbik Csaba!
Örülök, hogy a menetrend bővítésével kapcsolatban egy véleményen vagyunk. Azonban továbbra sem értem, miért nem lehet a 7:30-as járat indulását előrébb hozni, hiszen elvileg ez helyijárat, tehát a makóiakat kellene kiszolgálnia. A probléma inkább ott van, hogy az önkormányzat ezt a járatot a kórház kiszolgálására hozta létre, de az iskolások is használnák, sőt használják is, de azoknak a diákoknak, akiknek a tanítás 7:45-kor kezdődik ez a járat nem jó, hiszen a központba 7:59-re ér az Almási utcai iskolába járóknak szintén nem jó a busz, mivel korábban kell odaérni, és nem 7:50-re. Az önök problémáját is megértem, de akkor egyeztessenek az önkormányzattal ezügyben, és induljon 7:15-kor is egy busz. Tudom, hogy nagy luxus két járat ilyen rövid időn belül, de szerintem legalább 10-15 utas lenne ezen is. És ha a makói önkormányzat tényleg törődik a diákokkal, akkor belegyeznek egy ilyen járatba is. Egy ilyen diákbusz nyugodtan kihagyhatná a kórházat, hiszen oda úgy sem utazna senki. Ez a járat lehetne a 7A. Esetleg egy másik jó megoldás lenne, ha a 7-es indulna 7:15-kor és indulna egy csak Autóbuszállomás-SZTK rendelő járat, ami nem megy körbe a városban, hanem a vidékieket egyenesen a kórházba viszi. Ez mehetne 7:30-kor, aki vidékről jön, annak mindegy, hogy hol száll fel, el tud jönni a buszállomásig a helyközi járattal, és onnan egyenesen mehetne a kórházba, anélkül, hogy körbezötyögne a városban. Így ez a busz 7:40-re vissza is érne a pályaudvarra. De még ennél is olcsóbb megoldás lenne, ha a 7-es menne 7:15-kor, és a vidékiek meg egyszerűen a 7:30-kor induló Makó-Marosle-HMVhely járattal mennének a kórház bej. út megállóig. Onnan meg gyalog kb. 150m a kórház. Tehát szerintem a 7-esnek akkor is 7:15-kor kellene indulnia, és szinte biztos, hogy kicsi lenne az az E14, mivel minden iskolábajáró is tudná használni ezt a járatot.
A menetrendváltoztatásra vonatkozó kérésemet, azonban kérem, hogy önök jelezzék az önkormányzatnak, mivel saját tapasztalatból tudom, hogy a magánemberek ilyen kéréseivel nem igazán foglalkoznak, a volánosokra viszont valószínűleg hallgatnának. Összefoglalva az én kérésem ez volt a menetrenddel kapcsolatban: 7:15-kor 10:00-kor a városban körbemenő busz, ami az SZTK-hoz megy, majd az autóbuszállomásra. 11:15 változatlanul 13:30-kor a 11:15-ösel megegyező irányban. esetleg 3-körül is egy járat beférne, bár nem tudom lenne-e rá igény. 16:15 a napközis diákoknak egy járat. a 11:15-össel megegyező irányban.
Ez az én javaslatom, valmint az , hogy a 7-es járatok álljanak meg az ABC és a Kórház bej. út nevű megállóban is. Remélem a júniusi átszervezéskor figyelembe veszik az én javaslatom is (legalább részben).
|
|
MODERÁTOR |
2005.03.24 10:17:56 |
Tisztelt erebusz ! Válasz erebusz 2005.02.23-i bejegyzésére.
A városi helyi autóbuszjáratok utasforgalmát folyamatosan figyelemmel kísérjük. A járatok indítása és megszüntése a szolgáltató és az önkormányzat közös döntése alpján történhet. A 7-es vonalon naponta utasszámlálást végzünk. A jelenlegi utasforgalom nem indokolja az autóbusz nagyobbra cserélését. A 7 óra 30 perces indulási időpontot nem célszerű megváltoztatni, mivel a járaton vannak állandó utasok akik a környező településekről érkeznek. A menetrend bővítési javaslataival egyetértek, kérem jelezze igényét az önkormányzat felé.
Tisztelettel Szirbik Csaba kirendeltség igazgató |
|
MODERÁTOR |
2005.03.22 10:54:56 |
Tisztelt bunteto !
Kérésére töröltük a rendszerből, hogy automatikusan ne postázódjanak Fórumunk bizonyos topicjának bejegyzései e-mail címére. Bejegyzésére válaszolni fogunk, addig szíves türelmét kérem.
Tisztelettel Molnár Adorján marketing főelőadó |
|
MODERÁTOR |
2005.03.22 10:45:35 |
Tisztelt Léva !
A megjelölt napon rendelkező forgalmi szolgálattevőnk a járatra eredetileg tervezett 3 tengelyes autóbusz műszaki hibája miatt forgalomszervezési intézkedésre kényszerült. Az adott helyzetben a legjobb megoldást választotta, hogy Makóra nagy férőhely kapacitású autóbusz indulhasson. Sajnos ilyen, esetenként előfordulhat. Mint későbbi bejegyzéséből is kiderült tapasztalta, hogy helyreállt a rend, ha minden stimmel, akkor a 10 perc beszállítás tervszerűen biztosított a 15.30-as járatot végző autóbusz beszállításánál.
Tisztelettel Csaba István üzletágigazgató |
|
WZoli |
2005.03.20 11:52:59 |
Tiszteletem! Az lenne a kérdésem, hogy a menetrendben fel lehetne-e tüntetni a Cora ingyenes buszjáratot is? Meglehet, hogy valami elkerülte a figyelmemet, de csak az aktuális hírekben találtam erről a járatról információt arra vonatkozóan, hogy a CORA ingyenes autóbuszjáratok közlekedtetése időszakosan megváltozik... stb. De mihez képest változik, és mi a standart ha éppen nincs időszakos változás? Köszönettel várom válaszukat: W. Zoltán |
|
beus |
2005.03.17 20:24:32 |
| Nem régen -talán a múlt héten- vettem észre, hogy a 16-os busz vonala kis mértékben megváltozott (sajnos amiatt, hogy ott vártam rá, ahol a változás következtében nem állt meg). Szeretném megtudni, hogy ez a változást mikor vezették be, ill. hol találhattam volna meg a változást hirdető plakátot/tájékoztatót. (Naponta utazom a tarjáni végállomásról, és úgy gondolom, feltűnt volna...) |
|
bunteto |
2005.03.17 18:30:35 |
Csak szeretném kérni, hogy NE kapjam meg az új üzeneteket (mert a Beállításoknál ezt sajnos nem lehet módosítani utólag).
Meg hát úgysem válaszol nekem senki... (Lehet, hogy a panaszok közé kellett volna írnom?!) |
|
Léva |
2005.03.17 10:20:11 |
Tisztelt Tisza Volán!
Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a Szeged-Makó között 15.30-kor közlekedő járatukon történt-e ismételt forgalomszervezési intézkedés. Ugyanis a tegnapi napon sajnálattal tapasztaltam, hogy újból Kiskunmajsáról "esett be" a járat 15.27-kor, utána beszállítás, majd 15.38-kor el is hagytuk a Mars teret. A Makó, Szegedi utcai megállónál 16.35-kor szálltam le, ami durván egy 20 perces késést jelent. (Időjárási- és útviszonyok megfelelőek voltak!) Őszintén sajnálom, hogy reklamációmmal kell ismételten rabolnom idejüket. Válaszukat várva.
Tisztelettel: L.Éva |
|
bunteto |
2005.03.06 15:39:15 |
Tisztelt TV!
Épp ma untam meg a bosszúskodást amiatt, hogy a 11-es buszok rendszeresen hamarabb indulnak a Vasútállomástól a menetrendben kiírtaktól.
A fent említett végállomástól számított harmadik megállóhelyen (Petőfi S sgt.) szoktam felszállni estefelé, de úgy megyek a megálló felé a sugárúton, hogy már előtte látom, hogy elmegy-e a busz. Már nem egyszer fordult elő, hogy este kb. óra 22, 23 perckor már a Petőfi sgt-n baktatva nem láttam a buszt, majd a megállóba értem kb. óra 25-re, amikor is így este a busznak indulnia kell a végállomástól. (Becslésem szerint, még ha EGYIK megállóban SINCS fel- és leszálló, ez akkor is kb. egy-másfél perc mire a Petőfi sgt.-i megállóba ér.) De a busz, mint kiderült 10 perc álldogálás után, már elment. Akkor mikor indult, ha óra 22-kor már át is ment a Petőfi sgt-n?
Nem tudom, hogy a sofőrök pusztán dekorációnak tartják-e a menetrendet, de amikor félóránként jár a 11-es, akkor ez a LEGALÁBB 5 perccel korábbi indulás tökéletesen alkalmas arra, hogy mindenki lekésse, aki a menetrendben bízva időben kiáll a megállóba. És ez nagyon jólesett pl. a -15 fokban, este. És nem egyszer történt már ilyen.
Ma délután a 14.20-as Bp-re induló vonathoz kísértem ki valakit, aminek - pontos! - indulása után, sehol nem állva meg, nem sétálgatva, a kijáraton keresztül indultam rögtön - ahogy a vonat gurulni kezdett - a buszmegállóba, a 14.25-kor induló 11-eshez. (Természetesen nem néztem az időt, de ez MAXIMUM 2-3 perc lehetett.) Ahogy a villamosmegálló takarásából kiléptem, mit láttam? A 11-es busz farát, ahogy BEKANYARODIK a körforgalomnál a következő megálló előtti, a JGYTF épületnél! Micsoda öröm!
Nem tudom, hogy a 11-es menetrendje változott-e mostanság, és egyes sofőrök a régi szerint mennek-e, vagy este már minél hamarabb akarják maguk mögött tudni a műszakot, de kívánom nekik is azt a bosszúságot és kellemetlenséget amit eddig nekem szereztek, azaz késsenek csak le önhibájukon kívül buszt, vonatot, repülőt, stb., pusztán azért, mert az HAMARABB, a menetrendet semmibe véve indul el.
Esetleges válaszukat várva Üdvözlettel
büntető (aki most épp ingerült a "friss" élmény és az azáltal felkavart régiek - a legutóbbi szintén ehéten volt, talán csütörtökön, 21.25-kor - miatt, hangnememért utólag is elnézést) |
|
Oszi Gabi |
2005.03.04 19:57:10 |
Tisztelt Árgyelán Péter Úr!
Köszönöm részletes válaszát, tisztelettel: Oszi Gabi |
|
MODERÁTOR |
2005.03.03 09:03:34 |
Tisztelt Oszi Gabi !
Panaszbejelentését megkaptuk. Az Ön által panaszolt időpontban városszerte zsúfoltak autóbuszaink, a csuklós járművek teljes kihasználtsággal közlekednek. Csúcsidőben a 10-es vonalon 7.25 és 7.35 órás járatok kivételével csuklós autóbuszok közlekednek. Megjegyezni kívánjuk, hogy 35Y-os vonalon 7.23-kor csuklós autóbuszt közlekedtetünk, így Önnek 2-3 percen belül két autóbusz is rendelkezésére áll a belvárosba való eljutáshoz. Megvizsgáljuk panaszát és amennyiben lehetséges többletkapacitást bocsátunk ki a jelzett vonalon és időpontban rásegítő járatok formájában a zsúfoltság enyhítésére. Addig is szíves türelmét és megértését kérjük.
|
the journalist |
2005.03.02 15:06:40 |
Tisztelt Csaba István Úr!
Csatlakozom Lévához és én is köszönöm a többi utastársam nevében az intézkedést!
Tisztelettel: the journalist |
|
Léva |
2005.03.02 09:26:47 |
Tisztelt Csaba István Úr!
Köszönöm az intézkedésüket!
Tisztelettel: Léva |
|
MODERÁTOR |
2005.03.02 09:21:43 |
Tisztelt the journalist és Léva !
2005. március 1-től olyan forgalomszervezési intézkedést hajtottunk végre, mely 10 perc beszállítási lehetőséget biztosít autóbuszvezetőnknek a Szegedről Makóra 15.30 órakor meghirdetett autóbuszjáratunk indulása előtt. Ez számításaink szerint biztosítani fogja a menetrendben előírt indulási idő betartását. A korábbi késésekért, utazási kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérem.
|
Nagy Gábor |
2005.02.28 21:27:19 |
Igaza(d) van, bár azon a környéken lakok (és itt jön a folytatás :-) ) ahol már a 2-es is jó.
Ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy öt hónap után is van olyan, akinek a 2-es is jó lenne, de mégis kivárja a félórát, mert a 71-esről mondjuk egy kicsit kevesebbet kell gyalogolnia/nem tud a 2-es módosításáról.
Mint ahogy (témánál maradva) biztos a 2-essel korábban az Anna-kúthoz járók nagy része (már aki megtehetné persze) nem szokott át a 8-as trolira, amivel majdnem pont ugyanoda juthat el. És a bérlete is jó (lenne) rá, többek között ilyen helyzetek miatt is lett bevezetve a csak kombinált bérlet egy éve. Ez csak példa akart lenni arra, hogy egy jó és egy rossz dologból vajh' melyiket vesszük észre könnyebben... |
|
Atus |
2005.02.28 19:19:58 |
| Tisztelt Árgyelán úr! Nagyon szépen köszönöm a mindenre kiterjedő válaszát!Önnek is csak azt tudom írni mint Nagy úrnak.A 2-es busz hiába megy be a Mars térre és jár 20 percenként,hogyha a Tisza-Temesvári krt.-Bérkert utca közötti részen lakunk.Onnan a Fő fasor(ahol a 2-es jár)messze van. |
|
MODERÁTOR |
2005.02.28 10:39:48 |
Tisztelt Atus !
Az Ön által jelzett menetrendi, illetve hálózati kérdéseket társaságunk folyamatosan fogadja és értékeli. A változtatás, korrigálás rugalmasságának lehetőségét azonban nagymértékben befolyásolja az a tény, hogy a Tisza Volán Rt. közszolgáltatási szerződés alapján látja el Szeged város helyi autóbusz közlekedését. A szerződéses jogviszonyban pedig szigorúan szabályozottak a menetrend módosítási kérdések. Ennek értelmében társaságunk jogosult menetrend módosítás kezdeményezésére, a Megrendelő pedig köteles a kezdeményezés érdemi vizsgálatára, állásfoglalás kialakításra, érdemi döntés meghozatalára. Fentiek figyelembevételével társaságunk a beérkező javaslatokat folyamatosan továbbítja az illetékesek felé, módosítás esetén természetesen megfelelő tájékoztatással leszünk tisztelt utazóközönségünk felé.
|
MODERÁTOR |
2005.02.28 10:32:43 |
Tisztelt Atus !
A 71-es autóbuszvonal menetrendjét Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának illetékes Irodája hagyta jóvá még a tavalyi évben. A Tisza Volán Rt. „önhatalmúlag” nem módosíthatja a menetrendet, a város jóváhagyása szükséges. Ezért az Ön panaszát továbbítjuk a város illetékes irodájához. Megjegyezni kívánom, hogy a 2004. évi menetrend módosítás alkalmával módosult a 2-es autóbuszvonal nyomvonala is, mely betér a Mars térre és vasárnapi napokon 20 percenként közlekedik. Valamint megvizsgáljuk annak lehetőségét is, hogy a jelzett időszakban csuklós autóbuszok közlekedjenek a 71-es vonalán.
|
Atus |
2005.02.28 08:08:12 |
| Tisztelt Nagy Gábor!Ha azon a környéken lakna akkor tudná,hogy a Tisza-Temesvári krt.-Bérkert utca által határolt területen lakó embereknek a 71-es busz a jó és nem a 2-es.Úgy,hogy hiába jár 20 percenként a 2-es busz!! |
|
Oszi Gabi |
2005.02.27 17:35:25 |
Tisztelt TV! Az iránt érdeklődnék, hogy nem lehetne-e megoldani, hogy a Víztorony térről 7.35kor induló 10es busz csuklós legyen vagy két kicsi induljon? Minden reggel kis busz indul és már ott zsúfolásig megtelik. Régebben ezekben a reggeli csúcsokban csuklós buszok indultak, most miért vették el őket? Köszönöm. |
|
Nagy Gábor |
2005.02.24 22:15:18 |
Az ördög ügyvédje leszek, avagy gondolkodni sem árt(ana)...
"várnak 30 percet a következő buszra(hátha felférnek!)vagy elindulnak gyalog!"
Harmadik változat: eszükbe jut, hogy néhány hónapja a 2-es is arra jár (20 percenként), és átballagnak annak a megállójába. |
|
Atus |
2005.02.24 18:18:38 |
| Tisztelt Tisza Volán! A 71-es járat hétköznap esténként és vasárnap egész nap 30 percenként jár.Hogy ez miért gond?Vasárnap este jön vissza otthonról(vidékröl) a sok Szegeden tanuló kollégista.A Mars téren leszállnak a távolsági buszokról és átvonulnak a 71-eshez.A 71-es vasárnap este gyakran kis busz,igy a busz a Mars téren már megtelik a diákokkal és a csomagjaikkal.A helybeliek már nem is nagyon férnek fel a buszra.A szegediek 2 dolgot tehetnek:várnak 30 percet a következő buszra(hátha felférnek!)vagy elindulnak gyalog!Ha gyakrabban járna a busz,akkor könnyebb lenne az utazás.Hétköznap is hasonló a helyzet!A sok diák megy "haza" a kollégiumba a belvárosból,gyakran kis busz jön,nem fér fel mindenki,durakodás,és vagy fel fér az ember vagy nem!Rosszabb esetben várhatunk 30 percig,a következő buszig.Ha egyáltalán arra még felférünk a 1/2 óra alatt összegyült új utasok között! |
|
Atus |
2005.02.24 17:51:28 |
| Tisztelt Tisza Volán! a 90-es járat utvonalát meg lehetne-e hosszabbítani Újszegedig?Pl. a Gyerekkórháztól indulna,a Csillag térig a 84-es utvonalán menne,onnan pedig úgy menne tovább a vasútállomásig mint eddig.Ez az utvonal hosszabbítás egyrészt sűrítené a ritkán járó 84-est,másrészt az Újszegediek is könnyebben eljutnának olyan helyekre(TESCO,Cserepes sor,vasútállomás stb.)ahová eddig körülményes volt eljutniuk,harmadrészt ez a módosítás feleslegessé tenné a 84A-s járatot.Köszönöm. |
|
erebusz |
2005.02.23 17:11:46 |
Tisztelt Tisza Volán! (És tisztelt Szirbik Csaba, elvégre makói ügyről van szó)
A Makó városában Január 10-től történt változásokra szeretnék reagálni. Úgy tudom, hogy újabb menetrendváltozás várható Júniusban, szeretném megemlíteni, hogy addig vizsgálják meg a 3-as jelzésű autóbuszvonal forgalmát, ez a busz csak napi egyszer jár, és soha nem utazik vele senki, szerintem jelezzék az önkormányzat felé ezt, ennek a vonalnak így semmi értelme, inkább szűnjön meg.
Azonban elismeréssel kell szólnom az új 7-es jelzésű vonalról, amely ugyan messze van a tökéletestől, de legalább biztosít valamilyen közlekedési lehetőséget. A reggeli járaton 20-25 utas is szokott lenni, szerintem vizsgálják meg, hogy nem kellene-e egy normál hosszúságú buszt beállítani, az a pici E14 kezd elég zsúfolttá válni. Például megcseréhetnék AVD-741-el, az úgy is helyizik akkor, a MEDICOR-hoz jár 1-2 emberrel, szerintem a két busz felcserélésének az utasok is örülnének. Emellett menetrendváltoztatásra is szükség lenne. Jó lenne, ha a reggeli járat nem 7:30-kor, hanem 7:15-kor indulna, így azok a tanulók is igénybe vehetnék, akik az Almási általános iskolába járnak, valamint a gimnazisták is. A délelőtt folyamán 9-10 óra körül is kellene egy járat a 7:30-assal megegyező irányban, elvégre a járat a kórházba járókat szolgálja ki, és nem mindenki megy reggel a kórházba, biztosan lennének olyanok is, akiknek jobb lenne, ha nem kellene 2-3 órát várniuk. Emellett szükség lenne egy járatra 13:30-körül is a 11:15-össel megegyező irányban, van aki ekkor végez az orvosnál, valamint az iskolásoknak is jó lenne. Talán megérné még egy járatot 16.15-kor indítani csak tanítási napokon a napközis diákok számára. Én így látnám helyesnek az átszervezést, ezt a javaslatot kérem jelezzék az önkormányzat felé is, hiszen ők illetékesek az ügyben, de GGN-343 és AVD-741 mielőbbi megcserélését vizsgálják ki. |
|
the journalist |
2005.02.23 14:15:50 |
Kedves Léva!
Szerintem mások csak azért nem írnak be, mert úgy gondolják, hogy nem lesz semmi hatása a panasznyílvánításuknak. Én még reménykedek, hogy nem így van. Bízok a szakemberekben. :) |
|
Léva |
2005.02.23 07:57:46 |
Tisztelt The Journalist!
Én voltam az, aki korábban a 15.30-as Szeged-Makó között közlekedő járat késéseit kritizáltam. Nagyon örülök, hogy végre nem egyedüli vagyok, aki ezt szóvá teszi. Ön azt írta, hogy nem a késéssel van problémája, hanem a tömeggel. Nekem meg igenis a késéssel van, ugyanis a február 21-i-t sem indokolta semmi. De megfogadtam, többször nem írok, nehogy az legyen, hogy nincs jobb szórakozásom, mint a kötözködés. Ezért őszintén örülök, hogy Ön is véleményt nyilvánított.
Tisztelettel: Léva |
|
MODERÁTOR |
2005.02.22 08:46:34 |
Tisztelt Zserbó !
Ön a megjelölt napon olyan autóbuszunkkal utazott, mely elsősorban belföldi és nemzetközi különjáratokat végez. A Szeged – Székesfehérvár vonalunkon rendszeresen IK 395-ös gépjárművet üzemelk, melyek összességében szintén megfelelnek a minőségi utaztatás követelményeinek. Ez az alkalom egyedi eset volt, a forgalomból kiesett vonali autóbusz pótlására került sor. Köszönöm elismerő sorait.
|
the journalist |
2005.02.21 18:08:08 |
Tisztelt Tv. !
A sokat kritizált 15:30-as Szegedről Makóra induló járat ma ismét hozta a formáját. Az egy dolog, hogy 15:32-kor kezdte el a beszállítást a vezető és hogy 15:40-kor indultunk el a Mars térről. De az utasforgalomnak nem elég ez a típusú busz (Volvo E95). Ha jól tudom Önök a biztonságot hangsúlyozzák a menetrenddel szemben, ami helyes. De kérdem én hol beszélhetünk biztonságról, amikor a buszvezető alapból nem látja a jobb tükröt, meg jobbra szinte semmit, mert az utasok a nyakában lihegnek??? Ami a késést illeti: ez a busz (HPD-082) ha jól emlékszem KKmajsáról "esik be" mielőtt Makóra indulna. Szóval a járattal súlyos gondok vannak. Jó lenne megoldást találni a problémára. Azt pedig Önök sem gondolják, hogy bárki is a cégtől "beárulná" a kollégájukat, hogy pl. 10 percet késett. Egyik korábbi válaszban olvastam, hogy "pontosan indult és 3 perc késéssel érkezett". Én még egy embert sem láttam aki stopperrel mérte volna az indulási és érkezési időt. De még egyszer hangsúlyozom, nem a késéssel van a bajom. Hanem azzal, hogy miért féllábon egyensúlyozva az ajtóra kipréselve utaznunk!
A választ előre is köszönöm! Tisztelettel: the journalist |
|
Zserbó |
2005.02.18 22:31:26 |
Tisztelt Tisza Volán! Először is egy pozitív benyomás:Ma a Mars térről 6:00-kor induló Szeged-Székesfehérvár járattal utaztam,és ez az emeletes autóbusz nem semmi.Igazi minőségi kényelem,de nem is ez az,aminek igazán örültem,hanem hogy minőségi autóbuszhoz udvarias,jókedélyű és illedelmes vezetőt küldtek.Példát vehetne egyik-másik sofőr róla. És egy kérdésem lenne:Péntekenként mindig ez az autóbusz közlekedik Szfvárra 6:00-kor?
Köszönöm |
|
MODERÁTOR |
2005.02.17 12:24:42 |
Tisztelt lovász Istvánné ! Válasz lovász Istvánné 2004.12.28-i bejegyzésére.
A menetrend terv, melyet azonban a gyakorlatban is be kell tartani. A szolgáltató pontatlanságát objektív és szubjektív – pl. kedvezőtlen útviszonyok, stb. - elemek befolyásolhatják. A megjelölt járat üzemeltetését 2 db autóbuszra és 4 fő autóbuszvezetőre terveztük. Sajnos a felvázolt elemek esetenkénti hatása miatt éppen a késések elkerülése, csökkentése érdekében forgalomszervezési intézkedéseket kell eszközölni, akár tartalék autóbusz bevonásával. Az autóbusz műszaki megfelelősége mellett utaskényelmi felszereléseinek (fedélzeti jegykiadó gépének stb.) is rendben kell lenniük, anélkül nem vonható járatba. Korábbi elindulásra nem, néhány perc + indulási késésre – mely az út során kiegyenlítésre került – találtunk dokumentációt. A rendellenességért, melynek minimalizálásáért a műszaki és egyéb háttérszolgáltatásainkkal együttesen naponta munkálkodunk, szíves elnézését kérjük.
|
MODERÁTOR |
2005.02.15 11:33:30 |
Tisztelt törpöTZi !
Kérjük fejtse ki észrevételét kicsit bővebben és pontosabban, mert számunkra nem világos konkrétan mire is vár választ.
|
MODERÁTOR |
2005.02.09 15:58:34 |
Tisztelt Zoltán !
A vonatérkezések csatlakozásával kapcsolatos észrevételét, javaslatát köszönettel vettük. Tájékoztatjuk, hogy menetrendjeink elkészítése során figyelembe vettük a várható vonatérkezéseket, azonban az Ön által jelzett érkezési időpont valóban csak a 83-as autóbusszal kerül kiszolgálásra. A lehetséges módosítástól társaságunk nem zárkózik el. Tekintettel arra, hogy 22.15 és 23.03 között vonatérkezés nincs, véleményünk szerint az utolsó 11-es, vagy 90-es jelzésű autóbuszok későbbi (pl. 23.10) időpontban történő indítása számításba jöhetne. A módosítás bevezetése előtt azonban hatáselemzést kell készítenünk, mely kiterjed a többi (közbenső) megállóhely utasforgalmára (átszállási csomópontok, stb.) is. A vizsgálatokat megkezdtük, s a javaslatot Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának is – illetékességből – megküldjük, addig kérjük megértő türelmét.
|
MODERÁTOR |
2005.02.08 10:06:06 |
Tisztelt tisztahiszti !
Az Ön által jelzett problémát orvosoltuk a Menetrend/Aktuális rovatában, melyet a következő helyen talál:
http://www.tiszavolan.hu/schedule/distance/default.asp?page=news&code=20051289394
Az adatbázisban történő javításra még egy kicsit várni kell, de ott is megtörténik az aktualizálás hamarosan.
|
7-es troli |
2005.02.06 17:13:15 |
Tisztelt Káity Károly!
Köszönöm válaszát. Remélem hamarosan megjönnek az újabb alacsonypadlós buszok és forgalomba állnak.
A meghirdetett menetrendet pedig nagyon várom. Csak kár, hogy még viszonylag sokat kell várni rá. |
|
tisztahiszti |
2005.02.05 18:55:34 |
Legyenek szivesek megnézni a menetrendet a honlapon .Pontosan Makó-Budapest járatot, és nézzék meg Szeged-Makó viszonylatbani megállóhelyen nem lehet el menni rajta most az expres járat közlekedik, vagy mind a kettő. Ha mind a kettő akkor az eXpres mikor van Deszken? Szerintem ha én a keresőbe beirom a település nevét akkor nem csak a normál járatot kellene lát-nom.Így úgy tünik,hogy zürzavaros az egéssz. |
|
törpöTZi |
2005.02.05 11:34:47 |
Tisztelt Volán!
Azt szeretném megtudni, miért kell annyi busz Dorozsmára? Tegnap is elment a Mars térről a 12.28-as 75Y-os, és a következő, a 12.45-ös 75-ös már megint tele volt! És Szőregre, miért nem jár már a resegítés??? Elkellene!!! |
|
MODERÁTOR |
2005.02.03 15:47:51 |
Tisztelt 7-es troli !
Társaságunk Szeged helyi tömegközlekedésben közlekedő alacsonypadlós járműparkja valóban bővült az Ön által említett két új autóbusszal. Ilyen típusú járművek beszerzése továbbra is stratégiai kérdés számunkra, jelenlegi információk szerint ez év végére várhatóan újabb öt darab (alacsonypadlós gázüzemű) járművel bővülhet a flottánk. Az alacsonypadlós menetrenddel kapcsolatosan örömünkre szolgál az érdeklődés, mellyel igazolható ilyen irányú lépéseink helyessége. A konkrét menetrend összeállításának munkálatait megkezdtük, az új hálózat sajátosságait figyelembe vevő meghirdetéssel szeretnénk megjelenni, amihez szükséges egyeztetéseket (az önkormányzat illetékes hivatalával, illetve a mozgásukban korlátozottak képviselőivel) le kell folytatnunk. Terveink szerint május-június hónapban jelennénk meg a garantált alacsonypadlós járművekkel közlekedő járatok menetrendjével, amely meghirdetést legalább egy hónapos próbaüzemen előzné meg, ezzel rögzítve a tényleges igények kiszolgálását. A járművek decentrumi telepítése többek között a hálózat és a menetrend függvénye, konkrét menetrendi fekvések hiányában erre a kérdésre pontos választ adni nem célszerű. Ezzel együtt természetesen nem elképzelhetetlen ezen járművek Makkosházi decentrumnál történő megjelenése.
|
Zoltán |
2005.01.30 23:54:41 |
Tisztelt TiszaVolán!
A menetrenddel kapcsolatban azt szeretném mondani, hogy a 11, 21y és 90 számú járatok valamelyike megvárhatná az utolsó Budapesti vonat beérkezését (23.03). Elég sokan járnak a Buapest-Szeged vonalon és egyik járat utolsó indulási ideje sincs hozzáigazítva a vonathoz.
Tisztelettel, Tajti Zoltán |
|
MODERÁTOR |
2005.01.28 09:59:50 |
Tisztelt Léva !
Bejelentése nyomán megvizsgáltuk a bejelentett két napot és az azóta eltelt időszak tachográf lapjait. Megállapítottuk, hogy a jármű általában 15.30-kor indul, viszont valóban 2005. január 5-én, 6-án és 10-én késve indult Szeged, aut. áll-ról, melynek oka az előző járat késve érkezése. Az is megállapíthatóvá vált, hogy a kollégák az előző járatot indokolatlanul késve kezdték meg, mellyel kapcsolatban a felelősségre vonásokat elindítottuk.
Tisztelettel Draskóczy István munkaerő- és forgalomszervezési osztályvezető |
|
|
|