| |
tomikarus |
2005.01.27 11:51:21 |
Tisztelt Molnár Úr!
Köszönöm, türelemmel leszek, és bízom benne, hogy kérésemre megfelelő megoldást fognak találni.
Üdvözlettel: V.Tamás |
|
MODERÁTOR |
2005.01.27 10:47:22 |
Tisztelt tomikarus !
Bejegyzését továbbítottam az illetékes munkatársunknak. Kérem legyen egy kis türelemmmel, mert a kéréséhez szükség van a társvolánnal történő egyeztetésre, amely időigényesebbé teszi az intézkedést.
Tisztelettel Molnár Adorján marketing főelőadó |
|
tomikarus |
2005.01.27 09:38:37 |
Kedves Moderátor!
Még a múlt héten kérdeztem a SZeged-Zalaegerszeg járattal kapcsolatban. Választ kb. mikor kaphatok?
Köszönettel: V.Tamás |
|
7-es troli |
2005.01.24 17:34:03 |
Tisztelt Tisza Volán!
Nagyon örülök, hogy újabb 2 alacsonypadlós autóbusszal gazdagodott a járműparkjuk. Éppen ezért szeretném feltenni a költői kérdést: várható-e, hogy újra meghirdetett menetrend szerint közlekedjenek a városban az alacsonypadlsó buszok? Véleményem szerint ez nagyon praktikus és hasznos volt, nem csak a mozgásukban valamilyen okból korlátozott emberek körében, hanem a fiatalok, kisgyermekesek körében is.
Nagyon szükség lenne erre a meghirdetett menetrendre. Főleg most, hogy van 9 alacsonypadlós busz.
Ezzel kapcsolatosan azt is szeretném megtudni, hogy a Makkosházi decentrumhoz kerül-e ilyen busz? Hiszen az onnan induló/oda érkező autóbuszavonalakon eddig sosem találkoztam ezekkel. És a város egy elég sűrűn lakott területe így kimarad az alacsonypaldós uszok nyújtotta előnyökből. (igaz 78,78/a-s járatokon néha-néha feltűnik 1-1 ilyen modern busz)
Válaszukat előre is köszönöm: 7-es troli |
|
MODERÁTOR |
2005.01.24 08:26:40 |
Tisztelt e_moni !
Mint arról bizonyára értesült a munkáltató és a szakszervezet megegyezett, így a sztrájk elmaradt.
Tisztelettel Tisza Volán Rt. vezetése |
|
e_moni |
2005.01.21 21:21:40 |
| Mikorra várható menetrend a hétfői sztrájk idejére? Asztrájk érinti a helyi járatú autóbuszokat? |
|
MODERÁTOR |
2005.01.20 14:53:52 |
Tisztelt e_moni !
A sztrájk egyelőre még kérdéses, hiszen folynak az egyeztetések. Tájékoztatásul azt tudjuk mondani, amennyiben társaságunk munkavállalói csatlakoznak a sztrájkhoz, akkor részletes tájékoztatást teszünk közzé az utazóközönséget érintő kérdésekről.
Tisztelettel Mező István személyszállítási igazgató |
|
e_moni |
2005.01.20 14:04:08 |
Jónapot! Azt szeretném megkérdezni, hogy január 24-én, hétfőn sztrájkolni fognak-e a Volánosok? Rengeteg osztálytársam jár helyközi buszokkal és az ő nevükben is érdeklődöm. Ha lesz sztrájk milyen változások lesznek mind a helyközi, mind a helyi menetrendben. Válaszát előre is köszönöm. |
|
MODERÁTOR |
2005.01.20 08:42:06 |
Tisztelt Skovy !
Észrevételét, javaslatát köszönöm. Foglalkoztatáspolitikánk kialakulásával elérkezettnek látjuk az időt, hogy a jegykezelői üléseket megszüntessük, helyette növeljük az utasülések számát. Az "átalakítást" folyamatosan végeztetjük oly módon, hogy csupán emiatt az autóbusz ne essen ki a forgalomból.
Tisztelettel Csaba István üzletágigazgató |
|
Léva |
2005.01.19 13:17:59 |
Tisztelt Draskóczy Úr!
Előző levelemben elfeljtettem tájékoztatni Önt arról a tényről, hogy a forgalmi irodában is megkérdeztem kb. január 5-én, hogy van-e esély arra, hogy egyszer a 15.30-as járat időben elinduljon a Mars térről, mire azt a választ kaptam, hogy forduljak Önökhöz panaszommal. Nem értem miért nem erősítették meg a tényt, hogy igen is rendszerint késik a járat.
Tisztelettel: Léva |
|
Léva |
2005.01.19 13:11:17 |
Tisztelt Draskóczy Úr!
Tájékoztatom Önt, hogy január 10-től a 15.15 perckor Szegedről Makóra induló járattal közlekedem, pontosan 15.30-as járattal kapcsolatos negatív tapasztalataim miatt. Ezért az azóta közlekedő 15.30-as járatról nem tudok nyilatkozni, viszont utastársam - sőt, egyik sofőrismerősöm - elmondása szerint január 11-én a 16.00 órakor Szegedről induló járat a Kiszombor-Halesz megállónál leelőzte a 15.30-as járatot. Amire viszont konkrétan én emlkészem, a következő: 2005. január 5-én és január 6-án 16.38 órakor szálltam le Makón, a Szegedi utcai ABC megállónál. Az ezt megelőző napokon sem értünk a megállóhoz 16.30 előtt. Mivel feljegyzést nem készítettem az érkezésekről, pontos időpontokat nem tudok megadni. Az 5-i és 6-i-ra is csak azért emlékszem, mert 16.30-ra hivatalos helyre mentem "volna". Levelében foglaltaknak megfelelően kérem szíves vizsgálatukat a fenti napokra vonatkozóan.
Tisztelettel: Léva |
|
MODERÁTOR |
2005.01.19 12:09:53 |
Tisztelt Léva !
Fórumon történt bejelentése nyomán aznap megvizsgáltuk a 15.30 órakor Szegedről Makóra induló járatot. Az autóbusz menetrendszerint indult Makóra és 3 perc késéssel érkezett. Forgalmi szolgálattevőink nem erősítették meg azon információt, miszerint ez a járat rendszeresen késne, különösen nem 40-45 percet, hiszen 16.00 órakor már a következő járat is elmegy Szegedről Makóra. Mindettől függetlenül szeretnénk megvizsgálni azt a napot, amikor konkrétan késett a járat. Ezért kérjük ennek a napnak a megadását ahhoz, hogy a jármű tachográf-lapját meg tudjuk vizsgálni.
Tisztelettel Draskóczy István munkaerő- és forgalomszervezési osztályvezető |
|
tomikarus |
2005.01.17 11:49:33 |
Tisztelt TV!
Kérdésem a Szeged-Zalaegerszeg járattal kapcsolatos. Lehetséges-e, hogy a vasárnaponként közlekedő járat legalább Kaposvárig rásegítést kapjon? A busz általában már Bajára úgy érkezik, hogy nincs szabad hely. Mivel a MÁV megszűntette azt a vonatot, amivel a legtöbb főiskolás, egyetemista Kaposvárra illetve Zalaegerszegre járt, így nincs más választás, mint a busz. Legutoljára Bajától Kaposvárig csak állóhely volt. Ott már sikerült helyet kapni Zalaegerszegig. Ezért lenne szerintem célszerű legalább Kaposvárig a kiegészítő járat, hiszen nem igazán kényelmes kb. 200 km-eren keresztül álldogálni. Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: V. Tamás |
|
Nagy Gábor |
2005.01.14 11:08:35 |
| Köszönöm a rég várt konkrétumot, ezzel kapcsolatban nincs több kérdésem. |
|
MODERÁTOR |
2005.01.14 09:51:10 |
Tisztelt Nagy Gábor !
A 35-35Y járatokkal kapcsolatos ismételt bejegyzésére a következőkben tájékoztatom: Első kérdésére: Az Ön által jelzett térségből – térségbe a 35-35Y vonalak teljes utasforgalmának megközelítőleg 10 %-a (1.020 fő/nap) utazott. Ehhez hozzájárult még a Római körúttól további (belvárosi) szakasz többek között a Centrum áruháznál lévő átszállási csomópont iparterület felé irányuló utasforgalmával. Második kérdésére: A hivatkozott időszakban a Dugonics téren még korlátozottak voltak a kanyarodási lehetőségek, s amikor Szent György téri végállomás megszüntetésére kényszerültünk, vagy a meghosszabbítás vagy a nyomvonal rövidítés voltak a lehetséges alternatívák. Ez utóbbi például a Honvéd téri lefogadás is. Akkor még a 3-as villamos nem járt Tarjánig, ezért az optimálisabb megoldás is a meghosszabbítás volt. Mint ismeretes a körforgalom megépítésével, illetve a 3-as villamos vonalának Tarjáni meghosszabbításával (3-as, 4-es összekötés, illetve Tisza L. krt. rekonstrukció) az akadályok a „vonalelvágás” elől elhárultak. Ez is hozzájárult azoknak a 2004. évi döntéseknek meghozatalához, amelyek Ön előtt is ismertek, s a jelenlegi hálózat kialakulásához vezettek. Harmadik felvetésére: Az ünnepi forgalom járatleállításainál használt „kiterjesztés” szó évtizedek óta így szerepel meghirdetéseinkben. Eddig senki sem kifogásolta. Valószínűleg célszerűbb lenne az Ön által javasolt „járatleállítás utáni közlekedés” kifejezést alkalmazni, mellyel talán közérthetőbbé tehetnénk a tájékoztatást. Érdeklődését és javaslatát köszönjük.
Tisztelettel Káity Károly forgalomfejlesztési osztályvezető |
|
Skovy |
2005.01.13 13:59:16 |
T. Illetékesek!
Az alábbi kérdésem lenne, bár nem igazán menetrendi jellegű, de a kérdés témájához kapcsolódó fórumot nem találtam (pedig nem ártana!):
Vannak ugyebár az Ikarus 280-as helyközi buszok. Ezek döntő többségében a 2. és a 3. ajtó között kalauzi "pulpitus" van kialakítva, viszont én lassan egy éve nem látok már kalauzos járatot, úgy is hallottam, hogy ezek már csak KN-es kocsiként funkcionálnak. Jó lenne, ha ezeket a pultokat kiszerelnék, egyrészről nincs rájuk szükség, másrészről a helyére üléseket lehetne rakni, ahogy ez a többi (eredetileg sem ülőkalauzos) csuklósokon van.
Várom válaszukat.
Skovy |
|
Léva |
2005.01.13 09:27:08 |
Tisztelt Tisza Volán!
2004. december 1-től megváltozott a Szeged-Makó viszonylatban 15.30 órakor közlekedő járat fordabeosztása. Sajnálatos módon azóta rendszeresen késik a busz, ami jó időben, megfelelő látási- és útviszonyok mellett 15-20 perces késést jelent, ködös időben 40-45 percet. Többször szóvá tettük utastársaimmal együtt a sofőröknek ezt a lehetetlen állapotot, és az elmondásuk szerint a fordabeosztásuk miatt történik a mindennapos késés. Másfél hónap elteltével szerintem jogosan várhatnánk el, hogy az eredeti állapot visszaáljon, a 18.500,- Ft-os bérletárért szintén jogosan várhatjuk el a menetidő - lehetőség szerinti - betartását. Természetesen, ha csak a rossz időjárási- és útviszonyok mellett történne a késés, egy szót sem szólnánk. Kérem Önöket, vizsgálják ki panaszomat, és bízom benne, hogy eredménye is lesz a bejelentésemnek.
Tisztelettel: Lipták Éva |
|
MODERÁTOR |
2005.01.10 09:12:05 |
Tisztelt Cilee !
Társaságunkhoz érkezett észrevételére az alábbi tájékoztatást adjuk. Társaságunk 2004. december 12-től, az új autóbusz menetrend bevezetésétől az 5189 Szeged – Makó – Apátfalva – Mezőhegyes autóbuszvonalon a Szeged, autóbuszállomásról 21.55 órakor induló járat indulási időpontját 21.15 órára módosította. A módosítást a MÁV menetrendváltozás indokolta, mivel a járat közvetlen csatlakozást kell, hogy biztosítson a Budapestről 20.49 órakor érkező IC vonathoz. Így valóban Szeged, autóbuszállomásról csak Makóig van eljutási lehetőség, szabad- és munkaszüneti napokon a 22.30 órakor, munkanapokon pedig a 22.45 órakor induló járatokkal. Munkaszüneti napokon Hódmezővásárhelyen történő átszállással lehet eljutni Apátfalvára. A Miskolcról Szegedre közlekedő távolsági járatunk 21.29 órakor érkezik Hódmezővásárhelyre, ahonnan 21.50 órakor indul autóbusz Makó autóbuszállomásra (érk. 22.30 órakor). A Makóról Apátfalvára 22.30 órakor induló járatunknak a csatlakozás biztosítása érdekében 5 perc várakozási időt rendelünk el. Munkanapokon pedig az alábbi eljutási lehetőséget tudjuk ajánlani a jelenleg érvényes menetrend szerint: Miskolcról 14.10 órakor a Kecskemét autóbuszállomásra közlekedő (érk. 18.35 óra) járattal, Kecskemét, aut. áll-on átszállás biztosított a 18.50 órakor Makó, aut. áll-ig közlekedő járatra (érk. 21.15 óra). Makó, aut. áll-on átszállás a 22.30 órakor Apátfalva – Nagylak – Mezőhegyesre közlekedő járatra, Apátfalva, kh. bej. út érk. 22.45 óra.
|
MODERÁTOR |
2005.01.05 15:54:57 |
Tisztelt aciv ! Válasz aciv 2004.12.10-i bejegyzésére.
Köszönjük bejelentését. Járataink pontos indulását folyamatosan ellenőrizzük. A 90-es járatunk menetidejének meghosszítására egyenlőre nincs lehetőségünk. Az Ön által jelzett napon és időben nincs tudomásunk járatkimaradásról. Munkatársaink jelenleg is azon dolgoznak, hogy ennek ellenére a járatok pontos indulását be tudjuk tartani. Sajnáljuk a történteket és reméljük, a jövőben hasonló kellemetlenségben nem lesz része.
Tisztelettel Árgyelán Péter üzletágigazgató |
|
MODERÁTOR |
2005.01.05 15:09:23 |
Tisztelt aciv !
Tájékoztatjuk tisztelt utasunk, - mint arról időközben valószínűleg értesült - hogy 2004. december 6-tól megváltozott a 90-es járat menetrendje. A Személy pu-ról 7.35 órakor 90F-es 7.45 órakor, pedig 90-es járat közlekedik. A Menetrendi tájékoztató szolgálati helyeinken megvásárolható.
Tisztelettel Árgyelán Péter üzletágigazgató |
|
beus |
2005.01.04 20:31:58 |
Ok, akkor legközelebb tegezlek. Ma a 10-essel mentem reggel (7:35-kor), most kevésbé volt zsúfolt, mint a téli szünet előtt. Lehet, hogy némelyik ember rájött, hogy nem éri meg a 3 perccel hamarabbi, túlzsúfolt busszal utazni, inkább vár egy kicsit. Persze ez nem bizti. De még mindig az van, hogy csuklós 35-ös üresen 38-kor, szimpla 10-es teletömve 35-kor. Meg kellene próbálni kicserélni a kettőt... Persze erre ne válaszoljon inkább semmilyen illetékes, mert már magam előtt látom a választ...
Ja, és B.Ú.É.K. minden fórumozónak! |
|
Nagy Gábor |
2005.01.04 12:57:21 |
Kedves beus!
Utolsó csepp véremig! ;-)))
OFF Amúgy nyugodtan tegezhetsz, nem vagyok olyan öreg, más fórumokon ifj. Nagy Gáborként szerepelek, csak itt nem tudták átírni a nickemet. ON |
|
beus |
2005.01.03 13:52:35 |
Kedves Nagy Gábor!
Örülök, hogy Önnek/neked legalább még van erőd ilyenekkel foglalkozni... én már nem bírom... sőt, az ilyen marketinges dumákat is egyre kevésbé. :)
ÉLJEN AZ ÚJ MENETREND! :)) |
|
Nagy Gábor |
2004.12.31 17:54:35 |
Tisztelt Káity Károly!
Köszönöm részletes válaszát, bár az utolsó bekezdés önmagában is választ adott volna a kérdésemre, ill. ugyanolyan gumiválasz, mint az előző volt. :-) Vagy a "létjgosultság"-ba beleértendő, hogy nagyszámú utas utazott vele a Szilléri sugárút térségéből a II-es kórházon túlra...?
Az első részt már olvastam Öntől néhány hete egy másik fórumban, nem is vitattam. Azonban a június előti menetrend visszaállítását SEHOL nem kértem, éppen az ellenkezőjét: a június és december közöttit tartottam jobbnak (a 35-ös ügyben legalábbis).
A 90-es kiemelt ellenőrzését örömmel hallom. Az ünnep előtti forgalmi torlódást nyilván nemigen lehet kivédeni, de ha rendszeresen nem tudják tartani a menetrendet a 90-esek, akkor valóban indokolt lehet valamilyen változtatás.
Amit még nem értek: a következő
"tájékoztatom, hogy társaságunk a 35, 35Y jelzésű autóbuszok nyomvonalát nem véletlenül hosszabbította meg korábban a Víztorony térig. Az elmúlt hét év tapasztalatai, illetőleg az 1999 őszén elvégzett teljes körű utasszámlálás is alátámasztotta ennek létjogosultságát."
némi ellentmondásban van ezzel:
"A nyomvonal rövidítésének lehetőségét azonban a Dugonics téri körforgalom kiépítése tette lehetővé, illetve elkerülhetetlenné."
Szóval létjogosultsága volt a hosszúnak, mégis elkerülhetetlen volt a rövidítés? Hmmmmm...
Egy más téma: a karácsonyeste közlekedésében mindig azt a kifejezést használják, hogy "a helyi közlekedés kiterjesztése". Ebből csak a kiterjesztés szót nem értem. Miért "kiterjesztés" az, hogy töredék mennyiségű busz közlekedik? A "leszűkítés" szó helyesebb lenne, vagy a "leállítás utáni közlekedés".
Eredményes is sikeres új évet kívánok Önek és munkatársainak!
Nagy Gábor |
|
Mókaficek |
2004.12.31 14:08:31 |
Tisztelt Horváth Barbara!
Köszönöm ,hogy válaszolt levelemre.Ezek szerint akkor én nem figyeltem eléggé.Még egyszer köszönöm
Mókaficek |
|
MODERÁTOR |
2004.12.31 09:38:12 |
Tisztelt Mókaficek!
Szíves tájékoztatásul közlöm, hogy Szeged helyi tömegközlekedésében a két ünnep között a szabadnapokra érvényes menetrendet alkalmazzuk. Az erről szóló tájékoztatásokat kellő időben és megfelelő formában közzétettük.
Az alábbiakban tájékoztatjuk a honlapunkon közzétett információ vonatkozó részletéről: 2004.12.16 - Menetrendi értesítés (napok alakulása): 25-én (szombaton) Karácsony, munkaszüneti nap 26-án (vasárnap) Karácsony, munkaszüneti nap 27, 28, 29 és 30-án szabadnap (szombati menetrend, az autóbuszvonalakon kiegészítő járatokkal, 31-én szabadnap (szombati menetrend, 18 óra utáni járatleállással, az autóbuszvonalakon kiegészítő járatokkal.
Tisztelettel Horváth Barbara marketing főelőadó |
|
MODERÁTOR |
2004.12.31 09:25:21 |
Tisztelt Nagy Gábor!
Köszönettel vettük 2004. december 10-i, ismételt vélemény nyilvánítását. A 10, illetve 35-35Y vonalak új menetrendjeivel kapcsolatban tett bejegyzéseikre válaszolva tájékoztatom, hogy a menetrendek elkészítésénél több olyan szempontot is figyelembe kellett vennünk, amely a jelenlegi helyzet kialakulásához vezetett. Így többek között egyidejűleg kellett biztosítanunk azt, hogy a dorozsmai járatok három különböző végállomásra jussanak el, hogy egyidejűleg ne induljanak se Dorozsmán, sem pedig Tarjánból, Honvéd térről, vagy a Mars térről. Továbbá ne induljanak együtt Tartjánból a 10-essel és meghatározott órakeretek között járhatnak csak a Víztorony térig , egyéb időben a 36, 36Y jelzéssel a Honvéd térig. A jelenlegi menetrendek összehangolásánál Kiskundorozsma esetében összesen 8 db autóbuszvonalat (hat végállomással) kellett figyelembe venni, mely egy kivételével szinte mind fővonal. Figyelembe kellett venni továbbá a 10-es, illetve a 20-as vonalak menetrendjét is biztosítva az egyidejűség kizárását. E mellett biztosítani kell, hogy valamennyi autóbusz a Mars téri decentrumhoz (megfelelő áttáblázásokkal) visszajusson, ahol az irányítással, illetve szociális célokkal kapcsolatos feladatok elvégzésre kerülhetnek. Ezek után beláthatja, hogy a korábbi (2004. június előtti) menetrend már nem állítható vissza. A 90-es jelzésű járatokkal kapcsolatban jelezzük, hogy a döntés értelmében minden második járatnak kell Petőfi telep, Fő térig közlekedni, mely úgy kerül lebonyolításra, hogy a Személy pu-on az autóbuszok „áttábláznak”. Így a Lugas u-ból induló autóbusz közel 1 óra múlva Petőfi tp-re érkezik, a Petőfi telepről induló pedig Lugas utcába. Mint bizonyára Ön előtt is ismert, a forgalmi torlódások sem ritkák (különösen az ünnep előtti napokon), melyek a hosszú vonalak közlekedtetésében problémákat okozhatnak. Természetesen járatainkat figyelemmel kísérjük, s várhatóan január hónapban a 90-es vonalcsoportot kiemelt ellenőrzés keretében is megvizsgáljuk. Tájékoztatom továbbá, hogy a 90-es Nagyállomásig meghosszabbított közlekedtetése az új kapcsolat megteremtésének előnye mellett valóban járt hátránnyal is, hiszen a Szalámigyár és a Műjégpálya most már csak átszállással közelíthető meg. A jelenlegi hálózaton az úti célok általában egy átszállással elérhetők. A bérletstruktúra átalakítása (kiterjesztése) is tulajdonképpen ezzel összefüggésben (az átszállások megkönnyítése érdekében) történt a 2004. évi tarifák megállapítása során. Természetesen kialakulhat olyan helyzet a térségben, hogy esetleg jelentősen megnövekedik az utazási igény, akkor újabb döntés válik szükségessé, melyhez – az Ön javaslatát is figyelembe véve - a szükséges korrekciót célszerű lesz elvégezni.
A 2004. december 21-én tett bejegyzésére tájékoztatom, hogy társaságunk a 35, 35Y jelzésű autóbuszok nyomvonalát nem véletlenül hosszabbította meg korábban a Víztorony térig. Az elmúlt hét év tapasztalatai, illetőleg az 1999 őszén elvégzett teljes körű utasszámlálás is alátámasztotta ennek létjogosultságát. A nyomvonal rövidítésének lehetőségét azonban a Dugonics téri körforgalom kiépítése tette lehetővé, illetve elkerülhetetlenné. Ekkor vált lehetővé a csomópontban a valamennyi irányú kanyarodás. (A többi már ismert!) Kérem válaszommal kapcsolatban megértését és meglévő járataink szíves igénybe vételét.
|
MODERÁTOR |
2004.12.31 08:59:44 |
Tisztelt szeleske!
Társaságunkhoz érkezett észrevételére az alábbi tájékoztatást adjuk: A Szeged autóbuszállomásról a környező településekre 22.30 – 22.45 időpontokban induló autóbusz járatokkal a délutános műszakban dolgozók hazaszállítását biztosítjuk.
A falvakból 20.00 óra körüli időpontban induló járatokkal pedig az éjszakai műszakokra utazók szállítását kell biztosítanunk. ezek a járatok alapellátási kötelezettség kategóriájába tartoznak, ezért módosításukat jelenleg nem tervezzük.
|
Mókaficek |
2004.12.30 22:33:20 |
Hello!
Lenne egy kérdésem ami elég sok embert foglalkoztat.Lehet,hogy tévedek de ezen a héten eddig Dorozsmára csak 36Yos busz jött ami csak akkor szokott megtörténni ha nem munkanap van.És sokaknak egész héten kellett dolgozni.Mellesleg ha nem lenne túl nagy gond akkor jó lenne feltűntetni,hogy az ünnepekkor,munkaszüneti napokon stb.. melyik rend szerint járnak a buszok.Lehet,hogy csak én nem vettem észre,hogy ki van irva (habár ezt ktlem de előfordulhat),hogy pl holnap Szilveszterkor hogyan járnak a buszok???!!!Ha nem lenne túl nagy gond tényleg jó lenne ezeket feltűntetni mert szerintem sokaknak-köztük nekem is- nagy segitség lenne.
Köszönettel-Mókaficek |
|
Nagy Gábor |
2004.12.30 13:28:42 |
Tisztelt Káity Károly!
Ügyesen és elegánsan elkerülte, hogy konkrét választ adjon kérdésemre, amely tulajdonképpen arra vonatkozott, hogy a 35/35Y-on vajh mennyien utaztak keresztül a belvároson, anélkül, hogy leszálltak volna? Hogy felmérte-e ezt valaha is valaki? Vagy az igényfelmérés úgy történt, hogy megpendítették a lerövidítést az újságban és figyelték, hogy hány felháborodott telefon érkezik? Remélem nem...
Az, hogy a 35-ös Tarjánba vitelével együtt felére ritkul a 10-es, még nem bizonyítja a létjogosultságot. A buszon sok utas lesz, az nyilvánvaló, de a kettő nem ugyanaz. |
|
MODERÁTOR |
2004.12.29 14:26:45 |
Tisztelt TeamPlayers !
Köszönettel vettük december 21-i bejegyzését, melyben a 90H jelzésű Lugas u. – Ikarus viszonylatú új helyi autóbuszvonalról ír. A menetrend kialakításánál igyekeztünk – a lehetőségek keretein belül – a térség utazási igényeit figyelembe venni, melyben a „Fórumon” érkezett javaslatokat is figyelembe vettük.
|
MODERÁTOR |
2004.12.29 14:22:58 |
Tisztelt Nagy Gábor !
Az éjféli misék céljárataival kapcsolatos kérdésére tájékoztatom, hogy Társaságunk a járatokat a következő elvek alapján állította össze és közlekedtette le. A járatokkal a jelentősebb templomok elérhetők legyenek, időfekvésben alkalmazkodjanak az eljutásokhoz, s lehetőleg az utasforgalom (utasterhelés) szempontjából is célszerűen működtethetők legyenek. Az éjféli misék után a belváros közeléből lehetőleg több irányba legyen visszautazási lehetőség, tekintettel arra, hogy e késői időpontban már egyetlen vonalon sincs helyi tömegközlekedés. Más a helyzet az odautazással kapcsolatban, hiszen ekkor még egyes (kiterjesztett) vonalakon későig fennmarad – igaz óránként – a közlekedés. Így a belváros például Makkosház, Tarján, vagy éppen Alsóváros irányából is megközelíthető még a késői órákban is. Fentieken kívül intézkedtünk továbbá arra is, hogy azok a helyközi autóbuszjáratok, melyeknek menetrendjében helyi megállók is szerepelnek, vegyenek részt 24-én és 31-én a járatleállításokat követő utas-szállításban. Ennek megfelelően az Ön által jelzett Olajbányász tértől pl. a Szentesről 22.00 órakor induló járattal (a „Budapesti krt.” elnevezésű megállóhelyről) a Mars térig biztosítottunk eljutást (23.12 órás érkezéssel), ahonnan a belváros mind átszállással, mind pedig gyalogosan is megközelíthető. A tapasztalatok nem mutattak különösebb utas-érdeklődést járataink iránt, ezért utólag az igénybevétel általánosságban is gyérnek minősíthető. Reméljük az eddigi tapasztalatok és visszajelzések a következő évi forgalomszervezésnél figyelembe vehetők lesznek.
|
MODERÁTOR |
2004.12.29 14:10:53 |
Tisztelt kivike1 !
A 72–72Y jelzésű autóbuszokkal kapcsolatos december 28-i bejegyzését, s jókívánságait köszönettel vettük. Mi is hasonló jókat, járatainkon jó utazást kívánunk.
|
MODERÁTOR |
2004.12.29 14:06:01 |
Tisztelt Nagy Gábor !
Köszönettel vettük december 21-i bejegyzését, feltett kérdésére a 35 – 35Y jelzésű autóbuszokkal kapcsolatban válaszunk a következő: Ezek a járatok 1998-tól közlekedtek Tarján Víztorony tér – Kiskundorozsma viszonylatában, s a közel 7 éves tapasztalat bebizonyította a létjogosultságot.
|
lovász Istvánné |
2004.12.28 15:49:02 |
Tisztelt TV.! Érdeklődni szeretnék,hogy az indulási idők mennyire tájékoztató jellegüek.Mivel a külömbözö nyilatkozataikban az olvasható,hogy az autóbuszok indulás előtt minimum 5 percel elöbb beállnak,hogy a kihirdetett időpontban elindulhassanak. Észrevételem a reggeli szekszárdi járattal van,mivel amúlt héten is hol ekkor,hol akkor indult.Hétfőn 5.23kor,kedden5.48kor,szerdán rendesen.csütörtökön5.40kor.December óta már szinte a fél volán soförje járt arra,és mindenki másféleképpen.Elötte sem egy busz végezte ezt a járatot,de nem volt ez a fejetlenség.
|
|
kivike1 |
2004.12.28 14:17:57 |
Tisztelt Káity károly!
Nagyon köszönöm a válaszát (az e-mailt is), most már érthető a menetrend. Remélem, a 72Y-os busz pontosan fog jönni Újpetőfitelepre, és a buszvezetők nem feledkeznek meg a reggeli járatok útvonalmódosításáról. Boldog új évet kívánok a Tisza Volán minden dolgozójának! |
|
MODERÁTOR |
2004.12.28 11:23:14 |
Tisztelt kivike1 ! Válasz kivike1 (2004.12.09-én és 10-én) ezen és a Panaszok, sérelmek, kellemetlenségek topicban (2004.12.16-án és 17-én) tett bejegyzéseire.
A 72-es autóbusszal kapcsolatos bejegyzéseire vonatkozóan tájékoztatom, hogy ez az autóbuszvonal 2004. december 6-tól valóban megszűnt. A térség azonban nem maradt kiszolgálatlanul. Jelenleg 72Y jelzéssel térnek be a legfrekventáltabb időszakban, tanév tartama alatt, munkanapokon járatok. Mint az Ön előtt is bizonyára ismert 1990-ig a 72-es vonal mintegy fő vonalként (nagy járatgyakorisággal) játszott szerepet a térség helyi tömegközlekedésében. Ettől az időponttól a 21Y beindulásával jelentősége az Újpetőfi telepiek számára megváltozott, csökkent. 1995-ben Baktóban – az úthálózat fejlesztésével – beindítottuk a 72Y jelzésű autóbuszjáratokat, melyet később több lépcsőbe sűrítettünk, így ma már 20, illetve 30 percenként közlekedik. A területi képviselővel egyeztetve született az a döntés, melyet 2004. december 6-tól vezettünk be (Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Városüzemeltetési, Környezetvédelmi, Víz és Csatorna Bizottságának 4340-258/2004. (X. 27.) VKVCSB Határozata), melynek értelmében a Diadal utcai csomóponttól a Délceg utcai autóbusz-fordulóig terjedő szakaszt (mintegy 500 m) nem önálló autóbuszvonallal, hanem betérő 72Y jelzésű járattal kell kiszolgálni. Számunkra ez racionális döntés volt, mely – véleményünk szerint az utasérdekek jelentősebb sérelme nélkül – megoldhatónak látszott a bevezetéskor is. A lehetőségek keretein belül a meghirdetést is elvégeztük, mint például az érvénybelépéskor a Délmagyarországban, továbbá a megállóhelyeken és az új menetrendkönyvben is közzétettük ezt a változást is. Természetesen előfordulhat, hogy az esetleg nem elég közérthető, ezért szíves elnézését kérjük. A következő kiadványainkban – Önnel egyetértve – már nem kívánjuk szerepeltetni a 72-es járatokat, s a 2 db betérő járat csak a 72Y-nál jelenik meg. Kérjük szíves megértését.
|
Nagy Gábor |
2004.12.23 17:36:01 |
Tisztelt Tisza Volán!
Egy vagy két évvel ezelőtt egyszer már nem értettem az éjféli misék céljáratait, akkor meg is magyarázták, hogy Tarjánból és Makkosházáról is a 9-es troli biztosítja az eljutást, én akkor szóvá tettem, hogy a rágyaloglási távolság ennek a végállomásaira igen tekintélyes pl. az Olajbányász tér környékéről. De azt még most sem értem, hogy ha odafelé nem fontos, akkor visszafelé miért közlekedik egy 10-es a Belvárosból a Víztorony térre? |
|
szeleske |
2004.12.21 17:56:21 |
| Jó estét kívánok! Csak azt szeretnék megkérdezni, hogy nem lenne-e érdemes a szeged környéki falvakba az utolsó buszt pl éjfélkor küldeni, nem pedig 3/4 11kor? És Szegedre pedig az utolsó busznak indulni 3/4 9 helyett esetleg fél 10kor? Szerintem lenne rá kereslet. Köszönöm, hogy elolvasta levelem. |
|
Nagy Gábor |
2004.12.21 14:27:17 |
TeamPlayers!
Sajnos kétségtelen tény, hogy a 3F villamos jelenleg utazási komfort és sebesség tekintetében sem versenyképes a busszal. A járműállomány cseréjét jövőre a 4-esen megcsinálják, a 3-as sajnos csak ezután következik majd. A pályafelújítás meg még később. A kétvágányúsítás meg talán sohasem...
De ez már nem ennek a fórumnak a témája. Az talán inkább, hogy mennyi embernek volt látfontosságú a 35-ös. A Tisza Volán készített olyan utasszámlálást valaha is, amely az ilyen hosszirányú utazások részarányát kimutatta? |
|
MODERÁTOR |
2004.12.21 09:35:05 |
Tisztelt erebusz !
A menetrendi naptárnak megfelelően közlekedteti társaságunk járatait. Ez alapján a helyközi feladatokat ellátó autóbuszok 2004. december 24-én (pénteken) szabadnap (szombati menetrend); 31-én (pénteken) tanszünetes munkanap a hetek utolsó munkanapjára meghirdetett menetrend alapján közlekedteti összes járatát. A korlátozás a helyi járatokra vonatkozik, ahogyan a Helyi menetrend Aktuális rovatában leírtuk.
|
TeamPlayers |
2004.12.21 08:18:42 |
Nagy Gábor 2004.12.20-i hozzászólásához:
Köszönöm az infókat, de a 3F villamost én is ismerem. Meg szerintem mindenki más, aki az Iparváros és környékére jár dolgozni. Valójában nem is lenne rossz, csak az a baj, hogy nagyon hosszú a menetideje, és télen eszméletlen hideg van rajta. Azért nem kéne hajnalban kelnem, meg az a mindennapos fagyoskodás sem túl jó. Egyébként néha igénybe veszem a villamost is. Mint járműbarát, nekem is jó még látni ezeket a "legendás" villamosokat, nosztalgiának jó, de már nem rendszeres szállításra valók, főleg nem ilyen hosszú távon, mint a 3F. Hidd el, mi, akik itt dolgozunk, tudjuk, hogy milyen közvetlen járattal és milyen átszállással dolgozni menni. A múltkori menetrend érvényessége alatt sikerült néha elkésni. Na meg hazafele sem volt mindig egy élmény az utazás. Egyébként hazafele most sem mindig az, ha a 35/35Y-nal megyek. Legtöbbször az általam célbavett járat már percekkel! hamarabb elhúz, a következő meg persze rengeteget késik, így asztán lehet a hidegben várakozni. Na de ezt majd kifejtem részletesebben az illetékeseknek.
A 90H vonal nagyon jól használható. Gyakorlatilag nekem nem volt létfontosságú a tarjáni 35-ös, de jónéhány embernek biztos.
Üdv: TeamPlayers |
|
Nagy Gábor |
2004.12.20 23:01:18 |
Néhány gondolat (főleg a 35 körül):
TeamPlayer-t egy kicsit ki kell igazítanom: a lakónegyedek és az Iparváros között legfeljebb a közvetlen autóbusz-összeköttetés szakadt meg, hiszen a nagykörút vonalától teljesen azonos vonalon halad a 3F villamos. Aki pedig a Szilléri felől jön, az a Centrumnál lévő megállóban átszállhat, nem viccből lett az közös villamosnak és busznak...
Csehpacilla: az önkormányzat a tömegközlekedés fejlesztése iránt elkötelezett. Ez nem azonos az autóbuszközlekedés fejlesztésével, ill. azzal még részben azonos, de a kiskörúti autóbuszközlekedés volumenének növelésével már aligha...
Hogy beus értse is, amit Molnár úr igen szűkszavúan írt le: az "időszakosan" arra vonatkozott, hogy nem egész nap, csak csúcsidőben. |
|
erebusz |
2004.12.20 21:44:10 |
Lenne egy kérdésem, ami szerintem nem csak engem érdekel, és aktuális is, tehát: December 24-én és 31-én a HELYKÖZI buszközlekedésben hogyan változik a menetrend? Azt tudom,hogy milyen napnak megfelelően járnak a buszok, de azt nem, hogy hányig? Vagy a korlátozás csak a helyi menetrendre érvényes? Tehát a kérdésem az, hogy a helyközi buszok hogyan járnak dec. 24-én és 31-én este. Szeretnék a kérdésemre gyors választ kapni! (Mivel, hogy már csak néhány nap van addig) |
|
MODERÁTOR |
2004.12.20 14:27:53 |
Tisztelt beus !
A pillanatnyilag érvényben lévő menetrend terveink szerint jó ideig változatlan marad.
|
beus |
2004.12.20 13:31:09 |
TeamPlayer 2004.12.16 14:12:34-re:
Idén tavasszal utaztam viszonylag gyakran Dorozsmára a 35/Y-nal. Valószínűleg nem elég érthetően írtam le a mondandómat. Nem azt akartam mondani, hogy a Dugó tér után nincs senki a buszon, hanem azt, hogy kevés olyan ember van, aki Tajránból Dorozsmára utazik (jobban mondva: utazott akkor, amikor én is), tehát a tapasztalatom szerint a belvárosban kicserélődnek az utasok, ezért célszerűbb megoldás (szerintem) a 10-es Honvéd téri átszállós kapcsolata a 35/Y-nal. Most olvastam a moderátor hozzászólásában: "visszakerült (időszakosan) a 35-35Y a Víztorony térre". Tehát a közeljövőben lesz még változás. Lehet ezt előre tudni, hogy mikor? Mert akkor nem nagyon jegyzem meg a mostani menetrendet... |
|
beus |
2004.12.20 13:31:09 |
TeamPlayer 2004.12.16 14:12:34-re:
Idén tavasszal utaztam viszonylag gyakran Dorozsmára a 35/Y-nal. Valószínűleg nem elég érthetően írtam le a mondandómat. Nem azt akartam mondani, hogy a Dugó tér után nincs senki a buszon, hanem azt, hogy kevés olyan ember van, aki Tajránból Dorozsmára utazik (jobban mondva: utazott akkor, amikor én is), tehát a tapasztalatom szerint a belvárosban kicserélődnek az utasok, ezért célszerűbb megoldás (szerintem) a 10-es Honvéd téri átszállós kapcsolata a 35/Y-nal. Most olvastam a moderátor hozzászólásában: "visszakerült (időszakosan) a 35-35Y a Víztorony térre". Tehát a közeljövőben lesz még változás. Lehet ezt előre tudni, hogy mikor? Mert akkor nem nagyon jegyzem meg a mostani menetrendet... |
|
csehpacilla |
2004.12.16 19:59:01 |
Köszönöm a választ.
Azt megértem, és örülök is neki, hogy Önök pusztán az utazóközönség kéréseinek engedtek a 35-ös ügyében. Csakhogy az utazóközönség nem egyenlő azzal a maréknyi emberrel, akik az átlagosnál jóval erélyesebben lépnek fel (önös) érdekeik megvédéséért. A ("csendesebb") többség (én is) viszont elégedett volt az 5 perces sűrűséggel. De most talán egy tucat ember miatt kell elviselnünk (és gondolom már igen hosszú időre) a gyakori zsúfolódást a járműveken.
A 16-os járattal kapcsolatban ettől a választól tartottam. Nem értem, hogy ha az Önkormányzat állítólag elkötelezett a tömegközlekedés fejlesztése iránt, akkor miért nem gondolt erre a problémára? A képviselők minden járatot "betuszkolnak" a belváros közelébe, de a Tisza Lajos köron már inkább ne járjanak?! Ez abszurd! Persze erre nem Önöknek kell reagálni, de (mint azt írták) továbbíthatják az illetékesek felé.
Köszönettel: csehpacilla |
|
Cilee |
2004.12.16 19:55:39 |
Jómagam és párom is kénytelenek vagyunk a Miskolc és Szeged között közlekedő járattal közlekedni. Előfordult, hogy Szegedre érkezve, a a sofőr jószándékú volt, még el tudtuk érni a 21:55kor a Mars-térről induló Mezőhegyesre tartó buszt. Az új menetrend szerint az eredetileg 21:55-kor indzuló buszt áttették 21:40-re. Ha valaki Apátfalván lakik, igy biztosan nem tud hazajutni, hiszen a Miskolci járatuk (Tisza Volán járat) 22:00-kor érkezik Szegedre. Jobb lett volna inkább öt perccel későbbre tenni a Szeged-Mezőhegyes járatot, mintsem még negyed órával korábbra.
|
|
MODERÁTOR |
2004.12.16 16:12:15 |
Tisztelt csehpacilla !
Természetesen társaságunk is tisztában van azzal, hogy ezévben jelentősen megváltoztak az eljutási lehetőségek az autóbuszhálózaton, így megváltozott a felsővárosiak számára is. A 22-es és a 35-35Y autóbuszvonalak helyett első ütemben a sűrített 10-es autóbuszvonal volt hivatott ellátni a viszonylat utasforgalmát. A decemberi módosításokkal viszont részben visszakerült (időszakosan) a 35-35Y a Víztorony térre, mellyel egyidejűleg a kapacitás egy részét is át kellett csoportosítanunk, így a 10-es már nem járhat 5 percenként. Társaságunk a tárgyalások folyamán javaslataival, menetrendtervezeteivel rendszeresen képviselte az utazóközönség érdekeit, azonban indítványainkat csak részben hallgatták meg, illetve vették figyelembe, s a már ismert döntés született. Hasonló a helyzet a 16-os jelzésű autóbuszvonal útvonalával kapcsolatban is. Amit Ön ír, azzal mindenképp egyet lehet érteni, viszont az is igaz, hogy a Tisza Lajos krt. terhelhetősége is véges, ezért arról a Centrum Áruháznál a Mikszáth Kálmán u. felé több balra kanyarodó tömegközlekedési jármű biztonságosan – és torlódásmentesen – már nem vezethető át. Ez a jelzőlámpás csomóponttal van szoros összefüggésben, s a döntés is ezért került így a határozatba. Kérem a fentiekkel kapcsolatban szíves megértését.
|
|
|