| |
MODERÁTOR |
2004.12.16 16:00:34 |
Tisztelt beus !
A 10-es autóbusszal kapcsolatban jelzett észrevételére reagálva tájékoztatom, hogy a 2004. évi, három lépcsőben végrehajtott hálózat- és menetrend módosítások Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének, illetve Városüzemeltetési, Környezetvédelmi, Víz és Csatorna Bizottságának határozatain alapulnak. A júliusban bevezetetett „Honvéd téri lefogadást” a 35, 35Y autóbuszvonalak számára a Dugonics téri körforgalom megépítése tette lehetővé. Ezzel egyidejűleg mód nyílt a 10-es jelzésű autóbuszok sűrűbb közlekedtetésére is. A december változások a kapacitás átrendezését követelték meg, hiszen a kiskundorozsmai járatok tarjáni meghosszabbításának teljesítményigényét részben a 10-es vonal járataiból lehetett csak kompenzálni. Mi is érzékeljük a zsúfoltságot, azonban jelentősebb kapacitásbővítésre jelenleg nincs lehetőség, így az 5 perces járatgyakoriságot – a 35 és 35Y jelzésű járatok Víztorony térig közlekedtetése mellett – nem tudjuk biztosítani. Tájékoztatom továbbá, hogy a hálózattal és menetrenddel kapcsolatos észrevételeket – illetékességből – rendszeresen továbbítjuk Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Fejlesztési Irodájára, így megküldjük az Ön által jelzett észrevételt is. Megértését köszönöm.
Tisztelettel Káity Károly forgalomfejlesztési osztályvezető |
|
TeamPlayers |
2004.12.16 14:56:11 |
Két fő ok volt, amiért visszakerült a 35/35Y Tarjánba. Az egyik: a Dorozsmán élő emberek nehézkes eljutása Tarján felé (vagy ennek az ellentetje). A másik: az Iparvárosba irányuló járatok mindegyike megszűnt, ezzel megszakadt a közvetlen összeköttetés a lakónegyedek és az Iparváros között. |
|
TeamPlayers |
2004.12.16 14:12:34 |
Beus 2004.12.09.-i hozzászólásához:
Nem tudom, mikor utazott Ön a 35-össel Dorozsma felé, én minden esetre reggelente járok vele, és bizony a Dugonics tértől is van utas rendesen (persze olyan utasok, akik a D. tér előtt szállnak fel)! Nem mindenki Dorozsmára megy aki a 35-öst igénybe veszi. Sokan utaznak vele Tarján környékéről a Bajai út - Fonógyári út környékére dolgozni.
Azt hiszem ott van a baj, hogy a 35-öst sokan 10-esként használják. Namost nyugat-eur-ban bevált gyakorlat, hogy a hasonló járatoknál (mint a 10 és 35) a hosszabb vonalon közlekedő buszra csak felszállni lehet, amíg a másik megy mellette.
Egyébként a 10-es sűrítése szükséges lenne legalább 7.30 körül.
Üdv: TeamPlayers |
|
MODERÁTOR |
2004.12.16 11:42:10 |
Tisztelt joy !
Tájékoztatom, hogy a 90-es autóbuszvonal menetrendjének kialakításában az a döntés született, hogy minden második járat közlekedjen Lugas utcáig, illetve Petőfi telep, Fő térig. Ennek megfelelően a 90-es menetrendjében a reggeli csúcs 20 percenkénti követése 8.05-ig tart, mely időpont után a járatok 40 percenként közlekednek. A 90F esetében a 20 perces követésből 30 percessel térünk át, majd 40 percenként közlekednek a járatok. Ennek megfelelően elírás nincs, kérjük meglevő járataink igénybevételét.
Tisztelettel Káity Károly forgalomfejlesztési osztályvezető |
|
Nagy Gábor |
2004.12.10 16:06:29 |
Tényleg, ezt akartam is írni, hogy korábban legalább Tarján felől összehangoltan ment a 35-ös a 10-essel, most már ez sincs meg.
A baj az, hogy attól tartok, hosszú időre konzerválódott ez a szerencsétlen állapot. Mert valakik valamiért visszalobbizták a 35-öst. Hát most megkapták. Remélem örülnek neki...
Más. A 90-esről már sok rosszat hallottam, ma déltájban a Csillag téren pedig láttam is. Az elvileg 12:37-kor induló 90F jó ötperces késéssel ment el. A 46-kor a Lugas utca felől érkező 90-es csak akkor ment kifelé, majd 52 körül ment el. A következő 90F viszont pontos volt, így alig öt percre rá az is elhúzott.
Szép dolog az elvi egyenletesség, de egyelőre még a gyakorlatban döcög...
Ugyancsak 90-es: már a nyáron is írtam, lehet, hogy nem itt, hogy az szép és jó, hogy meghosszabbodott a Személy pu.-ig, de ezen az áron teljesen elveszett a Móravárosi körút - Horgosi út egyetlen körirányú kapcsolata. Ahol iskola, új lakópark, a Pick, a műjégpálya azért elbírna egy ilyen buszt.
Most, hogy két 90-es lett, az egyik mehetett volna arra. Nyilván jó kérdés, hogy melyik legyen az, hogy nem csúcsidőben a 40 perc az önálló szakaszokon nem túl jó, de akkor is... Még az is jobb, mint a semmi. Vagy át lehetett volna állni 15/30 percre.
Tudom a választ: Szeged MJV Önkormányzata... Oda is el fogom juttatni az észrevételt. |
|
joy |
2004.12.10 15:52:18 |
Családom legtöbbet a 90-es busszal közlekedik egy szakaszon. ezért összemontíroztam a az F-essel. Ekkor tünt föl, nincs a menetrendben 8_25-ös járat! Valós, vagy csak elütés??? |
|
kivike1 |
2004.12.10 14:03:09 |
| Újpetőfitelepen egyre rosszabb a helyzet, ma már csak igen nagy késéssel jött a 72Y-os. 20 percet álltam a megállóban, ez idő alatt a menetrend szerint három busznak is jönni kellett volna. A 72-esnek hűlt helye volt csak; kezdem azt hinni, hogy ez egy virtuális busz. Akkor mért szerepel mindenhol: a nyomtatott menetrendben, a buszmegállóban és itt a neten is??? Nagyon szeretnék már választ kapni, mert tarthatatlan ez az állapot! |
|
aciv |
2004.12.10 08:17:26 |
| A 90-es vonalán közlekedő buszok NEM TUDJÁK TARTANI A MENETIDŐT. A pályaudvartól idnuló 6.45-ös járat valószínű teljesen kimaradhatott, mivel a következő járat csak valamikor 7.00 után indult. A 7.45-ös járat pedig 8 perccel később indult. Sajnos reggel nem mindegy, hogy mennyit kell várni hiába. |
|
beus |
2004.12.09 22:55:08 |
Gábor,igazad van, hogy csak 2-vel lett kevesebb a buszok száma. De a tömeg mégis nagyobb, mert a 35-ös ill. 35Y-os a 10-essel közel azonos időben indul el (2-3 perces eltérés). Ennek az lesz az eredménye, hogy az egyik busz (a hamarabb induló) teletömve megy el, a 2-3 perccel utána következő majdnem üresen, mert ennyi idő alatt nem gyűlik össze annyi emberke. Úgyhogy szerintem mindenképpen jobb lenne, ha a 10-es ismét 5 percenként járna... A 35-öst meg felőlem nyugodtan eltakaríthanták... Idén tavasszal elég sokat utaztam a 35-össel Dorozsmára, és az volt a tapasztalatom, hogy a belvárosi pár megálló alatt kicserélődnek a busz utasai (mint pl. reggel a 13-asé a Mars téren, mert mindenki leszáll, és az összes Hanságis, meg még pár emberke fel). Tehát tényleg nem hiszem, hogy olyan sok embernek van dolga reggeltente Dorozsmán, ami miatt megéri _így_ közlekedtetni ezt a járatot. Szerintem is jobb lett volna, ha az átszállósdit szorgalmazzák a Nagykutyák, most adtak a sz.rnak egy pofont... :(( |
|
Nagy Gábor |
2004.12.09 18:52:22 |
Látom megpezsdült itt az élet. :-)
Beus hozzászólása után most már tényleg nem tudom, mi kéne a tarjániaknak. Az ötpercenkénti 10-es vagy a 35-ös? Ugyanis a lakosság kérésére vitték vissza csúcsban a 35-öst a Víztorony térre. Eddig, ha jól számolom 12 busz ment óránként a reggeli csúcsidőben, most 10. A kettővel történt csökkentés volt az ára a közvetlen dorozsmai járatnak...
A 16-os meg valószínűleg azért nem a Centrum felé megy, amiért a 76-os sem: az ottani kereszteződés balra kanyarodó iránya talán a leggyengébb pontja a felújítás utáni lámparendszernek. Mivel egy sáv van, a balra kanyarodók feltartják a mögöttük jövő, egyenesen továbbmenő buszokat és villamosokat. Szerintem ezért nem célszerű tovább növelni a számukat. |
|
csehpacilla |
2004.12.09 18:37:21 |
Tisztelt Tisza Volán!
Csatlakoznék az előttem szólóhoz, ám gondolom, Önök is tisztában vannak avval, hogy Felsőváros összeköttetése a belvárossal csak romlott a 35/35Y Tarjáni közlekedtetésével – legalábbis a reggeli csúcsidőben. Miért nem hangsúlyozták fokozottabban, hogy (szinte mindig) csak pár percbe kerül az átszállás a Honvéd téren a 10-ről a 35/35Y-ra?
Másik kérdésem, hogy a 16-os Tarján felé miért nem a Tisza L. krt. – Mikszáth K. u. viszonylaton közlekedik? Többletkilométert nem jelentene, plusz utast, valószínűleg annál többet.
Várom kielégítő válaszukat. |
|
kivike1 |
2004.12.09 12:41:24 |
A 72-es busszal kapcsolatban írok. Az új menetrend szerint 7 óra 10-kor és 20-kor kellene indulnia Újpetőfitelepről, de sajnos, a 7:10-es hétfőn, kedden és szerdán is kimaradt. A buszmegállóban kihelyezett tájékoztató szerint sem szűnt meg a járat. Helyette jött a 72Y-os némi késéssel és csodálkozó utasokkal: miért kanyarodik be a busz Újpetőfitelepre ahelyett, hogy a szokásos útvanalon közlekedne? Amikor a sofőrt megkérdeztem, hogy jár-e egyáltalán a 72-es busz, lakonikus tömörséggel ez volt a válasz: "Mit tudom én??" Azért fordulok Önökhöz, hogy ettől korrektebb téjékoztatást kapjak, úgy gondolom, egy szolgáltatótól ez minimum elvárható. A kérdésem az, hogy közlekedik-e a 72-es busz, vagy csak papíron létezik? Ez egy iskolabusz, csak tanítási időben jár, éppen ezért nagy segítség az iskolásoknak a reggeli közlekedésben. Nagyon örülök annak, hogy a 72Y járatait a délutáni órákban sűrítik, így a hazajutás is egyszerűbbé válik. Tisztelettel:kivike |
|
aciv |
2004.12.09 08:07:38 |
| Hétfőn kimaradt a Nagyállomásról 7.35-kor induló 90-es járat, kedden pedig a 7.45-kor induló 90 F-es. |
|
beus |
2004.12.07 20:00:27 |
A 10-es busz új menetrendjével van problémám - gondolom, ezzel nem én vagyok az egyedüli.
A Tisza Lajos krt. felújítása előtt a 35-ös busszal közösen a reggel 7 és 8 közötti csúcsidőben nagyjából megfelelő volt a járatsűrűség. A felújításkor a 35-ös járatot "elvették", helyette tanév tartama alatt 7-től 8-ig 5 percenként járt a 10-es. Mostanáig. 7.-e óta ugyanebben időszakban 10 percenként jár a 10-es busz, plusz van 2 35-ös járat. Természetesen az eddigi zsúfoltság megnövekedett, a mai napon reggel már a 3. megállóban is maradtak le utasok a buszról, mert nem fértek fel. Ez lenne a Tisza Volán új, jobb szolgáltatása??? Ahelyett, hogy javítanának, még tovább rontják a helyzetet???? Miért nem lehet 7 és 8 között ismét 5 percenként indítani 10-est? Vagy legalább fél 8 körnéyén sűríteni a járatot... Embertelen ez a mostani helyzet!!!
Más, ehhez a témához nem teljesen kapcsolódó hozzászólásom: Az imént olvastam a "Panaszok, sérelmek, kellemetlenségek..." topicban egy 2000-es bejegyzést, amelyben azt javasolja a hozzászóló, hogy a 10-es buszt sűrítsék, a 35-ös pedig ne közlekedjen Tarjánig, hanem valahol a belvárosban forduljon vissza. Akkor az illetékes azt válaszolta a hozzászólónak, hogy ez megoldhatatlan, és indokolatlanul felborítaná a közlekedést. Erre 4 évvel később bevezetik, mint ragyogó megoldást...
Remélem, nem lesz teljesen eredménytelen a hozzászólásom, legalább egy választ kapok, indokot, amiért csökkenteni kellett az általam használt járatok számát...
|
|
MODERÁTOR |
2004.12.03 13:20:59 |
Tisztelt Fórum látogató !
Levelezői kérésnek eleget téve indokoltnak tartottuk egy új topic létrehozását. A napokban megjelenő Szeged város helyi tömegközlekedésének menetrendje c. kiadvánnyal, valamint más menetrendi témákkal kapcsolatban várjuk észrevételeiket. |
|
|
|