Belépés | Regisztráció | Cenzúra | FAQ | Olvass el ! 2013. május 19. vasárnap 

Hozzászólnék   Téma: Menetrenddel kapcsolatos észrevételek, javaslatok.   Végére  

MODERÁTOR 2004.12.16 16:00:34 
Tisztelt beus !

A 10-es autóbusszal kapcsolatban jelzett észrevételére reagálva tájékoztatom, hogy a 2004. évi, három lépcsőben végrehajtott hálózat- és menetrend módosítások Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének, illetve Városüzemeltetési, Környezetvédelmi, Víz és Csatorna Bizottságának határozatain alapulnak.
A júliusban bevezetetett „Honvéd téri lefogadást” a 35, 35Y autóbuszvonalak számára a Dugonics téri körforgalom megépítése tette lehetővé. Ezzel egyidejűleg mód nyílt a 10-es jelzésű autóbuszok sűrűbb közlekedtetésére is.
A december változások a kapacitás átrendezését követelték meg, hiszen a kiskundorozsmai járatok tarjáni meghosszabbításának teljesítményigényét részben a 10-es vonal járataiból lehetett csak kompenzálni.
Mi is érzékeljük a zsúfoltságot, azonban jelentősebb kapacitásbővítésre jelenleg nincs lehetőség, így az 5 perces járatgyakoriságot – a 35 és 35Y jelzésű járatok Víztorony térig közlekedtetése mellett – nem tudjuk biztosítani.
Tájékoztatom továbbá, hogy a hálózattal és menetrenddel kapcsolatos észrevételeket
– illetékességből – rendszeresen továbbítjuk Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Fejlesztési Irodájára, így megküldjük az Ön által jelzett észrevételt is.
Megértését köszönöm.

Tisztelettel
Káity Károly
forgalomfejlesztési osztályvezető

TeamPlayers 2004.12.16 14:56:11 
Két fő ok volt, amiért visszakerült a 35/35Y Tarjánba.
Az egyik: a Dorozsmán élő emberek nehézkes eljutása Tarján felé (vagy ennek az ellentetje).
A másik: az Iparvárosba irányuló járatok mindegyike megszűnt, ezzel megszakadt a közvetlen összeköttetés a lakónegyedek és az Iparváros között.

TeamPlayers 2004.12.16 14:12:34 
Beus 2004.12.09.-i hozzászólásához:

Nem tudom, mikor utazott Ön a 35-össel Dorozsma felé, én minden esetre reggelente járok vele, és bizony a Dugonics tértől is van utas rendesen (persze olyan utasok, akik a D. tér előtt szállnak fel)! Nem mindenki Dorozsmára megy aki a 35-öst igénybe veszi. Sokan utaznak vele Tarján környékéről a Bajai út - Fonógyári út környékére dolgozni.

Azt hiszem ott van a baj, hogy a 35-öst sokan 10-esként használják. Namost nyugat-eur-ban bevált gyakorlat, hogy a hasonló járatoknál (mint a 10 és 35) a hosszabb vonalon közlekedő buszra csak felszállni lehet, amíg a másik megy mellette.

Egyébként a 10-es sűrítése szükséges lenne legalább 7.30 körül.

Üdv: TeamPlayers

MODERÁTOR 2004.12.16 11:42:10 
Tisztelt joy !

Tájékoztatom, hogy a 90-es autóbuszvonal menetrendjének kialakításában az a döntés született, hogy minden második járat közlekedjen Lugas utcáig, illetve Petőfi telep, Fő térig. Ennek megfelelően a 90-es menetrendjében a reggeli csúcs 20 percenkénti követése 8.05-ig tart, mely időpont után a járatok 40 percenként közlekednek.
A 90F esetében a 20 perces követésből 30 percessel térünk át, majd 40 percenként közlekednek a járatok. Ennek megfelelően elírás nincs, kérjük meglevő járataink igénybevételét.

Tisztelettel
Káity Károly
forgalomfejlesztési osztályvezető

Nagy Gábor 2004.12.10 16:06:29 
Tényleg, ezt akartam is írni, hogy korábban legalább Tarján felől összehangoltan ment a 35-ös a 10-essel, most már ez sincs meg.

A baj az, hogy attól tartok, hosszú időre konzerválódott ez a szerencsétlen állapot. Mert valakik valamiért visszalobbizták a 35-öst. Hát most megkapták. Remélem örülnek neki...

Más. A 90-esről már sok rosszat hallottam, ma déltájban a Csillag téren pedig láttam is. Az elvileg 12:37-kor induló 90F jó ötperces késéssel ment el. A 46-kor a Lugas utca felől érkező 90-es csak akkor ment kifelé, majd 52 körül ment el. A következő 90F viszont pontos volt, így alig öt percre rá az is elhúzott.

Szép dolog az elvi egyenletesség, de egyelőre még a gyakorlatban döcög...

Ugyancsak 90-es: már a nyáron is írtam, lehet, hogy nem itt, hogy az szép és jó, hogy meghosszabbodott a Személy pu.-ig, de ezen az áron teljesen elveszett a Móravárosi körút - Horgosi út egyetlen körirányú kapcsolata. Ahol iskola, új lakópark, a Pick, a műjégpálya azért elbírna egy ilyen buszt.

Most, hogy két 90-es lett, az egyik mehetett volna arra. Nyilván jó kérdés, hogy melyik legyen az, hogy nem csúcsidőben a 40 perc az önálló szakaszokon nem túl jó, de akkor is... Még az is jobb, mint a semmi. Vagy át lehetett volna állni 15/30 percre.

Tudom a választ: Szeged MJV Önkormányzata... Oda is el fogom juttatni az észrevételt.

joy 2004.12.10 15:52:18 
Családom legtöbbet a 90-es busszal közlekedik egy szakaszon. ezért összemontíroztam a az F-essel.
Ekkor tünt föl, nincs a menetrendben 8_25-ös járat!
Valós, vagy csak elütés???

kivike1 2004.12.10 14:03:09 
Újpetőfitelepen egyre rosszabb a helyzet, ma már csak igen nagy késéssel jött a 72Y-os. 20 percet álltam a megállóban, ez idő alatt a menetrend szerint három busznak is jönni kellett volna. A 72-esnek hűlt helye volt csak; kezdem azt hinni, hogy ez egy virtuális busz. Akkor mért szerepel mindenhol: a nyomtatott menetrendben, a buszmegállóban és itt a neten is??? Nagyon szeretnék már választ kapni, mert tarthatatlan ez az állapot!

aciv 2004.12.10 08:17:26 
A 90-es vonalán közlekedő buszok NEM TUDJÁK TARTANI A MENETIDŐT. A pályaudvartól idnuló 6.45-ös járat valószínű teljesen kimaradhatott, mivel a következő járat csak valamikor 7.00 után indult. A 7.45-ös járat pedig 8 perccel később indult. Sajnos reggel nem mindegy, hogy mennyit kell várni hiába.

beus 2004.12.09 22:55:08 
Gábor,igazad van, hogy csak 2-vel lett kevesebb a buszok száma. De a tömeg mégis nagyobb, mert a 35-ös ill. 35Y-os a 10-essel közel azonos időben indul el (2-3 perces eltérés). Ennek az lesz az eredménye, hogy az egyik busz (a hamarabb induló) teletömve megy el, a 2-3 perccel utána következő majdnem üresen, mert ennyi idő alatt nem gyűlik össze annyi emberke. Úgyhogy szerintem mindenképpen jobb lenne, ha a 10-es ismét 5 percenként járna... A 35-öst meg felőlem nyugodtan eltakaríthanták... Idén tavasszal elég sokat utaztam a 35-össel Dorozsmára, és az volt a tapasztalatom, hogy a belvárosi pár megálló alatt kicserélődnek a busz utasai (mint pl. reggel a 13-asé a Mars téren, mert mindenki leszáll, és az összes Hanságis, meg még pár emberke fel). Tehát tényleg nem hiszem, hogy olyan sok embernek van dolga reggeltente Dorozsmán, ami miatt megéri _így_ közlekedtetni ezt a járatot.
Szerintem is jobb lett volna, ha az átszállósdit szorgalmazzák a Nagykutyák, most adtak a sz.rnak egy pofont... :((

Nagy Gábor 2004.12.09 18:52:22 
Látom megpezsdült itt az élet. :-)

Beus hozzászólása után most már tényleg nem tudom, mi kéne a tarjániaknak. Az ötpercenkénti 10-es vagy a 35-ös? Ugyanis a lakosság kérésére vitték vissza csúcsban a 35-öst a Víztorony térre. Eddig, ha jól számolom 12 busz ment óránként a reggeli csúcsidőben, most 10. A kettővel történt csökkentés volt az ára a közvetlen dorozsmai járatnak...

A 16-os meg valószínűleg azért nem a Centrum felé megy, amiért a 76-os sem: az ottani kereszteződés balra kanyarodó iránya talán a leggyengébb pontja a felújítás utáni lámparendszernek. Mivel egy sáv van, a balra kanyarodók feltartják a mögöttük jövő, egyenesen továbbmenő buszokat és villamosokat. Szerintem ezért nem célszerű tovább növelni a számukat.

csehpacilla 2004.12.09 18:37:21 
Tisztelt Tisza Volán!

Csatlakoznék az előttem szólóhoz, ám gondolom, Önök is tisztában vannak avval, hogy Felsőváros összeköttetése a belvárossal csak romlott a 35/35Y Tarjáni közlekedtetésével – legalábbis a reggeli csúcsidőben.
Miért nem hangsúlyozták fokozottabban, hogy (szinte mindig) csak pár percbe kerül az átszállás a Honvéd téren a 10-ről a 35/35Y-ra?

Másik kérdésem, hogy a 16-os Tarján felé miért nem a Tisza L. krt. – Mikszáth K. u. viszonylaton közlekedik? Többletkilométert nem jelentene, plusz utast, valószínűleg annál többet.

Várom kielégítő válaszukat.

kivike1 2004.12.09 12:41:24 
A 72-es busszal kapcsolatban írok. Az új menetrend szerint 7 óra 10-kor és 20-kor kellene indulnia Újpetőfitelepről, de sajnos, a 7:10-es hétfőn, kedden és szerdán is kimaradt. A buszmegállóban kihelyezett tájékoztató szerint sem szűnt meg a járat. Helyette jött a 72Y-os némi késéssel és csodálkozó utasokkal: miért kanyarodik be a busz Újpetőfitelepre ahelyett, hogy a szokásos útvanalon közlekedne? Amikor a sofőrt megkérdeztem, hogy jár-e egyáltalán a 72-es busz, lakonikus tömörséggel ez volt a válasz: "Mit tudom én??" Azért fordulok Önökhöz, hogy ettől korrektebb téjékoztatást kapjak, úgy gondolom, egy szolgáltatótól ez minimum elvárható. A kérdésem az, hogy közlekedik-e a 72-es busz, vagy csak papíron létezik? Ez egy iskolabusz, csak tanítási időben jár, éppen ezért nagy segítség az iskolásoknak a reggeli közlekedésben.
Nagyon örülök annak, hogy a 72Y járatait a délutáni órákban sűrítik, így a hazajutás is egyszerűbbé válik.
Tisztelettel:kivike

aciv 2004.12.09 08:07:38 
Hétfőn kimaradt a Nagyállomásról 7.35-kor induló 90-es járat, kedden pedig a 7.45-kor induló 90 F-es.

beus 2004.12.07 20:00:27 
A 10-es busz új menetrendjével van problémám - gondolom, ezzel nem én vagyok az egyedüli.

A Tisza Lajos krt. felújítása előtt a 35-ös busszal közösen a reggel 7 és 8 közötti csúcsidőben nagyjából megfelelő volt a járatsűrűség. A felújításkor a 35-ös járatot "elvették", helyette tanév tartama alatt 7-től 8-ig 5 percenként járt a 10-es. Mostanáig. 7.-e óta ugyanebben időszakban 10 percenként jár a 10-es busz, plusz van 2 35-ös járat. Természetesen az eddigi zsúfoltság megnövekedett, a mai napon reggel már a 3. megállóban is maradtak le utasok a buszról, mert nem fértek fel.
Ez lenne a Tisza Volán új, jobb szolgáltatása??? Ahelyett, hogy javítanának, még tovább rontják a helyzetet???? Miért nem lehet 7 és 8 között ismét 5 percenként indítani 10-est? Vagy legalább fél 8 körnéyén sűríteni a járatot... Embertelen ez a mostani helyzet!!!

Más, ehhez a témához nem teljesen kapcsolódó hozzászólásom:
Az imént olvastam a "Panaszok, sérelmek, kellemetlenségek..." topicban egy 2000-es bejegyzést, amelyben azt javasolja a hozzászóló, hogy a 10-es buszt sűrítsék, a 35-ös pedig ne közlekedjen Tarjánig, hanem valahol a belvárosban forduljon vissza. Akkor az illetékes azt válaszolta a hozzászólónak, hogy ez megoldhatatlan, és indokolatlanul felborítaná a közlekedést. Erre 4 évvel később bevezetik, mint ragyogó megoldást...

Remélem, nem lesz teljesen eredménytelen a hozzászólásom, legalább egy választ kapok, indokot, amiért csökkenteni kellett az általam használt járatok számát...

MODERÁTOR 2004.12.03 13:20:59 
Tisztelt Fórum látogató !

Levelezői kérésnek eleget téve indokoltnak tartottuk egy új topic létrehozását. A napokban megjelenő Szeged város helyi tömegközlekedésének menetrendje c. kiadvánnyal, valamint más menetrendi témákkal kapcsolatban várjuk észrevételeiket.

Előző  1..50  51..100  101..150  151..200  201..250  251..300  301..350  351..400  401..450  451..500  501..550  551..600  601..650  651..700  701..750  751..800   

Vissza Elejére  

Tisza Volán Zrt. Számítástechnikai és Rendszerfejlesztési Iroda © 2000-2002