| |
Archer |
2011.11.27 17:48:33 |
Kedves Paccar! Ha megenged egy gondolatot. Olvasván a cikket büszkeség töltött el, s örülök, hogy ennél a vállalatnál dolgozhatom. Persze semmi sem tökéletes, s főleg ebben a nehéz időszakban, amikor a közlekedési vállalatokat szorongatják. Lesz majd jobb is a helyzet, s a vállalatnak is szívből a legjobbakat kívánom. Elismerésem a díjhoz |
|
paccar |
2011.11.26 18:53:59 |
http://www.delmagyar.hu/gazdasag/uzleti_etikai_dij_a_tisza_volannak/2251638/
|
|
Archer |
2011.11.05 22:09:30 |
| Nem feltétlenül vár el senki sem dicséretet, de mindenkinek jól esnek a szép szavak. A hölgy állandó utazó és már korábban is köszönte már meg a Tisza Volán alkalmazottainak a segítőkészségét, kedvességét. Bizonyára minden alakalommal "kibeszélés" és "egyeztetés" történt. Elvileg még ez a téma a kellemes tapasztalatoknak van fenntartva. Evvel az erővel az itt létrehozott összes bejegyzésre ráhúzhatnánk azt, hogy bunda. Sajnálatos dolog, hogy manapság mindent kétségbe vonnak, és minden mögött csak a rosszat, a hazugságot és a csalást látják. Jómagam semmiképpen sem sajnálnám a dicsérő szavakat a gépkocsivezetőktől. A dicséret szárnyakat ad, tehát ne fukarkodjunk vele. |
|
TPol |
2011.11.04 07:43:23 |
Tisztelt Uram, Rokker!
Ahhoz, hogy valaki ismerje a járművezetői nevét és hasonló kapcsolat jöjjön létre, mint a lent említett esetben, két dolog kell: rendszeresség és emberség. |
|
Archer |
2011.11.03 18:53:00 |
Kedves Rokker!
Miért lenne bunda és egyeztetés? Némi rosszindulatot vélek felfedezni hozzászólásában. Miért ne tudhatná a hölgy, hogy az említett buszon, hány járművezető teljesít szolgálatot, és miért ne tudhatná a nevüket is? Miért ne kerülhetne a kedves utas és a gépkocsivezető olyan kapcsolatba, hogy tudják egymás nevét, főleg abban az esetben, ha a járatszemélyzet segíti az adott utazónak a mindennapi közlekedését. Dicséretes a járművezetők segítőkészsége, embersége, de ne felejtsük el, hogy ők nem egyedüliek. Én a moderátor helyében el is tüntetném a hozzászólását.
|
|
rokker |
2011.11.02 22:25:32 |
| Szabóné!...:( ... ez a bejegyzés "bunda" lehet!Honnan tudja a járművezető nevét ilyen pontosan....SŐT!,azt,hogy állandó három buszvezető van?Ez csak valami kibeszélés....egyeztetés lehet! |
|
Szabó Pálné |
2011.11.01 12:35:21 |
Ezúton szeretném megköszönni az LPK-536-os busz mindhárom állandó buszvezetőjének,Kaczur Lajosnak és társainak azt az emberséget és figyelmességet,amellyel mindennapi nehéz közlekedésemet elviselhetőbbé teszik számomra. Szabó Pálné(Erika) |
|
ladislas |
2011.10.20 07:12:34 |
Tisztelt Tisza Volán Zrt.! Szeretném megköszönni 2011. október 19-én, Baja-Szentes (13.50-17.00) busz sofőrjének, hogy a diákokat végre rávette, hogy csak az első ajtón szálljanak fel. A sofőrök 90%-a nem foglalkozik azzal, hogy ők a hátső ajtón szoktak felmenni. |
|
L.joci |
2011.01.10 12:36:36 |
Meg szeretném köszöni a szombati nap folyamán az Indóház térről 14:25 perckor induló 21-es jelzésű helyijárat autóbuszvezetőjének, hogy a pénztárcámat megtalálta, és azt eljutatta a Tarján decentrumba. Köszönöm szépen;)! Szép napot! |
|
Bencus |
2011.01.10 10:49:38 |
zs78 és Uwu hozzászólásához csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy a nem igen kedves és emberséges kollégáinknak csak annyit kellene tenni, hogy képzeljék bele magukat a sokszor jogos panaszt tevő utasok helyébe... és kérjenek elnézést,a ha hibáztak! Ez sokat segít a pozitív megítélés kiérdemlésének rögös útján. Egy kolléga |
|
zso78 |
2011.01.09 17:01:20 |
Tisztelt Uwu!
Nekem van pozitív, és negatív tapasztalatom is. Autós vagyok! Nem volt ez mindig így. Volt egy problémám egy kollégájával, ezt a fórumon meg osztottam egy egyből legalább 3-an "ugrottak" rám. Csak azt senki nem vettem észre, hogy megértem Önt és kollégáikat is. Ön is egy olyan példa akinek komoly gondolkodása van, szerintem meg is ért talán. Közlekedünk mindketten egész nap, és sajnos olyan világot élünk, hogy nem figyelünk egymásra, amiből konfliktusok keletkeznek. Ön is egy olyan példa lehet mindenki számára aki öregbíti a cég hírnevét és bebizonyítja, vannak olyan buszvezetők akik emberségesen végzik a munkájukat. Csak így tovább. Balesetmentes közlekedést kívánok. |
|
Uwu |
2011.01.04 09:42:36 |
| Paccarnak teljesen igaza van. Én sofőrként dolgozok a cégnél, nagyjából minden vonalon szoktam közlekedni (helyijárat). Én személy szerint nem várom el senkitől, ha valami jó történik vele a buszon, akkor jöjjön ide és írja le, viszont az szerintem elvárható lenne hogy ha a jó dolgokat nem írja le, akkor panaszkodni se jöjjön ide. Csak egy példa, hogy mindenki értse mire gondolok. ÉN az esetek nagy részében, nagyon nagy részében meg szoktam várni azokat ez embereket akik látom, hogy futnak a buszra, még akkor is ha messzebb vannak. Volt ,hogy számolgattam hány embert várok meg egy átlagos nap alatt (persze ez viszonylat függő is), de átlagba 8-10-re jön ki /nap. Ha egy hónapban dolgozom 22 napot akkor havonta 176-220 utast várok meg (De mint mondtam ez csak egy átlag). Ezek az utasok mikor felszállnak meg szokták köszönni, viszont ide nem írnak semmit (amit mint mondtam NEM! is várok el), de ha te viszont otthagysz valakit véletlen, mert nem vetted észre a sötétbe, vagy hátrébb állt a megállóban, vagy csak szimplán kicsit figyelmetlen voltál akkor egyből jön a panasz (Tisztelet a kivételnek!). És ez az ami engem bánt. Ugyanis ha egy utas fut a buszra, akkor valószínűleg azért van, mert nem indult el otthonról (vagy akárhonnan időben) és nem ért oda a megállóba akkora mire jött a busz, ergo hibázott, és azzal ,hogy a sofőr megvárja, elnézi ezt a hibát. DE akkor ennek fordítva is működni kéne, nem? |
|
paccar |
2011.01.01 15:26:43 |
Az, hogy több a panasz, teljesen természetes dolog. Az emberek imádnak panaszkodni egyrészt, másrészt ha valami jól, normálisan működik, annak nincs hírértéke, mert az alap dolog, elvárás. Az a normalitás, hogy jól mennek a dolgok. Ez mindennel így van, nem csak a tömegközlekedéssel. Pl. ha relatív tiszta a busz, és fűtve van, annak nincs akkora hírértéke, mint pl. ha egy sofőr tuskó és/vagy figyelmetlen volt. Vagy ha kimarad-késik egy járat. |
|
Archer |
2011.01.01 13:42:11 |
Annyit leszögeznék, hogy sosem volt célom ezen a helyen, hogy a fórumozókat kioktassam, hiszem jogom nem sok van hozzá, s nem is az én hatásköröm. Olyan bejegyzésekre, panasztételre nem is tettem soha észrevételt, amelyeket jogosnak éreztem. Viszont számos olyan bejegyzés fogalmazódott itt meg, amelyet nem hagyhattam szó nélkül. Teljesen érthető az, hogy ha valakit sérelem ér, akkor természetesen megy az igaza után. Csak sajnos számtalanszor bebizonyosodott az a tény, hogy a panaszok egy része nem tartalmaz túl sok realitást. Ezek előbb-utóbb ki is derülnek. Persze a Fórum bejegyzés ezért is lett életre hívva, hogy bárki megtehesse észrevételét, panasztételét, kellemes tapasztalait a mindennapi utazásával kapcsolatban. Az utóbbi sajnos nem igazán szaporodik, hogy miért? Egyszerű a válasz: mert az utazóközönség jókora hányada, arra már a fáradságot nem veszi, hogy lejegyezze ezirányú tapsztalatait. S ha valaki megnézi a Tisza Volán Zrt. honlapját azt látja, hogy van x ezer panasztétel, s pár száz kellemes tapasztalat. Ebből egy laikus ember le is vonja a konzekvenciát. Azt nem hiszem, hogy nem történik Önnökkel semmi ilyen jelegű pozitívum. Sokan nincsennek megelégedve a társaság szolgáltatásaival sem. A cég pedig kitesz magáért, de ennél többre jelenleg nem képes a Tisza Volán. Elhihetik nekem a Tisza Volán közlekedési vállalat az elsők között van a Volán társaságok között, tehát benne az első négyben. Ez elég nagy szó, hiszen ez a cég elég keményen megközdött a fennmaradásáért, s még nagy harcot kell megvívnia is az elkövetkezendőkben is. Reméljük a több évtizednyi kemény munka nem lesz hiábavaló. Sok panasz van Szeged város helyijárataival kapcsolatban is. Egyszer-kétszer látogatást tettem egy-egy helyijáratos autóbuszon. A benyomásom a következő: itt látható az amint imént olvastam, hogy az autóbuszvezető csupán a jármű alkatrészeként van tekintve. A helyközi közlekedésben ez a jelenség kevesebbszer fordul elő, távolságinál pedig elvétve. Visszatérve a helyi közlekedéshez: elgondolkoztam számtalanszor ezen, s arra jöttem rá, hogy a buszvezetők jó része, már azért nem köszön, mert már belefáradtak abba, hogy ez nagyritkán kerül viszonzásra. Az utasok meg azért nem köszönnek, mert úgy gondolják, hogy nem kapnak választ:))). Ha már valakire az életünket bízzuk, akkor legalább ennyivel tiszteljük meg.
Boldog Új évet Minden Kedves Olvasónak, Fórumozónak!;))) Folytathatnám még a sort oldalakon keresztül, de nem óhajtok litániát írni, mivel nem hiszem, hogy túl sok mindenkit érdekelne. |
|
Archer |
2011.01.01 12:55:44 |
|
TPol |
2011.01.01 11:34:54 |
Tisztelt Fórumozok/Olvasók!
Eddig a fórumnak csak passzív szemlélője voltam. Sokat gondolkodtam, hogy írjak e, és ha igen melyik témában. Végül a "pozitív élmények" mellett döntöttem. Mivel amit el szeretnék mondani lényegében jó. Bár, hogy a kedves olvasó értse mire reagálok ismerni kell a "panaszok" témában megjelent néhány bejegyzést is. Mint a hozzászólók többsége, úgy döntöttem nem a saját nevemet használom, A választásom a T'Pol névre esett, ami nem véletlen. Ennek az oka a következő: egyik aktív hozzászóló használja az Archer nevet. Szeretném leszögezni itt rögtön, hogy fogalmam sincs arról ki ez a fenti felhasználó, hozzászólásaiból annyi derül ki, kiáll a buszvezetők mellett, rendszeresen látogatja a fórumot, valamint igen választékosan fogalmaz. Az "Archer" szó eredete angol, jelentése pedig nyíl (ha jól emlékszem) illetve egy általam kedvelt amerikai sorozatban a kapitány neve. T'Pol a kapitány mellett az első tiszt, a kutatótiszt. Így mint önjelölt "kutató tiszt". Szeretném a dolgokat így az utazás, a tömegkezlekedés fogalmát kicsit más szemszögből is megmutatni. Létezik egy olyan megfigyelés mely szerint az orvosi rendelőben lévő betegek egy közösséget alkotnak, melyet a betegség valamint a gyógyulásra való várakozás köt össze. Ennek a modellnek az analógjára, akik a buszon utaznak emberek, tulajdonképpen egy laza közösséget alkotnak, melyet lényegében egy dolog tart össze: ez pedig az utazás egy cél felé való igyekvés. Így lehetséges az, hogy néhány fórumozó "törszutasként" nevezi meg magát. Ebben teljesen igaza is lehet hiszen, valószínúleg nap mint nap ugyanazon a buszon utazik, ugyanazzal a járattal közlekedik. Ez hatványozottan igaz lehet, ha a helyközi közlekedésben vesz részt. Másrészt viszont nem tudok arról, hogy bármelyik közlekedési társaság adományozna "törzsutasi"címet (ha ez még nem létezik, meglehet jó lenne a dolgon elgondolkodni). Jó magam is "törzsutasnak" gondolom magam hiszen minden reggel ugyanazon a járaton utazom többnyire ugyanozakkal az emberekkel. Akiket név szerint nem ismerek, de ha szembejönnek velem az utcán köszönök nekik, hiszen ismerem őket... a buszról. Itt egy másik érdekes dolog ez pedig a köszönés és a beszélgetés. Több utas társammal együtt rendszeresen köszönök a buszvezetőnek. Teszem ezt azért, mert ha bemegyek a zöldségeshez vagy a henteshez köszönök mikor belépek és köszönök mikor elmegyek. Nézőpontom szerint a tömegközlekedés is egy hasonló szolgáltatás. A buszvezetővel való beszélgetés már másik kérdés. Itt hivatkoznék két bejegyzésre melyek a "panaszok" témában olvashatók: az egyik bejegyzésben az a panasz olvasható, hogy a buszvezető más utasokkal beszél és ezért az illető fél, mert véleménye szerint a buszvezető nem az utat figyeli. A másik bejegyzés erre reagál: a buszvezető örül ha hozzá szolnak. Most azt gondolhatnánk, hogy vitának itt helye nincs, ugyanis a legtöbb buszra ki van írva: "Menetközben a buszvezetővel beszélgetni TILOS!!". Gondolom ez a szabály. A helyi tömegközlekedésben nagyon sok utast láttam már beszélgetni a buszvezetővel, fenti a tiltás ellenére. Nem tudom és nem is lehet ezért őket elítélni, egyrészt - a buszvezető szemszögéből nézve - mert tényleg rossz lehet folyamatosan egy kis helységben ülni, és a forgalomra figyelni. Másrészt - az utas, beszélgető partner oldaláról nézve - nagyon érdekes gondolatok lakoznak egyik-másik kollégájukban. Csak a példa kedvéért: hazafelé jöttem a 10 jelzésű buszon, a vezető menetkőzben egy CD-t hallgatott, melyen egy nő énekelt. A zene gyönyörű volt. Megkérdeztem, mit hallgat, azt válaszolta egy japán opera énekesnő, melynek nevét sajnos nem tudtam lejegyezni. Így a mai napig nem tudom ki volt az és mit énekelt. Persze hosszas keresgélés után ráakadtam a zene egy kis részletére a youtube közösségi oldalon, de ettől nem sokkal kerültem előrébb. Utolsó gondolatként: talán nem mondok senkinek újat azzal, hogy az utasok nagyrésze a buszvezetőt a busz részének érzékeli, mint a motor. Ami minden nap hibátlanul működik és ha nagyobb baja van akkor megy a szervizbe, ha kisebb akkor pedig jön a szerviz autó és megoldja a problémát pillanatok alatt. Ez véleményem szerint a modern, gépesített társadalom egyik hozadéka. Ugynais nemcsak arra vagyunk hajlamosak, hogy a busz egyik alkatrészeként tekintsunk a buszvezetőre, hanem egyes betegségek esetében saját testünket is hajlamosak vagyunk gépnek nézni, és úgy vélni, ha valami a szervezetünkben elromlott azt könyedén meg is lehet javítani. Figyelmen kívül hagyjuk azt a tényt, hogy ők is emberek nem gépek, ezért hatással van rájuk a mindennapi élet nehézsége,melyek közül csak néhányat említenék család, hitel, párkapcsolat stb. Így lehet néha rosszabb napjuk, mikor nem biztos hogy észreveszik a busz után rohanó utast, vagy nem tudnak elég választékosan szólni az egyik utashoz. De ez a látszólagos figyelmetlenség, ha hullámvölgyben vagyunk bármelyikunkkel megtörténhet, és ennek ellenére a munkánkat azért ellátjuk. Ne essék félre érts nem állást akarok foglalni a panaszos ügyekben, nem ítélkeznék soha, csak próbálom keresni a magyarázatot. A lényeg pedig: a buszok elvisznek minket a célunkhoz. Ahogy a régi bölcsek mondták az utazás néha fontosabb mint a cél maga. Csak a mai modern világban nem gyalogolunk, hanem felszállunk a helyi tömegközlekedésre. |
|
Mario |
2010.12.23 21:26:54 |
| Akik vasárnaponként vezetnek Tiszafüredről Szegedre este nagyon rendesek, főleg a szemüveges. Valaki nem tudja milyen Tibornak hívják? |
|
tvzrt |
2010.12.10 13:02:11 |
| Tegnap(12.09.) a 16:00 Makó - Nagylak ùtirànyon közlekedő autobuszjàrat sofőrjét szeretném megdícsérni! Betartja az èrkezési időpontokat,biztonsàgosan vezet,és kedves az utasokkal is ! |
|
Fiat Lux |
2010.11.20 14:18:51 |
Tisztelt Mező Úr és Illetékesek!
Nagy örömünkre, örömömre szolgál az a tény, amiről a napokban egy internetes hírportálon olvastam. Ugyanezt a cikket mai napon megtaláltam a Mindszent város kétheti lapjában is. Szeretném kifejezni Önöknek a hálámat, hogy a számunkra kedves autóbusz hibáit orvosolták. Tudomásom szerint a munkát nem a Tisza Volán hanem egy másik cég végezte. Ezért húzódott el a javítás. Tiszteletre méltó az, hogy korábbi ígéretükhöz tartották magukat és a tavaly leállított autóbuszukat visszahelyezik eredeti feladatába. Külön öröm volt, hogy több forráson keresztül értesültem a busszal kapcsolatos dolgokról. Véleményem szerint ezek az információk más Volán Társaságnál nem kerültek volna ki. Ez mind szép és jó, de tudván azt, hogy az említett autóbusz milyen súlyos hibákkal került leállításra rossz belegondolni abba, hogy kiknek a kezébe is kerül vissza. Kérdem én Önöktől meddig fogja bírni az az autóbusz ilyen vezetési stílus mellett. Ismervén a vezető személyzetet ismét aggódnunk kell, hogy a vezetők miatt esetleg újabb hibalehetőség áll fent. Vagy a busz "újszerű" állapota leromlik rövid időn belül. Ami biztos meg fog történni, ha nem zabolázzák meg őket. Remélem a gépjárművezetők is tanultak a hibákból és megbecsülik a gépjárművet. Szóval hálásak lennénk, hogyha felhívnák a buszvezetők figyelmét erre a dologra. Nem kell száguldozni mint a vadállat. A sebességet nem mindig az út minőségének megfelelően választják meg. Nem tudom, ha nekem utasnak feltűnik az, hogy ez egy alacsonypadlós busz, és minden bizonnyal nem olyan strapabíró mind lépcsős társai akkor nekik miért nem. Igenis becsüljék meg azt a buszt. Örüljenek, hogy visszakapják. Remélem a jövőben így állnak a dolgokhoz. Hogy őszinte legyek jó, hogy visszakerül az autóbusz, de nem biztos, hogy sokáig élvezhetjük. Ez ellen csak Önök tehetnek azzal, ha utasítják őket a busz normális kezelésére. Mert gondolom a cégvezetés sem örülne annak, hogy az autóbusz ismét kényszerpihenőre vonulna.
Köszönöm
|
|
dozsze |
2010.11.11 18:59:40 |
Tisztelt Tisza Volán!
Az elmúlt években Szegeden éltem, azonban úgy hozta a sors, hogy el kellett költöznöm. Az egyik ok, ami miatt nagyon hiányzik a napfény városa, az a Tisza Volán által üzemeltetett maximálisan európai színvonalú közlekedés! Rengeteg olyan sofőr, akik szebbé teszik az ember napját, jól láthatóan ápolt, karbantartott járművek, a bliccelőkkel szembeni határozott fellépés... és még sorolhatnám. Biztosíthatom Önöket, hogy csak jó hírüket terjesztem, és biztatok mindenkit, hogy ha Szegeden jár, próbálja ki a tömegközlekedést, és 100%, hogy meg fogja szeretni. Ugyanis ahol most lakom, nem "divat" tömegközlekedni, csak azok szállnak buszokra, akik nem tehetik meg, hogy autót vegyenek. Szegeden nem ez volt a tapasztalatom - én is azért utaztam Önökkel, mert minőségi alternatívát kínáltak! Csak így tovább! |
|
Archer |
2010.10.06 20:20:23 |
Tisztelt Fórumozók!
Had osszak meg Önökkel, illetőleg veletek pár gondolatot. Október elsején töltötte be a Tisza Volán Zrt. 60 életévét. Ezen majd emberöltőnyi időintervallum alatt számos gyökeres változáson ment keresztül a cég. Sok nehézséggel megküzdött, átment szerkezeti átalakuláson a 90-es évek elején, de mindvégig nyereséges maradt. Az ország volán társaságai között előkelő helyet foglalt illetve foglal el a mai napig. Ez a cég mindig a legjobbra törekedett, és most is arra törekszik, hogy lehetőségeihez képest a legjobbat nyújtsa az utazóközönség számára és felvegye a versenyt a piac új szereplői mellett. Több ezer ember kemény munkája által jutott el a Tisza Volán a 6 évtized alatt addig ahol most tart. A Tisza Volán valójában nem a járműparkban, különféle ingatlanokban és ingóságokban testesül meg, hanem az azt előremozdító munkavállalóiban múlttól, jelentől és a jövőtőt függetlenül, valamint a több évtized alatt befektetett fáradságos munkában. A dolgozók erőfeszítése nélkül a társaság nem ott tartana, ahol most tart. Ünnepeljük most azt a 60 évet, ami alatt a vállalat szinte a semmiből jutott el a mai állapotig. Még ugyanennyit kívánok!
|
|
erianyasziv@freemai. |
2010.10.01 14:22:20 |
| Ezúton szeretnék köszönetet mondani Keller Zoltán sofőrnek ,hogy a tegnapi dorozsmai járaton a gyermeken által elhagyott mobiltelefont megtalálta,megőrizte,visszaszolgáltatta.Jól eső érzés,hogy vannak még becsületes emberek.Sok sikert kívánok neki!!!Köszönöm! |
|
nemeth.virag |
2010.09.30 13:03:28 |
| Igen, másnap már saját szememmel is tapasztaltam. Elnézést a hibáért! Én leghátul ültem, és voltak egy páran a buszon, így akkor (még) nem láttam, hogy nincs, annyi viszont biztos, hogy a sofőr kiszállt az ülésből és felsegítette a tolószékest! |
|
figyelő65 |
2010.09.30 08:05:34 |
| A Jaw-726os autóbuszon nincs is rámpa... |
|
nemeth.virag |
2010.09.28 00:38:21 |
Tisztelt Illetékesek! Ezúton szeretném megköszönni magam és utastársaim nevében annak a dolgozójuknak a munkáját, aki tegnap (szept. 27-én) a 15:10-es 73-ast csinálta, és a tolókocsis társunknak lenyitotta a rámpát, sőt még segített is neki felszállni. Nem sok ilyen esetet láttam, hogy valaki ennyire segítőkész! Egyébként a busz a JAW-726 volt, ahol már múltkor is hasonló kellemes tapasztalat ért, csak ott kismamának segítettek felszállni a babakocsival! És még megjegyezném, hogy nagyon jó illat, illetve tisztaság fogadott bennünket a buszon! Remélem még sokáig fog minket szállítani e kedves 'Sofőrünk'!
|
|
Archer |
2010.08.18 20:23:40 |
Tisztelt Wolános Csiba!
Azt kétlem, hogy az Ön által említett autóbuszvezető szándékosan rosszat akar magának. Gondolom a HkE-982-ről van szó. Ez az autóbusz most esett át nagyfelújjításon, ami annyit takar bizonyára tudja, mert úgy veszem észre jól értesült, hogy az autóbusz teljesen szétbontásra került, s ezután újjáépítették. Tehát ez olyan, mintha egy új autóbuszt kaptak volna. Sajnos egy ekkora volumenű javítás után ismeretes, hogy előfordulnak hibák az jármű újra üzembe helyezése utáni kezdeti időszakban. Azt meg el kell fogadnia, hogy tartalékautóként csuklós autóbuszt tudnak kiállítani. Nem hiszem, hogy rögtön ilyen radikális módszereket kellene alkalmazni, mint a feljelentés, vagy a fenyegetőzés. Azt sem értem, hogy miért kellene arról a fordáról áthelyezni a gépkocsivezetőt. Kérem mielőtt foganatosítaná az említett lépéseket, gondolja meg, hogy valóban van problémája a buszvezetővel. |
|
Skylineman |
2010.08.17 13:08:09 |
Tisztelt Tisza Volán / Fórumozók!
Már régóta gondolkoztam, hogy valahol említést érdemelne egy nagyon rendes buszvezető úr, ezért most ezt meg is teszem. Már régóta a 71-es vonalon közlekedik, általában az új alacsony padlós Mercedes buszok valamelyikével, a reggeli órákban munkába indulva 7-7.30 körül szoktam vele találkozni, de még nem volt olyan alkalom, hogy meg tudjam előzni a köszönésben, már messziről üdvözöl, ahogyan a többi felszálló utast is, illetve sokszor egyéb jó tanácsokkal is ellát. Amikor átadták a csomópontot a Rókusi körúton és visszaállt az 5 perccel korábbi menetrend is a vonalon, a hídon dugó miatt meg kellett állni, és amíg átértünk a hídon bemondta a mikrofonba a változást, illetve melyik vonalakat érinti, felhívta a figyelmet, hogy mindenki figyeljen erre oda és nagyon szép mosolygós napot kívánt mindenkinek. Nevet sajnos nem tudok, pedig megérdemelné, hogy ki legyen emelve, 25-30 körüli, rövid, göndör hajú fiatalember, mindig mosolygós, udvarias és jókedvű. Sok ilyen ember kellene az élet minden területére. Ha esetleg olvassa ezeket a sorokat, akkor kívánom, hogy mindig maradjon ilyen és további szép napot kívánok neki! |
|
Kiss András |
2010.08.04 19:06:56 |
Tegnap reggel 7 órakór indult a buszunk, Szegedről Sándorfalvára utaztam a Csongrádi buszal. Ahogy a buszon ültem, elgondolkodtam, hogy aki ebben az eszméletlen melegben így vezet, az bizony nem semmi teljesítményt nyújt. És az is eszembe jutott, hogy amikor felrendeltek bennünket az árvízhez, akkor is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, mivel akkór is Ő volt a buszvezetőnk. Mi így, vagy úgy pihenhettünk, ő pedig végigvezette a távot, nem problémázott, hogy ide-oda küldözgettek bennünket. És ezt a hétköznapokon is tapasztalom, hogy ezek az EMBEREK nem szitkozódnak, nem problémáznak, pedig amilyen a közlekedésben résztvevők morálja a mai napokban, másból sem telne az idejük. A foglalkozásomból eredően nagyon sok megkérdőjelezhető elmeállapotú vezetővel találkozom. Az Önök alkalmazottjairól viszont csak azt tudom mondani, hogy egy igazán válogatott csapat, nem is csoda, hogy jó a kapcsolatunk. Hát lényegében szeretném megköszönni, amit naponta nyújtanak és továbbra is ilyen embereket kívánok minden kormány mögé.
Tisztelettel: Kiss András
|
|
nikolett74.varga |
2010.06.17 11:07:47 |
Üdvözletem!
Nem tudom, kik szokták olvasni ezt a fórumot, de azért írok ide, mert még egyszer meg szeretném köszönni annak a sofőrnek a kedvességét, aki kedden (06.15) a Mars térről 10:45 perckor induló 70-es járatot vezette és segített az anyukámnak a felszállásban a buszra. Sajnos az alacsony padlós járatot lekéstük ezért mentünk ezzel. Anyukámnak nagyon fájnak a lábai, így kicsit nehézkes számára a mozgás, nekem meg tele voltak a kezeim a csomagokkal, de jó látni, hogy a fiatal generációban is vannak még segítőkész emberek. Köszönjük szépen az anyukám nevében is!
Nikolett |
|
tvzrt |
2010.06.10 15:27:11 |
| wolános csibe: szerintem ők se tudják, csak nem tudnak már mibe belekötni....szóval...kb ennyih |
|
tvzrt |
2010.06.10 15:26:07 |
Szintén a KBS 646on utaztam, és sietett egy idősebb férfi a buszhoz,leintette a buszt, a Sofőr pedig megállt neki. Szóval hajrá Tisza Volánosok! Ne hagyjátok magatokat!!!!!!!!!!!!! |
|
tvzrt |
2010.06.04 16:15:44 |
| A KBS 646os rendszámú autóbusz vezetőjének szeretném megköszönni a pontos érkezést (Hódmezővásárhely-Makó 12:30) |
|
Szabó Pálné |
2010.05.26 18:12:47 |
| Mozgáskorlátozottan naponta utazom a KPN-485-ös autóbusszal.Ezúton szeretnék köszönetet mondani az itt dolgozó 3 állandó buszvezetőnek,akik mindennapos figyelmességükkel könnyebbé teszik nehéz közlekedésemet! |
|
frenki |
2010.05.01 22:10:17 |
| Üdv.mindenkinek ! Látom rég írtak be , ezért most megteszem. No meg volt egy kellemes tapasztalatom is . Áll a megállóban a helyközi járatos csuklós busz,felszáll egy fiatal anyuka a kisgyerekkel.Ajtó csukódik , már majdnem indulna akkor szalad két nő három kisgyerekkel babakocsival. Tuszkolni akarják fel a babakocsit az első ajtón ,a sofőr készségesen kinyitja a megfelelő ajtót ahol akadálytalanul felférnek. Az egyik kisgyerek kezében félig elnyalt fagyi. Nem baj felszállhatnak!! Ismét indulna a busz. Megint futnak a buszhoz, most két lány. Őket is megvárja ! Az egyik kezében alig megkezdett jégkrém. Nem baj ,ő is felszállhat ! Bár ezekkel a dolgokkal nem szabadna felengedni őket. Mégis ! 15 perces utazás után mindenki elégedetten leszáll, és a fagyi meg a jégkrém nem lett lecsöpögve .Mindenki nyugodt maradt és ment a dolgára . Ez volna a normális nem pedig a sok idegeskedés !! Valószínű ha több ilyen apróságot beírnának ide , jobb lenne az arány a panaszok -sérelmek rovat ellenében ! KÖSZÖNÖM ! :-))) |
|
wolános csibe |
2010.03.13 22:54:59 |
| Ha már minenki csak feljelenti a HKE-982-seket akkor bíztos van oka rá de mi? |
|
Katona Ágota |
2010.03.13 18:14:39 |
Tisztelt Tisza Volán!
Tegnap 2010.03.12-én édesanyám a Szegedről 7 órakor induló Csongrádi buszal utazott Ópusztaszere hozzánk látogatóba a buszon kiesett a táskájából a pénztárcája, benne volt minden papirja és több 10 ezer forint. Majd nálunk vette észre, hogy nincs meg tiszta idegek lettünk, Ő sem tudta hogy hol hagyhata el, csak találgatott. Majd olyan 9 óra magasságában egyszer csörgött a telefonom Fazekas László volt a buszsoför, hogy megtalálta édesanyám pénztárcáját, a buszon (mivel a tárcában egy papíron fel volt írva édesanyámnak a telefonszámom). Megbeszéltük vele, hogy 11:20-kór van Kisteleken oda átmegyek érte, ott át is adta nekem a tárcát hiánytalanul. A segítségért nem volt hajlandó elfogadni semmit. Ezért itt szeretnénk megköszöni neki, még egyszer hogy ilyen becsületes volt, vette a fáradságot telefonált nekünk, ezt nagyon kevés ember csinálta volna meg a helyében. Nagyon ritka ma már az ilyen becsületes rendes ember. Katona Ágota |
|
becsuletes |
2010.02.25 11:56:04 |
Tisztelt Tisza Volán Zrt.
Mostanában majdnem minden nap utazom az Önök által indított (Szatymaz - Szeged vonalon) reggel 06:25-kor induló járaton. Kellemes az utam minden nap, igaz sokan vagyunk de amit a kedves autóbusz vezetőjük tesz minden nap azt szavakban illetve itt a fórumon megköszönni egyszerűen nem lehet. Majdnem kihagytam, az FGA-576 rendszámú busszal utazom minden reggel és minden délután a 14:25-kor induló járaton. Annak ellenére, hogy az autóbusz zsúfoltságig meg van telve a sofőr illedelmes, biztonságosan vezet, mindig időben megérkezünk és nem utolsó sorban a busz mindig tiszta, jó illatú és kellemes hőmérsékletű (nincs pokoli meleg és megfagyni sem lehet)
Szeretném ha megköszönnék eme jó embernek az értünk tett munkáját a nevemben illetve a szatymazi utazóközönség nevében.
További munkájához erőt és egészséget kívánva.
Tóth Tamás és a szatymazi utazóközönség.
Köszönöm, hogy elolvasták levelem. |
|
Szabó Pálné |
2009.08.30 19:57:16 |
| Mozgássérülten naponta utazok busszal. A Honvéd térről reggel 5:43-kor induló KFA-292 36y-os busz vezetői Kószó András és társai nagyon emberségesek és figyelmesek. Ugyanez mondható el Kurai Károlyról is,aki emberségből szintén jelesre vizsgázott. Köszönet érte! Szeretném,ha ez az üzenet eljutna hozzájuk.Sok ilyen buszvezető kellene. Üdv.Erika |
|
thaicom |
2009.08.10 17:30:11 |
Üdv Ma a Szeged Eger Vonalon utaztam,jászapátin szálltam fel egy 20 km es útra, és baromi jólnézett ki az autóbuszvezetőm.(26-36 év közötti ).Ha esetleg tudnám kiről van szó,és legközelebb mikor lessz,hát szivesen utaznék csak úgy cél nélkül is egy pár kilométert:) Üdv: thaicom thaicom@citromail.hu |
|
HBMLeveltar |
2009.07.16 12:51:45 |
Nagyon köszönöm a Tisza Volán buszvezetőjének a Óriási segítségét!
Ma 2009.07.16-án 11 órkor Berettyóújfaluból induló Tisza volán járat vezetőjének segítségével kaptunk meg egy értékes Bocskai kori oklevelet. Az oklevelet a Nagyváradról kaptunk kölcsön ma hozták volna el Debrecenbe, de különböző technikai okok miatt (amit most nem részleteznék) az oklevél csak Berettyóújfaluig érkezett meg. Az idő szűkőssége miatt a busszal való tovább szállítás lehetősége maradt. Ezúton is szeretnénk, megköszöni a buszvezetőjének segítőkészségét az oklevél Debrecenbe való eljuttatásában. A Hajdú-Bihar Megyei Levéltár dolgozói
Üdvözlettel: Katona Péter
|
|
sosiforda |
2009.05.09 00:14:02 |
Nagyon köszönöm ezúton is - felszálláskor már személyesen is megtettem - a KKT 255-ös VOLVO csuklós vezetőjének a 2009. május 1-i, a Személy pu-tól 8.35-kor induló 90F járaton, úgy várt meg a Kálvária sgt. (Öntöde) megállónál, hogy az út túloldaláról szaladtam a buszhoz. Örömmel tapasztaltam azt is, hogy a megállóhelyi tartózkodások megnyújtásával igyekezett az útvonal végéig betartani a részmenetidőket is, elkerülve ezzel a menetrendhez képesti sietést. |
|
optimistautas |
2009.04.30 12:49:29 |
Kb. egy hete érdeklődtem a szegedi Bakay N. utcai teheportánál levő diszpécserszolgálaton Sántha Boldizsár fiam eveszett helyi havi bérlete után. Akkor még nem volt meg, mégegyszer nem jelentkeztem, de nagy meglepetésünkre valamelyik nap a postaládánkban találtuk az iratokat. A Tisza Volán volt a feladó. A 7 éves szertelen fiam nevében is nagyon köszönjük a bérletet és a diákigazolványt. Örülök, hogy ilyen kellemes tapasztalatok is érhetnek. Mégegyszer köszönöm a dizspécserszolgálat hozzáállását, tartsák meg ezt a jó szokást! Üdv.: Boldizsár édesapja |
|
mayert |
2009.03.23 09:46:52 |
Tisztelt Tisza Volán! Érdeklődnék a D kat. tanfolyamuk iránt! Maxel által feltett kérdések engem is foglalkoztatnak. Válaszukat a mayert@citromail.hu címre várom!
|
|
Nagy Gábor |
2009.03.20 18:53:25 |
Most ide írok. :)
Ma délután 16:35 körül a Székely sor felől érkező busz sofőrje az elsőbbségéről lemondva továbbengedett a liget felé. Először kinéztem balra, de senki más nem jött, úgyhogy nem lehetett tévedés a dologban, tényleg a lendületben lévő egyszem kerékpárost engedte el. :-))) Köszönet az udvariasságáért!
Rendszámot nem tudok írni, mert annyira meglepődtem, hogy azt nem is néztem, de majd legközelebb! |
|
Zola |
2009.03.03 18:11:27 |
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy a buszvezetésre alkalmas D-s jogsit,illetve PÁV2-es vizsgát,megkaphatják-e azok akiknek nagyon rossz a szemük,erős szemüveg hordása kötelező. Vagy ha valaki tudja hogy hanyas drioptriáig van megengedve legyen szives írja meg nekem. Pl.a rendőröknél -4 ig aki rövidlátó,pilótáknál -3-ig(így értem) A válaszokat előre is köszönöm. Zola |
|
maxell |
2009.02.18 17:29:32 |
Ezúton szeretném megköszönni Markovicsné M.Piroska kielégítő válaszát, ki email_be válaszolt a feltett kérdéseimre. Ez azért is kiemelkedően fontos megjegyeznem, mert itt az illetékesek valóban, nem csak olvassák de rövid időn belül ha lehet,orvosolják,megválaszolják a fórumozok észrevételeit.... Még1* Thx:m.
|
|
maxell |
2009.02.16 11:33:56 |
T.Tisza Volán!
Szeretném kérdezni,hogy előreláthatólag 2009_es évben mikor indítanak "D" kategoriában képzést? A letti írásokból kitűnik,hogy ez ügyben Markovicsnét kell keresni,ill,hogy melyek a jelentkezés feltételei. Ha lehet kérnem itt is jelenjen meg nfo ez ügyben...bővebben. Pl. a képzés várható időtartama... többszöri sikertelen vizsga esetén elveszik _ e az előzően megszerzett játmükategoriát a hatóság....valamint ugyancsak ilyen esetben, a T.Volán mennyi türelmi időt add a sikeres vizsgához. Mivel belső képzésről van szó, a vállalat a vizsgáig foglalkoztatja e a jelentkezőt,bukás esetén mi lesz a dolgozó sorsa? ( akár hosszabb távon ) További fontos információt is szivesen veszek,a feltett kérdéseken kívül is.
Köszönöm:m
|
|
kafr |
2009.02.06 17:39:27 |
2009. február 4-én a Tisza Volán 16 45-kor induló Szeged-Vásárhely járatának sofőrjét szeretném megdicsérni. A fiatalember nagyon kedvesen viselkedik az utasokkal, majd miután egy idősebb hölgy felszállt és nem jutott hely, kérte az utasokat, h valaki adja át a helyét. Figyelemre méltó és példaértékű viselkedés, reméljük a továbbiakban is így fog dolgozni! |
|
mate77 |
2009.02.04 20:13:57 |
| Azt hiszem az összes utastársam nevében mondhatom, aki az imént a 19:28-kor a Honvéd térről induló 36Y-os busszal utazott, hogy köszönjük, amit a sofőrtől kaptunk. Én külön köszönöm a kedvességét, amikor felszálltam. Ő is vigyázzon magára, mert ritka az ilyen ember! |
|
nyakireni |
2008.11.21 20:37:32 |
Tisztelt Tisza Volán Zrt. !!! Ma barátnőm elhagyta a diákigazolványát a KDJ-357-en ami Dorozsmáról indult 8.38-kor! Válaszukat előre is köszönöm! |
|
|
|